Дефиниција за фраер/ка

• Креатор на темата Креатор на темата Crazy in Love
  • Време на започнување Време на започнување
(Дефиниција за фраер - па правиот фраер, никад не кажуе дек е фраер. Ја на пример, не сум фраер:pipi:)

Генерално мое дефинирано мислење.
Фраерка е онаа женска која ме свиѓа, сака, и во нејзината фантазија сум јас, додека мастурбира и слично.
Е тоа е права фраерка.
Им се дивам на жените шо ги свиѓам, ама им се восхитувам на женските шо ме свиѓет мене, баш се фраерки.:back:

Фраер..хммм , според мене е :
- Тип кој што има харизма, има се што ќе посака,позната фаца,му пукаат филмови и ги врти девојчињава на малиот пРст:):)

Фраер и фраерка? :toe: Уште од почеток ми се дебилни назививе,секогаш ме потсетуваат на некои чаламџии или шмизли :tapp: така да не ги поштувам многу...позитивно не можам ништо да издвојам :toe:

Фраер не се станува, или си или не си.

Точно.Ако не си роден фраер,не можеш да бидеш фраер,не може да те прогласат за фраер и слично.
А фраер според мене е единка што се совпаѓа секаде,во секое друштво,на секое место,а сепак се двои од толпата.Едноставно некои луѓе си го имаат “тоа“ во себе,уште од далеку кога го гледаш знаеш дека е фраер,не мора некој да ти го каже тоа.

За фраерка истото,само у женски род :)

Мангуп не се прае, мангуп се раѓа !!! (правилната верзија) :pos2:

Фраер/ка е некој/а што има многу харизма луѓето го/ја почитуваат прави тоа што мисли дека е правилно без да праша дозвола од некого. Кога го/ја озборуваат или кога ќе го навреди некој игнорира (sticks and stones can brake bones but names wont hurt you) Знае кога треба да се биде груб/а, а кога фин/а. И секогаш знае што сака како да ги оствари своите цели и некој/а којшто сака предизвици.

‘‘ Фраерскиот живот е тежок - одамна изумреа таквите мангупи, а се почесто е на повидок и изумирањето на џентлменскиот тим на мушкарци

* Фраерки - денес се е кич, гола вода, сите зависат од нечиј став , односи со јавноста и моменти на кој со кого, зошто и како:wink:

Aaa, да. Сите за фраери сметаат умни и воспитани дечки и девојки. Ок.

Единица мерка за фраерлук денес е број на смувани во вечер (кои се, шо се, машки или женски, ирелевантно), број на истепани (женски тепачки претежно) во вечер, слободоумност во изразување и однесување (која т.н. фраер(к)и не знаат дека се граничи со дефицит на базично ниво на култура), поседување на задоволувачки степен на кичерај, "шема" муабети и места, што преоѓа во начин на живот подоцна, што и не е така лошо, да не би биле тоа мочковци од осамнаес со коли малце предобри за нив (по некоја случајност можда па и самозаработени :icon_roll). Ако некој со репутација на фраер ради занимација/немање што со животов/кладба/пијанство се сплетка со не-фраерка, она истата вечер постанува една од нив. Колку год безвезно изгледала, ма она е фраерка од моментот. :icon_lol:

Едит: И половата дискриминација (оправдано, добар дел :icon_lol: ). Aма третирање на жена како објект, не влегува во описот на џентлмен, со сета почит. А фраер треба да е таков, ни помалку ни повеќе.

Све саде харизматични и начитани луѓе. :icon_lol: Моето најдлабоко извинување до светов, карактеристики како промискуитетот или сељачењето (во било која форма) никогаш нема да ги бројам во фраерски особини. Особено не кога копиљаци ги поседуваат истите.

Gledam ja ushite mi se zacrvenea nekoj me ogovara :vozbud:

Fraer da bidesh treba samo edno

DA DRZISH DO SEBE ... se drugo e sporedno

Фраер е некој што е културен, шармантен и не си ја крева цената иако многу девојки трчаат по него. И што е најважно не се однесува лошо со нив.

pa za nekoj da se imenuva kako fraer ili fraerka,treba pred se da poseduva mnogu kvaliteti(i toa sto e mozno poveke),izgled,pedantnost,kultura,obrazovanost,oratorski sposobnosti,da ima poznavanja od sto e mozno poveke pravci,i uste mnogu,mnogu drugi kvaliteti.ne znam za drugite,ama za mene e taka,za nekoj da se imenuva kako fraer ili fraerka,treba da poseduva sto e mozno poveke pozitivni kvaliteti,koi ke znae da gi usmeri vo pozitivna nasoka.

Ти не беше ликот што во една тема напиша дека девојка која вози точак е клошарка- со капс лок на зборчето клошарка? Не се сеќавам каде точно прочитав, ама мислам дека беше алекс ликот бидејќи 3 пати ја прочитав реченицата.

Тоа не е баш фраерски, морам да ти кажам:)

Зборот Фраер/ка произлегува од нарцисоидното гледање кон самите себеси или кон другите..И токму поради тоа и секој има различна дефиниција за тоа,,зависно од сопствените гледишта и сфаќања,,и затоа сметам дека не постои некоја главна општоприфатена дефиниција за овој назив:pipi:

Fraer:
Uspesen,Kulturen,Pameten,So svoj orginalen stil na oblekuvanje i odnesuvanje vo granica na se sto e normalno,Se razbira obrazovan

Fraerka:
Zgodna,Ubava na svoj nacin,svoj stil,obrazovana i usepesna,kulturna

Ти не беше ликот што во една тема напиша дека девојка која вози точак е клошарка- со капс лок на зборчето клошарка? Не се сеќавам каде точно прочитав, ама мислам дека беше алекс ликот бидејќи 3 пати ја прочитав реченицата.

Тоа не е баш фраерски, морам да ти кажам:)
na mesto ti e kritikata,i znam(jas gi delam lugeto na dobri i losi,a se drugo(spored mene) e sporedna kategorija).ama sepak se rabotese za sponzorusite,i takov bese kontekstot na muabetot(pa vo takov kontekst bese i mojata izjava,zatoa sto samo povlekov paralela pomegu izjavite deka masko so tochak e klosar).ama sepak na mesto ti e zabeleskata.i se prifaka.

Ха ха ха ....гледам дека муабетов ќе фати погрешна насока.

Вака,ќе дефинирам фраер,а фраерка не знам лол.

Фраер е тип кој е симпатичен,има добра фризура итн итн

но една од најважните особини на фраерите се можноста да биде љубезен со женски,да знае да направи муабет,да знае во кој момент да презбори,да биде духовит,да гледа правоу (врв) очи,да знае да гушне девојка а да не изгледа нападно или срамежливо,да се облекува добро,да се слага со сите а да биде единствен и уникатен во некој поглед.Е тоа е фраер.

П.С. најважно е држењето,ставот додека оди,додека зборува,додека раскажува итн....фраер не се раѓа,фраер се станува.Малку потешко,ама...и тоа може.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom