kooperativa
Г-ин Пола Милениум
- Член од
- 2 октомври 2012
- Мислења
- 7.633
- Поени од реакции
- 8.601
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Sp4wN- дали само визуелно сакаш да преставиш дека има повеќе простор, или сакаш и реално (да не се лакташ) да има простор?
ако добро сватив од ова тебе ти треба аголен влез во тушот? ако е така, вака би била мојата идеа. ДА, тоа со цоклето е права ствар. само мораш да пазиш на тоа да имаш испуст за вода и надвор од тушот. али лошото со тоа е дека веќе физички си го оградил просторот (иако е само доле во висина од 5-10цм).потоа, ќе треба да отидеш кај некој кој се занимава со монтирање на прозори и стакла, а можда и кај некој современ стаклар, и да видиш дали може да ти стават само стакло кое е со специјални шарки поврзано, за да се добие моментот на хармоника. ако ништо друго бар да се прекршува на пола секоја страна. но, важно НО, треба да имаш во предвид упте една битна ствер, а тоа е дека од местото каде се спојува стаклото со ѕидот па до батеријата (тушот) да има 40+цм. тоа е за да може кога ќе се преклопи стаклото да допре до ѕидот паралелно,, а со тоа се намали и опасноста од кршење на стаклото.Моментално немам ништо ставено, т.е. треба да го глетувам да најдам време деновиве ... али си планирам .. па секоја сугестија е добредојдена ... Али одприлика планирав да неставам доле такво како када, туку да го подигнам од кошулица и да ставам лајсна на подигнадтото па хармониката да оди по таа лајсна и горе туш, и кога нема да се туширам само да ја затварам да ми се отвори простор...
Да визуелно сакам да биде, зошто да не ми биде ептен кнап кога ќе се туширам туку да си има и во натре некоја си комоција на 80 сантимиКако што реков можам да сменам мислење во секој моемент ако ми фати око идејата не сум се фатил ко слеп за стап да мора така ..
ако добро сватив од ова тебе ти треба аголен влез во тушот? ако е така, вака би била мојата идеа. ДА, тоа со цоклето е права ствар. само мораш да пазиш на тоа да имаш испуст за вода и надвор од тушот. али лошото со тоа е дека веќе физички си го оградил просторот (иако е само доле во висина од 5-10цм).потоа, ќе треба да отидеш кај некој кој се занимава со монтирање на прозори и стакла, а можда и кај некој современ стаклар, и да видиш дали може да ти стават само стакло кое е со специјални шарки поврзано, за да се добие моментот на хармоника. ако ништо друго бар да се прекршува на пола секоја страна. но, важно НО, треба да имаш во предвид упте една битна ствер, а тоа е дека од местото каде се спојува стаклото со ѕидот па до батеријата (тушот) да има 40+цм. тоа е за да може кога ќе се преклопи стаклото да допре до ѕидот паралелно,, а со тоа се намали и опасноста од кршење на стаклото.
П.С. стаклото може да биде и 100% прозирно, а може да биде и пескарено (матно)
Harmonika vrata za tus kabina proveri kaj roletar Vojo vo Zelezara na Gemidziska ulica....mene mi rekoa deka tamo moze da se naraca![]()
да брееее, го заборавив негоHarmonika vrata za tus kabina proveri kaj roletar Vojo vo Zelezara na Gemidziska ulica....mene mi rekoa deka tamo moze da se naraca![]()
Прво ќе ја загреваш, а потоа ќе ја виткаш![]()
браво владе, ДА, заборавив за тоа “калено“. јбга, не сум у тој занает па ќе пропуштам нешто@Sp4wN-
Мислам дека не може обично стакло па колку сака нека е дебело туку калено стакло, а тоа и не е баш така евтино.
Причината е во начинот на кршење. Каленото се крши на ситни парчиња и веројатноста да се самозаколиш е многу мала, додека обичното веке сите знаеме како се крши. Друга опција ти е плексиглас како побезбедна варијанта, а колку е поскапа незнам.
--- надополнето: 15 јули 2013 во 19:21 ---
За бакарна цевка правиме муабет или за некоја друга, пошто има бакарни и бакарни. Баш денес прашав и ми рекоја дека тие што се за парно тешко се виткаат и треба загревање, но оние за клими ако најдеш подебела тогаш нема проблем со виткањето.
Е арно ама мене повеќе ми се правеше кефот за некоја пониклована, а од што се тие правени и како ке оди со виткањето појма си немам. Како што тргна работата изгледа ке си седи како што си е![]()
браво владе, ДА, заборавив за тоа “калено“. јбга, не сум у тој занает па ќе пропуштам нешто
а за цевката, ...... кај бравар сигирно ќе ја свиткаш, или оние што прават ограда од ковано железо.
Абе се то во ред, бравари ова она. Ама темата е направи сам. Ако за направи сам се смета да дупнам неколку типли во ѕидот и да стегнам некој штраф тогаш јас дома се сам си направив![]()
не си арен
ме насмеа со болдот
да, темата е направи сам, али за многу работи ти треба алат кој или е прескап или не можеш да го најдеш. така да многу работи ги модифицираш. прост пример, ..... ако треба да обоиш нешто, ја купуваш бојата или сам ја правиш?така да...............
во овој случај, да направиш машина за виткање цевки е навистина безвезе, освен ако не ја користиш понатаму и за други работи (иако да направиш добра машина за виткање не е воопшто лесно). али затоа ТИ ќе си ја купиш цевката, ти ќе си ја исечеш на потребната должина, али некој друг ќе ти ја свитка, некој друг ќе ти ја хромира.
со хромирањето друже МОРАШ. не за друго, него колку и да е квалитетна бојата што ќе ја ставиш, и со пиштол да ставиш 5 слоја, пак ќе се излупи многу брзо. додека со хром, ако ништ друго 3 пати подолго ќе ти трае. и ова само ако е многу тенок хромот. ако е подебел е тогаш ќе ти трае и повеќе од 3 пати.Ти држи вода муабетот, ама по моја некоја логика ако јас си ја купив иверицата за кујната, но некој друг ја исечил, ја кантирал , ја дизајнирал и пресметал, а јас само штрафилицата во раце и сум ја склопил не ми се вклопува тоа во направи сам. Не е тоа тоа. Додуша некогаш и нема друг избор, ама пак сигурно нема да се чукам по градите како тоа јас све сам работа туку ке отвориме тема со наслов :
што јас имам по дома од инвертар.
или пак што јас дома имам склопено.
Инаку за цевката во духот на темата сепак се мислам да биди оригинална тоест самовиткана. Ни на крај на памет ми паѓа да правам машинче за виткање цевки или пак нешто друго.
Ако ја правам веќе ке ја свиткам рачно и таа ке биди една и единствена на светот со мој потпис на неа, демек оригинал. Ако праша некој ке се вадам од типот дека баш таква сакав да испадни и намерно така ја свиткав инаку ке си одев на бравар да ми ја свиткат. Сега за хромирањето тука појма нема кој хромира нити пак колку кошта тоа задоволство, така да најверојатно и тука ке импровизирам со нешто од своја рака.
Битно е само да му дојди денот, да се решам еднаш. После ке ја средам вака или така или во отпад![]()