Znaci mislam deka drug narod so si pluka tolku po svoite bogatstva i vrednosti, sto e mnog ironicno, osven makedonskiot nema. Zatoa vikat, ako zivees vo druga drzava, poubavo so bilo koj bidi, samo da ne si so tvoj. Oti tolku postoi ljubomora i zavist, i na toa so e ubavo se pluka po nego, namesto da se podrzi i da se fali. Znaci Makfest e najdobriot festival vo Makedonija. Normalno deka ke se smeni, zasto se menuva i vremeto, se menuva kulturata.Ima i pesni i pejaci koi da receme ne bea naj, naj, no toa e normalno za festival. Lugeto sto go organiziraat, se muzicari pred se i ne se takvi od tipot na organizatorite na drugive festivali u mk, kade sto e samo pari u pitanje i se pustaat sekakvi pesni i sekakvi pejaci, po ne znam kolku pesni u vecer, i ne se pee u zivo, a se zima nagrada za interpretacija...Tuka e poinaku. Ne velam deka e sovrsen festivalot,no sepak e najdobroto u mk.Italijanite bea vooduseveni i kazaa deka ima mnogu kvalitetni pesni. Jas licno gi prasuvav koi pesni im se bendisaa i megu omilenite mi gi kazaa na Deana NIkolovska-Angelot zlo ti donese(licno na mene, najemotivnata i najubava pesna so sum ja slusnala,duri se rasplakaa nekoi u publika), na Mijata(kvalitetna,volumenska pesna-isto i interesen scenski nastap), na Emilija Gievska(dobra pesna i dobar tekst) od debitantite, na Vlatko(ovaa ne mi bese kojznae sto) i hmmm ne mi teknuva i na Robert mislam deka rekoa. Ama kazaa deka vaka gi izdvojuvaat tie sto bi gi stavile u top5, a deka imalo i drugi dobri pesni. Mene licno mi se bendisaa site od nivniot izbor, samo ne tolku na Vlatko. Ne sakav ni da pobedi, no ocigledno mn ja sakaat, valjda vkus e u pitajne,a i taka si glasase publikata.
P.S Zatoa dodeka imame neso dobro da go cuvame, a ne posle site se osvestuvaat, ko ke zborat drugite deka stvarno bilo dobro i nesto sto vredi.