Направи сам

• Креатор на темата Креатор на темата @cool@
  • Време на започнување Време на започнување
ова го имам сам направено,и идеата ми е оригинална.т.е. вакви ламби постојат само тие што јас сум ги направил(и евентуално ако некој друг се сетил на истата идеа).во ламбата е вградена сијалица која имитира пламен

101408825_large_1.jpg

метален обрач
3 метра цврсто платно- пр.тексас
8 м ременови ленти и
4 метални нитни
101408826_large_2.jpg

101408827_large_3.jpg

CETH_9QaadA.jpg

Баш прееска ја погледнав темава и помислив дека замре.. blue ladybug, во мода и убавина имаш посебна тема за diy облека, накит итн. Да си знаеш за во иднина. :)

Искрено јас му се подумав околу едно буре цевката да ја завиткам( бакарна) па каква ке излези таква. Ако праша некој ке речам дека така треба, такви се сите;).
Само уште денот не му е дојден,мада и ова твоето не е лошо, само фактор слободно време е тука во игра.

Незнам каде може да најдеш во скопје ако си од таму а во пп имаат вакви справи кај лимарите, и на местата плехови и цевки каде што се продаваат. Ако знаеш некој со таква работа ќе ти ја завитка без проблем.

Незнам каде може да најдеш во скопје ако си од таму а во пп имаат вакви справи кај лимарите, и на местата плехови и цевки каде што се продаваат. Ако знаеш некој со таква работа ќе ти ја завитка без проблем.

Ни од Скопје сум нити од Прилеп, туку Битола.
Туку да не знае некој каде хромираат и по која цена, па да си направам математика дали имам есап али не:)

Ни од Скопје сум нити од Прилеп, туку Битола.
Туку да не знае некој каде хромираат и по која цена, па да си направам математика дали имам есап али не:)

Ко че идиш накај прилеп ете ти на влезот тука паша лим мислам дека се викаше од десна страна е мислам дека има тука за виткање вакви работи за битола не сум забележал толку толку ама мора да има и таму кај лимарите. Јас цевките за разбојот ги зедов од кај еден друг лимар и тој продава како нив и таму ми ги виткаше тој.

Ти држи вода муабетот, ама по моја некоја логика ако јас си ја купив иверицата за кујната, но некој друг ја исечил, ја кантирал , ја дизајнирал и пресметал, а јас само штрафилицата во раце и сум ја склопил не ми се вклопува тоа во направи сам. Не е тоа тоа. Додуша некогаш и нема друг избор, ама пак сигурно нема да се чукам по градите како тоа јас све сам работа туку ке отвориме тема со наслов :
што јас имам по дома од инвертар.
или пак што јас дома имам склопено.
Инаку за цевката во духот на темата сепак се мислам да биди оригинална тоест самовиткана. Ни на крај на памет ми паѓа да правам машинче за виткање цевки или пак нешто друго.
Ако ја правам веќе ке ја свиткам рачно и таа ке биди една и единствена на светот со мој потпис на неа, демек оригинал. Ако праша некој ке се вадам од типот дека баш таква сакав да испадни и намерно така ја свиткав инаку ке си одев на бравар да ми ја свиткат. Сега за хромирањето тука појма нема кој хромира нити пак колку кошта тоа задоволство, така да најверојатно и тука ке импровизирам со нешто од своја рака.
Битно е само да му дојди денот, да се решам еднаш. После ке ја средам вака или така или во отпад:)
Во Бриколаж имаше еден алат како федер е и внатре можеш да ставиш цевка претпоставувам бакарна и со раце без проблем да ја виткаш без да ја прекршиш.
Можеби може и друг тип на цевки, како овој што сега го најдов на гугл:
ART_443_1.jpg

http://www.deltaterm.com/index.php?...rupa=za%20Al-Pex%20cevi&kategorija=Savija%E8i

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom