Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
бесилката,секаде има љубомора али треба да се контролира а не да се лекува:smir:
Убава работа си е љубомората. Мора да постои постојана тензија кај девојката дека ти може во моментот да си со некоја друга.
Тоа е еден од начините на одржување на заинтересираноста и желбата да биде со тебе и потполно да ти се предаде.
Во прилог на истото, одговараат и јавувања од различни девојки, смеење по телефон кога си во присуство на девојкати, велење, чекај имам нешто важно и одење во друга соба за да домуабетиш, интересни но не со апла откриени мотиви пораки и имејли на твој тел и адреса, чиј достап и пас таа ќе го има и слично.
Љубомората е здрава работа, таа ја прави врската посилна. Барем од едната страна.
Основата е дека ти си пожелуван од куп девојки и со тоа твојата треба да се натпреварува со сите нив за да остане конкурентна.
Тоа значи дека не треба да ти доаѓа дома несредена, да внимава на однесување, да најде начини постојано да те задоволува, било во кревет, било на трпеза.
Значи ако не успееш по друг начин, на пример со љубов и доверба да постигнеш сличен ефект на оној опишан погоре, пробај го.
Има различни патишта за доаѓање до некоја цел. (малку за баланс)
Тие се оние работи кои можат да ја направат врската функционална.
Машкото е двигателот на се, со тоа и на заедничкиот живот. Ако машкото е задоволно, со тоа и девојката ќе биде.
Секогаш сум потенцирал дека среќата на девојката и нејзината реализација во животот е преку мажот.
Нема друг начин кој ќе ја направи целосно исполнета, да не се залажуваме со некои екстремни новокомпонирани обиди на некои маргинализирани групи кои се демек обидуваат да ги “разбијат„ по нивна терминологија половите и родовите „стереотипи“.
Некои работи се такви какви што се и треба да бидат прифатени, секое отстапување е на штета на двајцата.
Да не тапам понатаму, мажи правете ги жените љубоморни, жени, дозволете мажите да бидат мажи.
Aууу јасно ми е ти си од типот луге - жената е за в кујна, деца да гледа, а мажот за по кафани...го имаше то на времето ко беше пишана Бегалка и Македонска крвава свадба... Или ако мажот се вика Трајан жената автоматски Трајанка...
Ами и самохраните мајки реализират преку мажите...??
Седи не форсирај со старомодни и заостанати мислења
Седи бе.
Ти како си се однесуваш со твоите фраери или тие со тебе, мене не ме интересира.
Исто, како јас ги третирам своите пичиња, не треба да биде предмет на твој интерес, од аспект на тоа да кажуваш или сугерираш да ги баталам како што сама кажа -Седи не форсирај со старомодни и заостанати мислења-.
Што да одговорам јас на ова?
Не замарај со неолиберални, феминистички глупости кои ви ги пропагираат секојдневно?
Терај си го животот како си сакаш, остави ги и другите да го прават истото.
А за самохраните мајки? Клучен збор е мајка. Значи сепак имала некој маж.
(аман не ми збори за лезбејки или слични кои забременуваат од донатори, или недај боже вдовици или разведени кои не си нашле некој друг маж, тоа се ретки примери, јас сум по генерализациите).
Знам дека избегавме од темата, но е нужно да се подобјаснат некои работи, бидејќи е повеќе од очигледно дека постојат некои основи кои не се сеуште јасни (можеби јас не сум ги објаснил доволно добро), па циркулираат вака по општествениве кругови.
Да повторам, жена, маж, деца, семејство.
Жената иако е под наводници рамноправна, секогаш има потреба од доминантен маж, кој ќе и кажува што да прави, како да се однесува, да се грижи за децата и куќата, да замолкне и не одговара ако не е прашана, да му угодува за да може мажот да е релаксиран и исполнет и да ја храни и води фамилијата.
Се друго е искрививување на базичната предиспозиција и улога на машкото и женското.
А од биологијата и природните закони не се бега, колку и да се обидуваат некои со политички мерки, родови студии и останати курташак тапења да влијаат за постигнување на некоја промена, која на подолг рок нема шанса да профункционира.
Jovana_smiley, ти си понова на форумов и не го знаеш Никола, затоа се жештиш.
Не се расправај џабе.![]()
Треба малце да има,за да биде здрава врската.проблемот е што најчесто е заснована на претчуство и трагично е што тоа излегува точно во поголемиот број случаи
Седи бе.
Ти како си се однесуваш со твоите фраери или тие со тебе, мене не ме интересира.
Исто, како јас ги третирам своите пичиња, не треба да биде предмет на твој интерес, од аспект на тоа да кажуваш или сугерираш да ги баталам како што сама кажа -Седи не форсирај со старомодни и заостанати мислења-.
Што да одговорам јас на ова?
Не замарај со неолиберални, феминистички глупости кои ви ги пропагираат секојдневно?
Терај си го животот како си сакаш, остави ги и другите да го прават истото.
А за самохраните мајки? Клучен збор е мајка. Значи сепак имала некој маж.
(аман не ми збори за лезбејки или слични кои забременуваат од донатори, или недај боже вдовици или разведени кои не си нашле некој друг маж, тоа се ретки примери, јас сум по генерализациите).
Знам дека избегавме од темата, но е нужно да се подобјаснат некои работи, бидејќи е повеќе од очигледно дека постојат некои основи кои не се сеуште јасни (можеби јас не сум ги објаснил доволно добро), па циркулираат вака по општествениве кругови.
Да повторам, жена, маж, деца, семејство.
Жената иако е под наводници рамноправна, секогаш има потреба од доминантен маж, кој ќе и кажува што да прави, како да се однесува, да се грижи за децата и куќата, да замолкне и не одговара ако не е прашана, да му угодува за да може мажот да е релаксиран и исполнет и да ја храни и води фамилијата.
Се друго е искрививување на базичната предиспозиција и улога на машкото и женското.
А од биологијата и природните закони не се бега, колку и да се обидуваат некои со политички мерки, родови студии и останати курташак тапења да влијаат за постигнување на некоја промена, која на подолг рок нема шанса да профункционира.