Дебар

• Креатор на темата Креатор на темата DonVito
  • Време на започнување Време на започнување
Заборавен за тебе, но не за сите :helou:

Vikendov bev na debarsko ezero i super si pominav. Uf kolku raboti se smenile od koga sum bil posleden pat (pred 7 godini)!! Mnogu e jako Ohrid moze za mal prst da mu se fati. Na debarskata plaza ima se od makedonci, albanci, torbesi (normalno sekoj oddelno si sedi) a kaficite vo debar, slatkarnicite (ke ja izdvojam "Besa" kade sto ima najbolje slatki u makedonija) se polni i mislam deka takva guzva nema ni vo skopje. Samo mnogu zmii ima u ezerovo :) a i niedna riba ne fativ:) kako na debarsko taka i na Radika (edno torbesce mi gi ispofati site:))!!!

Аман бе... кај си нашол змии, јас две недели ниту една не видов :pos:
Инаку Дебар е држава бе, мислиш Охрид само со пониски цени... А за плажите си имаш Македонска и Албанска плажа, нема тука зезанции :)

Аман бе... кај си нашол змии, јас две недели ниту една не видов :pos:
Инаку Дебар е држава бе, мислиш Охрид само со пониски цени... А за плажите си имаш Македонска и Албанска плажа, нема тука зезанции :)
Kako be kaj ima pod mostot na vlezot na debar na patot kon Rajcica vrie zmii:pos2::pos2::pos2::pos2:
A i vo Radika, ali ne e bitno. Inace na sankot sto e edniot den pivoto mi go naplatija 50 drugiot 60 denari:pos2::pos2:
Ali prodavacot bese albanec!!!!!:vozbud:

:icon_eek::icon_eek::icon_eek:Iskreno kazano stvarno me iznenadivte so vasive pofalbi,nikogas ne mislev deka taka mislite za Debar.Inace stranata na debar e www.Dibra.gov
ima i na Albanski i Makedonski.

Vikendov bev na debarsko ezero i super si pominav. Uf kolku raboti se smenile od koga sum bil posleden pat (pred 7 godini)!! Mnogu e jako Ohrid moze za mal prst da mu se fati. Na debarskata plaza ima se od makedonci, albanci, torbesi (normalno sekoj oddelno si sedi) a kaficite vo debar, slatkarnicite (ke ja izdvojam "Besa" kade sto ima najbolje slatki u makedonija) se polni i mislam deka takva guzva nema ni vo skopje. Samo mnogu zmii ima u ezerovo :) a i niedna riba ne fativ:) kako na debarsko taka i na Radika (edno torbesce mi gi ispofati site:))!!!
Kако бе, не си погодил местото да фаќаш рибите инаку има.Сега помалку оти партал со мрежи ги направија.Инаку повелеле сите во Дебар водич ќе ви бидам безпари...

Се вика беЗплатно :pos:

Според слики ми изгледа како убав град, а има и интересна историја. Би сакал да го посетам! :)
debar.gif

Географија и местоположба

Градот Дебар се наоѓа во крајниот западен дел на Западна Македонија и воопшто на Република Македонија близу до границата со Албанија. Од Скопјее оддалечен 131 km, а најблиски градови до него се Струга (52 km) и Гостивар (71 km). Дебар лежи во југоисточниот дел на Дебарското поле на надморска височина од 625 метри. Истотака Дебар е опкружен со планините Дешат, (Крчин) Стогово и Јабланица. Дебар се наоѓа, до Дебарското Езеро, кое е заезерено на утоката на Радика во Црн Дрим.

001.gif
002.gif
003.gif
004.gif
005.gif
006.gif
007.gif
008.gif
009.gif
010.gif
011.gif
013.gif
014.gif
015.gif
017.gif
020.gif
021.gif
022.gif
023.gif

Може ли некој да каже нешто повеќе за структурата на населението во Дебар?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom