Историски пласман на Македонија, за прв пат помеѓу најдобрите 50 во светот!

• Креатор на темата Креатор на темата wARMAN69
  • Време на започнување Време на започнување
Подобри сме од Србите 100 пати незнам на што е заснована листата ама не е реална:toe:

Ајде ако сега или никогаш мораме да се пласираме ..

Браво, браво! Се надевам на уште подобар пласман.

Каква корист имаме ние од овој пласман , :toe: . Задоволни сте со рејтинг или со пласман на ЕП или СП , јас со ова второво .
А рејтингот буквално ништо не ми значи , ете , Бугарија е на 15то па никаде ја немаше на последните големи натпреварувања , за Србија и да не говорам . . . Незнам зашто толкаво внимание се посветува на рејтингот кога 18 години после 4,5 натпревари од квалификациите се бориме за четвртото или третото место , шиткаме утакмици со Андора , едвај нерешено на домашен со Естонија и тн и тн .
Сума сумарум , ние 18 години не сме ни учествувале во борба за пласман на големо натпреварување , не сме ја ни осетиле таа еуфорија , се радуваме на нерешен резултат со Англија и на рејтинг а не сме свесни дека сме влезени во онаа фудбалска ера во која секој може да победи секого и во која веке не постојат изненадувања .

п.с. Уште ве лажат комуњариве . <- ( Камискази , не ова мртов пиксел , точка е )

На светско нема шанси

може само да го подобриме ранкот:helou::wink:

На светско нема шанси

може само да го подобриме ранкот:helou::wink:

зошто нема шанси?!
Јас мислам дека овај пат шансите се реални и се зависи од нас.
Мислам дека оваа генерација има мотив за докажување и нема да ме чуди ако се пласираме на светско првенство

зошто нема шанси?!
Јас мислам дека овај пат шансите се реални и се зависи од нас.
Мислам дека оваа генерација има мотив за докажување и нема да ме чуди ако се пласираме на светско првенство

Half , проблемот во нашата група е што само првиот се пласира понатаму , вториот не оди ни во бараж поради бројот на репрезентации во групата. Така да треба да се бркаат резултати пред Се на домашен терен , а изгубивме од Холандија . Јас искрено се надевам дека ке учествуваме во борбата за првото место и дека Се ке решиме на дуелот во Амстердам , али истото зависи од многу фактори кои треба да ни одат во прилог . Иднината ке покаже , иако многу повеќе ме плашат Исланд и Норвешка , секогаш сме играле со голем мотив против '' големите '' тимови , али против оние на хартија послабите сме биле анемични , со мизерна игра .

Ни ја не мислам дека ќе идеме на сп ама не се знае.
Поголеми шанси би имале сеа кога го зголемија бројот на репрезентација за европско.
Инаку и ја мислам не е првпат да бидеме под 50 место.
Како и да е браво за нашиве.

Каква корист имаме ние од овој пласман , :toe: . Задоволни сте со рејтинг или со пласман на ЕП или СП , јас со ова второво .
А рејтингот буквално ништо не ми значи , ете , Бугарија е на 15то па никаде ја немаше на последните големи натпреварувања , за Србија и да не говорам . . . Незнам зашто толкаво внимание се посветува на рејтингот кога 18 години после 4,5 натпревари од квалификациите се бориме за четвртото или третото место , шиткаме утакмици со Андора , едвај нерешено на домашен со Естонија и тн и тн .
Сума сумарум , ние 18 години не сме ни учествувале во борба за пласман на големо натпреварување , не сме ја ни осетиле таа еуфорија , се радуваме на нерешен резултат со Англија и на рејтинг а не сме свесни дека сме влезени во онаа фудбалска ера во која секој може да победи секого и во која веке не постојат изненадувања .

п.с. Уште ве лажат комуњариве . <- ( Камискази , не ова мртов пиксел , точка е )

Како може да кажеш дека нема корист ?

Ако успееме да се качиме уште повеке, ке влеземе во појак шешир за наредни квалификации. Тоа ке значи еден силен противник помалку односно полесен противник.

Или во превод, место Норвешка, Данска, Украјна може да ни се падне Белорусија, Словачка, Унгарија, Велс, Литванија.

Како може да кажеш дека нема корист ?

Ако успееме да се качиме уште повеке, ке влеземе во појак шешир за наредни квалификации. Тоа ке значи еден силен противник помалку односно полесен противник.

Или во превод, во оваа група што сме сега, место Норвешка можеше да ни се падне Белорусија, Словачка, Унгарија, Велс.

Денес нема лесни противници во фудбалот . . . а од искуство , потешко ни било со тимови како Исланд , Естонија и останатите отколку со репрезентации како Англија и Холандија , ништо не менува дал сме во трет или четврти шешир , резултатите се она најбитното а нив ги нема , добри 18 години . :toe:

Ако тешко играме(односно не победуваме) со "малите" репрезентации, нема да се качуваме на листата или ке паѓаме. Едноставно е. :toe:

Одлична вест.Браво за нашата репрезентација:oeoeoe:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom