Омилен жанр на книга

• Креатор на темата Креатор на темата nicole_l
  • Време на започнување Време на започнување

Кој е вашиот омилен жанр?

• Вкупно гласачи
    38
...Kриминалистичките романи ми се омилени...А да, и оние со црн хумор...:)

Дефинитивно криминалистички, авантури ама и други читам

Па не е битен жанрот ако е добра книгата ,ама сепак авантуристичките се некако најинтересни. Барем за мене.:wink:

Психолошки затоа што потоа со денови размислувам на тематиката, а и многу позитивно ми влијаат на формирањето на некои внатрешни ставови, некако ме исполнуваат духовно.

Жанр во кој има акција проплетена со малку филозофија. На прво место крими романите слични на Агата Кеисти и Артур Конан Дојл. Потоа нешто слично на Исчезнат од Даниела Стил (љубов, изневерување, киднапирање, судење), па љубовни (Спаркс, Дебора могах....) Најнакрај книга пополнета со философија на животот (Коељо, Фабио Воло) Книги кои се полни само со епитети и без трошка акција, не ги читам.

Сакам се во едно. Некоја добро осмислена приказна која ќе те држи буден цела нок, по можност историска позадина, со ликови кои самите по себе се феномени и кои потсвесно те задлабочуваат во човековата психологија. Откако ќе го прошиташ делото да не можеш да престанеш со негова анализа, што кажува за неговиот филозофски карактер. И се разбира, задолжителна умешност на перото на писателот. Ако знаете еден единствен збор за ваква книга, кажете ми, јас сеуште не сум чул и прошитал. Единствено можам да ви дадам наслов. "Quo vadis" од Хенрик Сјенкјевич.

Крими романи,па може и по некоја комедија :wink:

скоро сите книги се убави, зависи од вкус
не можам да читам книга поезија каде сите песни се за дрвото, па пеперутката па не знам што
и белетристика( тоа е само за на филм, нема никаква литературна вредност, па каков сака бестселер нека е)

јас сакам книги "што се читаат во еден здив" кои носат некоја порака која те тера долго време после тоа да размислуваш на неа
Книгите на Паоло Коељо на пример

најмногу читам криминалистички романи .. . . најинтересни ми се, но може некогаш и некоја добра драма за опуштање...

Во моментов сакам да читам фантастика и научна фантастика.

Љубовни и трилери... Д бест. :smir:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom