Американски фудбал - NFL лига

• Креатор на темата Креатор на темата Neno-WH
  • Време на започнување Време на започнување
Зашто Шоутајм го трејдавте крв да ебем.

И зашто Фаулер не го собравте уште еднаш крв да ви ебем, ме накурчија многу

Белл останува во Питсбург. Не може да игра за друга екипа пошто нема потпишано френчајз таг до 4 саатот денеска.

Не беше уште 4PM ET кога пишав :D Ако не ја преседи цела сезона и се врати, Питсбург автоматски го имаат еден од топ3 нападите во лигата. Но и еден од топ3 најглупи тренери...

Инаку дефинитивно лузерски потези на Грин Беј и Детроит, не ја глеам поентата ни кај обете екипи да се ослабнуваат краткорочно и да одат на пикови.

Од друга страна, ко да ја фати и НФЛ замавот на НБА во градење супертимови, бар на сезона, колку што дозволува капот, еве Фили и Ремс стануваат такви...

Не беше уште 4PM ET кога пишав :D Ако не ја преседи цела сезона и се врати, Питсбург автоматски го имаат еден од топ3 нападите во лигата. Но и еден од топ3 најглупи тренери...

Инаку дефинитивно лузерски потези на Грин Беј и Детроит, не ја глеам поентата ни кај обете екипи да се ослабнуваат краткорочно и да одат на пикови.

Од друга страна, ко да ја фати и НФЛ замавот на НБА во градење супертимови, бар на сезона, колку што дозволува капот, еве Фили и Ремс стануваат такви...

Види за ГБ незнам, ама иако мие еден од поомилените играчи Тејт, слободен играч е на лето, а ќе има 31 година, нема шанса да му дадеше Детроит толку паре колку што он ќе бара, башка и Голадеј прераснува у играчиште.

Пик од 3-та рунда за играч кој ќе го имаш свекако уште 6 месеци е доста добар дил.

Керион Џонсон игра подобро од очекувањата, и со Блант заедно доста добар граунд атак имаат Лајонси и нема потреба више од пас хеви шеми со 3 рут ранин ресивери, кога Тео Ридик доста добро игра као слот ресивер.

Ама пак криво ми е, и покриво ми е што ДЕ не земаа кога Фаулер беше слободен, Зиги нема абер да оздрави и прв пас рашер им е јебени Оквара кој беше одпуштен од Џајантс.

Кога го прибраа Снекс мислев ќе идат ол ин да ја средат одбраната, потајно се надевав и на ПП од Аризона, али ништо изглеа

49ерс-Рејдерс

Ел Тенкико утре :ROFLMAO:

Рејдерс каков пад, во 2016 имаа супер сезона си реков тимот само можи да биди само подобар, мислев ќе им бидат конкуренција на Патриотс во наредните сезони, ама овие како тргнало прв пик ќе фатат на драфтот.

Да бев sports writer у САД сеа ќе пишев некој артикл со име The secret genius of Jon Gruden (п.с....jon be.....ne john...a be ajde..)

Типов има бејзикли загарантирана работа у следниве десет години. Нешто ко ДУИ кај нас.

Рејдерс речиси сигурно ќе одат во Лас Вегас така да...што и да напраат Рејдерс не е он крив пошто секако тимот веќе е планиран за друг град.

И чоеков сеа уствари билда драфт капитал..и свесно танка - нешто како 76ерс у НБА, и собира драфт капитал за да изгради КОМПЛЕТНО НОВ ТИМ from scratch по негов стил.

Е сеа....колку ќе се смени фудбалот у следниве години....колку ќе им успее планов.....и колку ќе го бива и Груден..останува да видиме..

Ама кој знае накај 2024-25 би требало Рејдерс да бидат солидна екипа или екипа што се спрема за успеси...ако планот им успее..ќе видиме...

А уствари...и не е така лош планот можда..шо знам..

Глејте ги Вориорс у НБА...Ремс у НФЛ...

Реално....ако имаш екипа во која што core играчи ќе ти се рукиња.....али збориме рукиња на кои што им иде....нешто ко Зик и Дак во првата година за Каубојс...и притоа не паднат во форма...

Можеш лесно да напраиш СуперБоул тим..

Значи глеј:

2019 - имаат 2 пика у прва рунда чинам..можда и три не сум сигурен
2020 - уште еден топ 10 quite possibly pick, а можеби уште некој ако успеат уз драфт да добијат
...плус..нели...и во останативе рунди на драфтот има маестрални таленти....
2021 - уште некој прв пик

И сеа сме у 2022.

Рукињата од 2019 се уште на руки договор ама сеа имаат 3 сезони зад себе и имаат искуство.

Овие од 2020 и 2021 веќе имаат сезона-две зад себе.

И Рејдерс се у позиција каде што бејзикли имаат 11+ играчи (од кои 5-6 од прва рунда) кои што им се битни........а ги плаќаат руки договори.......

И тука имаат простор да купат милион слободни агенти за останатите позиции каде што им фалат играчи.

Значи:

Квалитетни играчи free agents + 5-6 играчи од прва рунда + 10ина играчи од останатите рунди од кои што пола да успеат да бидат добри ќе им е успех...

иииии ете ти....2022 - Рејдерс веќе имаат сериозен сериозен тим од нигде никаде...

Груден може да си дозволи 4 години cushion за билдање на тимов пошто газдата му верува...

Не знам..ќе видиме дали ова им е планот...ама може да испадне нешто навистина интересно...

Реално...кар и не е до толку лош КБ.....има неколку екипи што би дале топ3 рунда пик за него...ако успеат да ги finesse можеби и прв пик..или втор и трет би извадиле...кога успеаа за Купер да извадат прв пик..

Интересни се Рејдерс за гледање...

Ќе видиме што ќе се дешава со нив ама ептен ми е интригантен овој начин на билдање на екипа што го прават

Thursday night football само бош екипи оваа сезона играат досега... Џетс, Кардиналс, Рејдерс, 49ките, Џајантс.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Чекај малце...не треаше порано зимсково сметање на времево 2-3 недеи разлика со САД? Сеа само една недела имавме од рани утакмици....

Чекај малце...не треаше порано зимсково сметање на времево 2-3 недеи разлика со САД? Сеа само една недела имавме од рани утакмици....
Ако добро памтам и лани само една недела беше разликата.[DOUBLEPOST=1541124855][/DOUBLEPOST]Нешто многу расположен ми е Груден....:D

Последно уредено:
Ако добро памтам и лани само една недела беше разликата.[DOUBLEPOST=1541124855][/DOUBLEPOST]Нешто многу расположен ми е Груден....:D
Ќе ти верувам, ваљда ја сум бил грешка со ова, не знам зашто мислев повеќе дека се ..

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom