Униформа

• Креатор на темата Креатор на темата rossonerka
  • Време на започнување Време на започнување

ЗА или ПРОТИВ униформи?

• Вкупно гласачи
    102
Униформи секако, само да имаат стил на пример вакво нешто:

y188.jpg

41YSYceFYHL._SS500_.jpg

ua8904.jpg
41cGr6UyaqL._SS500_.jpg

По она што го гледам овие 2 дена низ градов среќна сум што средношколците имаат униформи во поголемиот број училишта.
Со миничи прекратки и кратки панталончиња во школо одат бе :tapp: Мочли ниедни. Се знае тоа за на плажа и по дома може што сакаш да си носиш. Некултура, па не ми е јасно и како од дома така ги пуштаат, родителиве толку ги гледаат децава изгледа.

По она што го гледам овие 2 дена низ градов среќна сум што средношколците имаат униформи во поголемиот број училишта.
Со миничи прекратки и кратки панталончиња во школо одат бе :tapp: Мочли ниедни. Се знае тоа за на плажа и по дома може што сакаш да си носиш. Некултура, па не ми е јасно и како од дома така ги пуштаат, родителиве толку ги гледаат децава изгледа.

Луѓето не се раѓаат културни, тоа се учи. И јас кога бев во средно се облакав во миничи, кратки пантолончиња и маички на бретели за на школо пошто така се облакав секој ден, едноставно таква ми беше летната гардероба. Не правев разлика меѓу облека за плажа и облека за останати прилики, и не ми беше јасно зошто мрчат професорите. Сега сè ми е јасно, ама касно е веќе :)

Затоа, напред униформи!

Јас сум за униформи,ама не од тие што ни ги даваа во основно.
Незнам можело за на топло време да се завратат ракавите и триста чуда,на ладно време да се пуштат,бојата им беше доџе ми да вриснем и ги носевме 1 недела и толку беше фората.После сите се буневме и ни рекоа “Ако сакајте носете,ако не,неморате.„
Нормално,сите бевме за втората опција и затоа ни стојат сега во плакар и му доаѓа уствари за џабе парите.
Значи,би носела униформа ама да биде убава,а не како претходнава.:nesum:

Убава униформа?
Ствар на вкус, ја униформата од карев си ја пошутем, ја износев 2 години, онака константно, толку ме кејфа шо можам на кафица у град да си отидам после школо без срам.
Башка, Карев си е Карев :)

Нема шо да замрчувате за убавина, на некој му се свиѓа на некој не.
Али, практичност е друга ствар, ако по квалитет униформите се катастрофа, тоа е друга ствар, навистина..

Униформи секако, само да имаат стил на пример вакво нешто:

y188.jpg

41YSYceFYHL._SS500_.jpg

ua8904.jpg
41cGr6UyaqL._SS500_.jpg

:vozbud: мене оваа ама баш ич не ми личи на униформа:nenene: девојките се ко за у порнич облечени или маскенбал ...исто ти е :) ...јас сум за униформа како на пр. кошула, врска, сукња/панталони а не кицели или само некоја мајца од 250 ден. и директорот ќе ми вреска на цел глас кај ти е униформата бла бла ...у гимназијата и ние имаме униформи ама само на име никој не ја носи и се ...:kesa:

И после толку инстистирање да носиме униформи сеуште не успејавме.Сега пошто сум четврта година неверувам и дека ке дочекам да носам.А униформи се невистина потребни за носење, бидејки младината ни се целосно расипа во последниот период.Блузи со длабоки деколтеа, влечки. кломпи......:nesvest:

Убава униформа?
Ствар на вкус, ја униформата од карев си ја пошутем, ја износев 2 години, онака константно, толку ме кејфа шо можам на кафица у град да си отидам после школо без срам.
Башка, Карев си е Карев :)

Нема шо да замрчувате за убавина, на некој му се свиѓа на некој не.
Али, практичност е друга ствар, ако по квалитет униформите се катастрофа, тоа е друга ствар, навистина..

Сум за униформи, ама за униформата од Карев никако. Имав прилика да направам споредба Орце Карев зашто прва и втора учев Орце, трета и четврта Карев. Во Орце плаќаш земаш и нормално цело школо ги носи. Карев конечно во четврта ја дочекав и џабе ја земав кога никој апсолутно не ги носеше.... Школото веќе пропадна нормално....не е тоа што било на времето.

Сум секако...Ај да остајме тоа шо ќе се намали бројот на разбацени типки, него ако се убави униформите и ќе заличиме на ученици.
Ние и во основно имавме кецели, па кога отидовме средно ги задржавме старите за да не правиме поголем трошок на старите(без разлика шо секој втор имаше различен амблем)...Не се многу грди, ама со оглед на тоа дека ги носиме само в зима и наесен нема потреба од луксуз.

Sum za nosenje na uniformi kako sto se uniformite na lekarite, stjuardesite, cistackite i sl., no ne me bendizuva nosenjeto uniformi za na skolo:) Sreken sum sto ne doziveav da ni aknat uniformi dur bev sredno. Mislam deka na toj nacin se gubi slobodata na oblekuvanjeto, se gubi slobodata na izrazuvanjeto na sopstveniot stil. A ako ne se osekas ubavo vo toa sto go nosis, toa ke vlijae i na vpecatokot koj ke go ostais kaj drugite.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom