Хомосексуалец, наставник на Вашето дете

• Креатор на темата Креатор на темата WondeR`
  • Време на започнување Време на започнување

WondeR`

Дипломат
Член од
2 февруари 2008
Мислења
156
Поени од реакции
5
Дознаете дека наставникот/ професорот или учителот на Вашето дете е хомосексуалец или бисексуалец, како би постапиле?
Дали ќе Ви смета тоа, дали ќе го отпишете детето од училиштето или ќе превземете друга мерка за само да прекине да предава таа личност на Вашето дете или нема да Ви смета тоа?
Па...?

Ќе ми смета ако е пристрасен, безобразен и(ли) тенденциозен. Сексуалната ориентација не.

Нема да бидам презадоволен, ама се додека наставникот се однесува коректно и не ми го изложува детето на погрешни идеи, нема проблем.

Се додека наставникот се однесува коректно со своите ученици и си ја извршува својата работа и должност, не гледам причина зашто би ни сметало.
Професијата си е една работа, а приватниот живот нешто сосема друга и тука нема мешање. Се си има своја граница.

Се додека наставникот се однесува коректно со своите ученици и си ја извршува својата работа и должност, не гледам причина зашто би ни сметало.
Професијата си е една работа, а приватниот живот нешто сосема друга и тука нема мешање. Се си има своја граница.
Значи кога оди на работа си става маска?

Значи кога оди на работа си става маска?

А ти кога идеш на работа раскажуваш за по дома и како се твоите домашни, твојот љубовен статус, со какви пижами спиеш... или гледаш да си ја сработиш работата?

А ти кога идеш на работа раскажуваш за по дома и како се твоите домашни, твојот љубовен статус, со какви пижами спиеш... или гледаш да си ја сработиш работата?
Не туку сум истиот човек...не глумам..моите убедувањеа и начин на живот ги носам со себе не ги оставам во шкаф..претпоставувам така е скоро со секого..

...би бил лесен за дискредитација ако детето мое добие слаба :)

Не туку сум истиот човек...не глумам..моите убедувањеа и начин на живот ги носам со себе не ги оставам во шкаф..претпоставувам така е скоро со секого..

Мислам дека треба да се има граница во приватниот живот и оној како да го наречам, службениот.
Сексуалната ориентација не е навика, не е сваќање, така да ако не признаеш каква оринтација си нема никој да примети.Не е само за сексуалната ориентрација тоа туку и било што, што е дел од твојата приватност.

Ако си хомосексуалец,зошто би им покажал на твоите ученици дека си?
Дали тоа што таа тема, дека си хомосексуалец, би ја игнорирал, би значело дека носиш маска?

Мислам дека треба да се има граница во приватниот живот и оној како да го наречам, службениот.
Сексуалната ориентација не е навика, не е сваќање, така да ако не признаеш каква оринтација си нема никој да примети.Не е само за сексуалната ориентрација тоа туку и било што, што е дел од твојата приватност.
Сакаш да кажеш дека сексуалните девијации се приватна работа...Значи ако некој е травестит..нема да доажа на работа во облека каква што ја носи дома..тоа со прости зборови се вика криење...Можеби сега некому му звучам како хомофоб...но кога тогаш...границата се пробива...

Не знам дали е така или не е така со секого.
Знам дека мене не ми се допаѓа идејата на носење на приватен живот и приватни проблеми на работи, исто така како што не ми се допаѓа ни идејата на носење на професионални проблеми во домот.
Соработниците или во случајов учениците, не се должни да слушаат за нечив приватен живот, исто како што и домашните не се должни да слушаат за проблемите на работа.

Сакаш да кажеш дека сексуалните девијации се приватна работа...Значи ако некој е травестит..нема да доажа на работа во облека каква што ја носи дома..тоа со прости зборови се вика криење...Можеби сега некому му звучам како хомофоб...но кога тогаш...границата се пробива...

Транвестит и хомосексуалец е многу различна работа.Темата не е за нив.:smir:

Не знам дали е така или не е така со секого.
Знам дека мене не ми се допаѓа идејата на носење на приватен живот и приватни проблеми на работи, исто така како што не ми се допаѓа ни идејата на носење на професионални проблеми во домот.
Соработниците или во случајов учениците, не се должни да слушаат за нечив приватен живот, исто како што и домашните не се должни да слушаат за проблемите на работа.
Кој зборува за проблеми ..приватни и професионални..јас зборам за начин на живеење кој се испреплетува со во секојдневниот живот..Да не должам и комплицирам..да го кажам сепак својот став...јас сум против..училиштетео претставува една од главните темели на социјализацијата...после семејството и црквата..така да на тој начин мислам дека се дава искривена слика на општеството..кое и онака е забегано..

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom