Американски фудбал - NFL лига

• Креатор на темата Креатор на темата Neno-WH
  • Време на започнување Време на започнување
Ни една екипа не се офајдила со танкање у НФЛ.

Сосема други се колеџ програмите и многу различни од НФЛ одколку разликата помеѓу колеџите и НБА.
НБА играч кој влага од колеџ горе доле знаеш што добијаш, и помали се маргините за грешка.

Никогаш не сум бил љубител на танкање у НФЛ, ете глеам Браунси се офајдија.
Никој не ти гарантира дека нема да го избереш на драфт Трент Ричардсон или Рајан Лиф, или Џамеис Винстон, додека некој ги собира Брејди и Антонио Браун у 6-та рунда.

Да бев sports writer у САД сеа ќе пишев некој артикл со име The secret genius of Jon Gruden (п.с....jon be.....ne john...a be ajde..)

Типов има бејзикли загарантирана работа у следниве десет години. Нешто ко ДУИ кај нас.

Рејдерс речиси сигурно ќе одат во Лас Вегас така да...што и да напраат Рејдерс не е он крив пошто секако тимот веќе е планиран за друг град.

И чоеков сеа уствари билда драфт капитал..и свесно танка - нешто како 76ерс у НБА, и собира драфт капитал за да изгради КОМПЛЕТНО НОВ ТИМ from scratch по негов стил.

Е сеа....колку ќе се смени фудбалот у следниве години....колку ќе им успее планов.....и колку ќе го бива и Груден..останува да видиме..

Ама кој знае накај 2024-25 би требало Рејдерс да бидат солидна екипа или екипа што се спрема за успеси...ако планот им успее..ќе видиме...

А уствари...и не е така лош планот можда..шо знам..

Глејте ги Вориорс у НБА...Ремс у НФЛ...

Реално....ако имаш екипа во која што core играчи ќе ти се рукиња.....али збориме рукиња на кои што им иде....нешто ко Зик и Дак во првата година за Каубојс...и притоа не паднат во форма...

Можеш лесно да напраиш СуперБоул тим..

Значи глеј:

2019 - имаат 2 пика у прва рунда чинам..можда и три не сум сигурен
2020 - уште еден топ 10 quite possibly pick, а можеби уште некој ако успеат уз драфт да добијат
...плус..нели...и во останативе рунди на драфтот има маестрални таленти....
2021 - уште некој прв пик

И сеа сме у 2022.

Рукињата од 2019 се уште на руки договор ама сеа имаат 3 сезони зад себе и имаат искуство.

Овие од 2020 и 2021 веќе имаат сезона-две зад себе.

И Рејдерс се у позиција каде што бејзикли имаат 11+ играчи (од кои 5-6 од прва рунда) кои што им се битни........а ги плаќаат руки договори.......

И тука имаат простор да купат милион слободни агенти за останатите позиции каде што им фалат играчи.

Значи:

Квалитетни играчи free agents + 5-6 играчи од прва рунда + 10ина играчи од останатите рунди од кои што пола да успеат да бидат добри ќе им е успех...

иииии ете ти....2022 - Рејдерс веќе имаат сериозен сериозен тим од нигде никаде...

Груден може да си дозволи 4 години cushion за билдање на тимов пошто газдата му верува...

Не знам..ќе видиме дали ова им е планот...ама може да испадне нешто навистина интересно...

Реално...кар и не е до толку лош КБ.....има неколку екипи што би дале топ3 рунда пик за него...ако успеат да ги finesse можеби и прв пик..или втор и трет би извадиле...кога успеаа за Купер да извадат прв пик..

Интересни се Рејдерс за гледање...

Ќе видиме што ќе се дешава со нив ама ептен ми е интригантен овој начин на билдање на екипа што го прават

Дали овој rebuild ќе успее , е големо прашање . Драфтот е сепак лотарија и голем број од тие први пикови не успеваат и би им требало најмалце една година за да се уклопат во НФЛ, а да не збориме дека тој драфт капитал го направи со трејдување на претходни нивни први пикови.
Raiders во моментов не се прав тим, најдобрите играчи и лидери ги трејдуваа , ветерани кој дојдоа оваа пред сезона и недоволно добри играчи драфтувани во доцни рунди што останаа не веруваат во Груден и резултатот е бламажа како утакмицата со 49s . Повеќето навивачи мислат дека Raiders имаа одлични "building blocks" за тимот , добар млад QB во Carr ,Future Hall of famer во Mack и добар млад WR во Cooper , ама ОК , Груден и новиот GM ако мислат дека на овој начин ќе стигнат до Superbowl е нивно право чим се подржани од сопственикот во овој Vegas проект ама ако стварно го трејдуваат и Carr тимов може да стане Browns 2.0 ,
Драфт класите не се секогаш сите толку добри ,ако им се погоди слична на 2015 NFL Draft , и 10 пикови во прва рунда да имаат џабе ќе им биде .

Дечки зашто има бе годинава толку инактивни на фантазито.

Не е ко НБА фантази кај што треба секој ден да праеш претумбации еднаш недељно неможе некој да ми каже немал време 5-10 минуте да отвори да види кој против кого игра кој има bye и кој е повреден и да го среди тимот.

Еве Шерифс и Стил се инактивни задњиве две недеље против нив играв, Шерифс мислам и прв на драфтот бираше.

Ако не ви се игра кој кур се пријавувате да му ебем мајката, ја уништивате забавата и за другите.

Не е ко НБА фантази кај што треба секој ден да праеш претумбации еднаш недељно неможе некој да ми каже немал време 5-10 минуте да отвори да види кој против кого игра кој има bye и кој е повреден и да го среди тимот.

Еве Шерифс и Стил се инактивни задњиве две недеље против нив играв, Шерифс мислам и прв на драфтот бираше.

Ако не ви се игра кој кур се пријавувате да му ебем мајката, ја уништивате забавата и за другите.
Активен е стил, само пред 2 утакмици заборави да намести и изгуби заради тоа, башка се во недела ми текнува.

Лесно е да се види тука кој бил неактивен цело време, така да ќе има санкции за истите - неиграње за догодина. :D

btw, јас од Рејдерс аlike сезона врзав 3 победи по ред, ако те победам и тебе колово, сум назад у плејоф трка. :cool:

Јаки утакмици за глеање денес, дивизиските Балтимор - Питсбург, Детриот - Викингс, па дербито Ремс-Сејнтс и на крај дуелот на козите Роџерс - Брејди. :vozbud:

Packers and Patriots aren’t scheduled to play each other again until 2022. Unless they meet in the Super Bowl, there is a very good chance tonight is the last time Aaron Rodgers and Tom Brady are on the same field.

Raiders release team captain Bruce Irvin :confused:

Скроз отишол со паметот Груден :icon_lol:

Ајде Патриша, Боб Квин и господе ако те има горе, реагирајте :icon_lol:
Advance tanking е ова, 76ерс у НБА гомна да јадат :D[DOUBLEPOST=1541359004][/DOUBLEPOST]И на двајцата непоразени во фантази до пред некое коло јас ќе бидам тој што им ги прекина сериите

.....и пак нема во плејоф да играм :ROFLMAO:

Последно уредено:
Чикаго одбрана 33 поени засега, да ги соберам од вејвер најдобра одлука досега :drk:

Копилето Хауард го тинтрав цела сезона, го трејдав и глеј два тачдауна сФе да му ебем

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom