Макфест 2008

• Креатор на темата Креатор на темата MilaMkd
  • Време на започнување Време на започнување
На полуфиналната вечер Марјан Стојановски се поднапил и го подзабораил текстот,Маја Вуќиќевиќ се напраила дрво,стап,ѓубре и незнам уште што и забораила у која соба е сместена. На тоа афтерпарти биле у некој кафич кај шо пеел Чорба. Толку знам:helou:

Тежок кич
Како да не победи џеј џеј коа сестра ми,која инаку е 14год и цела нејзина генерација имаат карти и ќе гласаат...:pos: Помина времето коа сериозни луѓе идеа на фестивалот, сеа можеш да видеш само дечишта како трчаат по билбилов, врчак, ноне и остала компанија
Тоа е, тато тато најди ми карта :)

Очекувам да има барем неколку добри песни кои ќе се вртат и по фестивалот :wink:.

Тежок кич
Како да не победи џеј џеј коа сестра ми,која инаку е 14год и цела нејзина генерација имаат карти и ќе гласаат...:pos: Помина времето коа сериозни луѓе идеа на фестивалот, сеа можеш да видеш само дечишта како трчаат по билбилов, врчак, ноне и остала компанија
Тоа е, тато тато најди ми карта :)

Омфг!
Џеј Џеј победил? :cry: My worst expectations came true :(

Има многу песни кои на радио би звучеле подобро, а има и такви кои имаат добра интерпретација. Според мене нема некоја посебна песна сите се тука некаде. :toe:

сега ги изгледав сите песни и ниедна баш не ми остави некој впечаток Влатко и Дани беа интересни на сцена и доста страствени, Ноне и Марович и тие изгледаа како нешто заљубени па дали е само заради песната или онака немам појма а доста ми се допадна Лозано :back:

Прво место од публиката го освои Влатко Лозановски, Втори беа Next Time, a трети Влатко и Дани. Награда за најдобар дебитант доби Влатко, за сценски настап ДНК. Имаше уште неколку награди. За најслушана песна помеѓу двата фестивали беше прогласена Некаде после два од Елвир Меќиќ.

Да НЕ го проследам, како и секоја година до сега. :)
Е видиш, по игра на случајот останав дома вечерва поради мамурлак, и дремејќи така безволно, шетајќи по каналите, го начекав. Тоа сцената и логото не им се сменети од последниот пат кога гледав, некаде 98ма :pos:

Не се изненадив од чкљ песните и од „квалитетните“ гласовни способности на изведувачите, пошто очекував да се изрезилат. Онаа Фани на пример, се уби од стенкање заедно со нејзините голи другарки и не знам кој ја лажел дека знае да пее. Дани и Влатче Морал некои чудесии правеа на сцена, нешто се мазеа, па се давеа, па се тепаа, нешто не се можеле еден со друг. Некст тајм близнаците не знам со кој памет влечкале две гитари и бубњеви на сцена, кога музиката идеше плејбек. Ноне некако нашла веза со оној српскиот плачко, па си се лигавеа на сцена :pos: Онаа Деана некоја (дали е тоа истата таа што пееше една песна со сексот и градот нешто?:icon_lol: ) се пренемагаше на сцена ко да глуми у театар, паѓаше по земја, праеше некои гримаси, свашта.

Водителката од МТВ што ги интервјуираше позади сцена им беше посебен кикс. :icon_lol:

Срамота е ваков нискобуџетен фестивал да постои воопшто. И така ништо добро не излегло од него. Ќе си најде Џеј Џеј друго место да си се промовира. :icon_lol:

Срамота е ваков нискобуџетен фестивал да постои воопшто. И така ништо добро не излегло од него. Ќе си најде Џеј Џеј друго место да си се промовира. :icon_lol:

Кога ќе прочитам вакво нешто сфаќам колку сме ние Македонците мизерни затоа што ништо наше не почитуваме. Фестивалот опстојува 26 години, има добиено и награда од светската фестивалска федерација за најдобар на светот (не знам која година). Сети се само колку хитови излегле од Мак Фест! Не беше цел фестивал песни од Јован Јованов. Разбирам некому да не му се допаѓа некој пеач или песна, ама по се да се плука само колку да се каже нешто е претерано. Прво самите не си се цениме, а сакаме некој друг да не цени :uvo: :tapp:. Жално!

И шо кажа сеа.... дека добил награда фетивалот пред 26 години,да го гледам Џеј Џеј сеа ја од поштовање за наградата?!?! :):)
Сме пљукале по фестивалот.....па треба да си опериран од музика или да си 13 годишно дете па да не пљукаш.:toe:

Кога ќе прочитам вакво нешто сфаќам колку сме ние Македонците мизерни затоа што ништо наше не почитуваме. Фестивалот опстојува 26 години, има добиено и награда од светската фестивалска федерација за најдобар на светот (не знам која година). Сети се само колку хитови излегле од Мак Фест! Не беше цел фестивал песни од Јован Јованов. Разбирам некому да не му се допаѓа некој пеач или песна, ама по се да се плука само колку да се каже нешто е претерано. Прво самите не си се цениме, а сакаме некој друг да не цени :uvo: :tapp:. Жално!

И шо кажа сеа.... дека добил награда фетивалот пред 26 години,да го гледам Џеј Џеј сеа ја од поштовање за наградата?!?! :):)
Сме пљукале по фестивалот.....па треба да си опериран од музика или да си 13 годишно дете па да не пљукаш.:toe:

Препрочитај ги болдираните делови кои ги напишав. Наградата ја спомнав попатно. Важно е што фестивалот има традиција и барем се трудат да направат нешто. Ќе повторам - Џеј Џеј не е единствениот кој праќа песни на Мак Фест!

знам затоа ставив “:):)’’

Јасен ми е мене фазонот “почит за своето,сами да се цениме никој не не цени итн.инт’’ама до толку да се тера тоа не ми е јасно,кога нешто не чини не го подржувам па нека е и на мајка ми :)
Тоа е општ проблем што музиката ни е тиња веќе подолго време а Макфест како нејзин најголем промотор трпи попатно .Макфест имал реноме кога од него излегувала музика,сега Макфест е за нигде пошто и музиката е за нигде..
Сеа ти ако сакаш да си се убедуваш дека е се фино тоа си е твоја работа,ама не ми викај дека не ценам свое зашто не ги сакам тие ајвани оперирани од музика.Нашата цела музика не е само Макфест.

Kajgana Shop

Постови на неделата

Недела од 12 јули 2025

Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија
Многу изгубија Вмро, Мицковски и Тошковски со ова. 30 години политички партии, еден не се најде да им каже дека не можат да идат со глава во ѕид, и дека не идат лично против Арсовска, туку против функцијата градоначалник на Град Скопје. Толкави...
Фан Клуб: Вардар
убаво е да се знае, не сите комити го делат ставот на “комити“
не може мене никој да ми наметнуваат како да размислувам.

иститие тие пред неколку години во ерата на најуспешните години на вардар бараа вардар да се повардарел. се повардари, си...
Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија
тошковски постапува по судски налози. Конкретно за ова кај судот треба да ја бараш кривицата. Судот моментално не е под влада него ете е независен. ВМРО не смени ниеден судија кога дојде него тие што беа за време на СДС.

Аха, значи ако некој...
Back
На врв Bottom