Крцкање коски.

• Креатор на темата Креатор на темата Tutkar
  • Време на започнување Време на започнување

Tutkar

Богомил
Член од
6 декември 2005
Мислења
1.967
Поени од реакции
34
Локација
Скопје
Дали ги "крцрате" коските т.е. прсти, зглобови, врат, рбет и се останато.

Незнам јас во последно време многу го "крцкам" вратот и рбетот за прсти да не зборам, онака мислам дека ако не се искрцкам дека почнува се да ме боли да ми тежи на мене.
Тоа дека не е здраво сигурно не е, но ме интересра и колку е штетно.

Прсти не можам да крцкам.Ама со другарите некогаш онака кога ќе се крцкаме уф...цел грб ми се размрдува:)

Крцкање почесто врат а најмногу прсти,интересно кај мене е тоа шо моем коај сакам да ги крцкам палците.. а иначе викаа дека штетно многу као демек ка ќе смо остареле ќе ни се треселе многу рацете.па сеа ... тоа е јебига.ама интересантно е од занимација:)

Крцкање почесто врат а најмногу прсти,интересно кај мене е тоа шо моем коај сакам да ги крцкам палците.. а иначе викаа дека штетно многу као демек ка ќе смо остареле ќе ни се треселе многу рацете.па сеа ... тоа е јебига.ама интересантно е од занимација:)

Убава занимација...
Јас најчесто си го крцкам грбот, ми олеснува :kesa:

Абе колку е вистина тоа дека е штетно зашто е штетно стварно не знам и јас имам обичај да се искрцкам и ако не го направам тоа мислам готово ќе паднам болен:nesvest:

Нема коска шо не ја крцкам. Знам дека не чини, ама ако не го напрам то, како здрвен се осеќам. Иначе, брат ми е крив за се, тој ме навлече на оваа дрога :baeh:

Најлесно ми е да ги крцкам палците на нозете.
Вратот и колената многу лесно, грбот ако имам на што да се придржам одпозади, а прстите многу ретко. Порано само нив ги крцкав, ама сега не можам.
На страна тоа муабетите дека ќе ми се тресат рацете.

Е порано многу ги крцкав прстиве на рацете, сега не, а за вратот често си го крцкам лево - десно

Од прсти, лактови, колена, зглобови на стапалата, врат, рбет се крцкам, кога ја видов темава одма се искрцкав. :vozbud:

У последно време да се удрам негде ми крцкаат коските на тоа место при ударот :pos:

Крцко :)

грбот,вратот и прстите најдобро е крцкањево:)

Порано многу крцкав прсти онака по цел ден,па после почнав да правам гестови со прстиве да ги удирам еден од друг како Љубчо Ѓоргиевски(мајка ми сакаше да ме носи на лекар да не сум и ја ко него шизфрениар):)
Сеа ги крцкам нив помалце,ама затоа последно време вилицава ми прави еден добар звук и на нејзе се преацив сеа :)
Врат и кичма не сум имал навика,не ми се интересни

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom