Омилен жанр на книга

• Креатор на темата Креатор на темата nicole_l
  • Време на започнување Време на започнување

Кој е вашиот омилен жанр?

• Вкупно гласачи
    38
Психолошки нормално во секоја книга има нешто интересно и поучно ама психолошките се доста интереси

Читам речиси се ама кога би морала да бирам тогаш сигурно би избрала психолошки романи.
Исто така ми се допаѓаат и автобиогравските дела,особено дневниците:pipi:

само философија све друго е разводнето и премногу зборови за никаква поента!!!

само философија све друго е разводнето и премногу зборови за никаква поента!!!

зарем биологија,фармација хемија моделарство менаџмент нема поента

моделарство правиш ракета и уживаш додека полетува а на моменти и забегува:pos2:

и јас го почитувам декарт и витгенштајн потоа ал-газали како добри филозофи но нихилиста со филозофијата не решаваш ништо,не си продуктивен(и како црквата кога велела светот е плоча филозофите велеле тоа се 5 елемменти како филмот)

и најважно филозофијата не е заснованана нешто што може да се потврди односно докаже.:smir:

Енциклопедиски изданија .. скоро сите е-books ми се енциклопедии
а од другиве - Мистерија , Криминалистика ,Oкултизам ..

Се поврзано со уметноста и со сите правци во неа и со животот на уметниците, потоа се поврзано со дизајн.., мистерии и заговори кои изобилуваат со факти и докази но ништо комерцијално како од Ден Браун или слично...сакам и психолошки романи и криминалистички ги читав едно време делата на Агата кристи.. статии или книги со општествени критики за определени појави...

Криминалистиката ме привлекува најмногу...те тераа да размислуваш...(да си праиш филмови :pos2:)

Трилер, криминалистика, и понекогаш по некоја драма!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom