Бејзбол

• Креатор на темата Креатор на темата Cappie
  • Време на започнување Време на започнување
Не го пратам спортов али знам кога ке идам у кладилница да ставам некој тикет со сите утакмици од MLB со 300k добивка:D може ке фатам и некад:pos: правилата ги знам благодарение на Major League и Rookie of the year ги имам гледано преку милион пати(y)

Gi znam pravilava na igrava skros, nego dali bi go igrale ovoj sport ?? Dali niz zemjava ima bar nekoj sto poznavate deka igra baseball ???

Јас би го играл кога и да имам прилика за тоа. Едно време и се заебававме со другарите, нешто налик на утакмица да изиграме со трчања со се комплет, ама е малце тешко ако имаш само една палка, една ракавица за фаќање и многу топки :) Во една таква прилика за малце ќе го скршев носот при обид да ја фатам топката (за да биде аут нели де), па оттогаш немаме играно ни обично фрлање и удирање.

Иначе, мислам дека имаше две-три екипи во Македонија за ова кои активно си тренираа и играа, ама тоа беше главно за вработените во амбасада и некои што преку нив може да влезат. За да се направи нешто, треба некој американец да фрли некоја паричка, 2-3 терени, малце реклама и ќе има заинтересирани. Плус, далеку е поинтересно да се игра него да се гледа!

Коа сме кај гледањето, стигнаа до конференциските финалиња и истите за почнуваат вечерва - Њујорк - Детроит и утре - Сент Луис - Сан Франциско. Ќе биде дооста занимливо!

Не ги гледам , ам ги играм во кладилница, доста добар спорт за праење пари .

Сан Франциско кој пресврт го направија :pos: Ги изгубија првите 2 утакмици дома , па победија 3 во гости во низа .

Јенките на шкрги поминаа , пак ли немаат тим за освојување на лигата?

Јас би го играл кога и да имам прилика за тоа. Едно време и се заебававме со другарите, нешто налик на утакмица да изиграме со трчања со се комплет, ама е малце тешко ако имаш само една палка, една ракавица за фаќање и многу топки :) Во една таква прилика за малце ќе го скршев носот при обид да ја фатам топката (за да биде аут нели де), па оттогаш немаме играно ни обично фрлање и удирање.

Иначе, мислам дека имаше две-три екипи во Македонија за ова кои активно си тренираа и играа, ама тоа беше главно за вработените во амбасада и некои што преку нив може да влезат. За да се направи нешто, треба некој американец да фрли некоја паричка, 2-3 терени, малце реклама и ќе има заинтересирани. Плус, далеку е поинтересно да се игра него да се гледа!

Коа сме кај гледањето, стигнаа до конференциските финалиња и истите за почнуваат вечерва - Њујорк - Детроит и утре - Сент Луис - Сан Франциско. Ќе биде дооста занимливо!

Navivas za nekogo ??? Jas sum za Detroit ;)
--- надополнето: 14 октомври 2012 во 00:46 ---
Не ги гледам , ам ги играм во кладилница, доста добар спорт за праење пари .

Сан Франциско кој пресврт го направија :pos: Ги изгубија првите 2 утакмици дома , па победија 3 во гости во низа .

Јенките на шкрги поминаа , пак ли немаат тим за освојување на лигата?

Na sve drugarive im vikam deka se praat pari, a tie bidejki ne go razbiraat sportot ne mi veruvaat, ednas staeja deka ke tepaat Jenkis, sto i podocna ispadna, ali gi padna ona voobicaenoto, fudbalot :D

Navivas za nekogo ??? Jas sum za Detroit ;)
--- надополнето: 14 октомври 2012 во 00:46 ---

Јас сум си за Чикаго Кабс o_O Ама пошто они редовно си се далеку од игра за титула, мора да бидам за некој друг сега дури гледам финалињава :) Пошто другиве сите освојуваа во минатите години, оваа нека освои Детроит!:cool:

Детроит - Њујорк 4-0 (МЕТЛА)
Сан Франциско - Ст.Луис 4-3

Сан Франциско :cuc: Го елимираа ланскиот шампион по негатива од 3-1 во серијата. 3 победи по ред на домашен терен , синоќа демолација од 9-0 !
Колку за потсетување , во минатата рунда губеа 2-0 со два порази на домашен терен од тимот на Синсинати , за потоа да сврзат 3 победи нагости :eek:

Ќе навивам за Детроит во големото финале штом Сан Франциско скоро освоил.

Final : San Francisko - Detroit 4:0

Неочекувана метла во големото финале . Секоја чест за Сан Франциско , во две серии претходно се спасуваа со 3 победи во низа. Детроит разочара во големото финале , фрлија супер сезона во вода.

е ајде ама ретко некој да останува навечер буден да гледа 3 часа бејзбол :D

обично NBA повеќе се следи...

и претходно како што пишаа само кога ги играм на ливче имам мотив да погледам некој натпревар... овака слабо...

е ајде ама ретко некој да останува навечер буден да гледа 3 часа бејзбол :D

обично NBA повеќе се следи...

и претходно како што пишаа само кога ги играм на ливче имам мотив да погледам некој натпревар... овака слабо...
I jas od pusta muka sto gi igram na tiket po 2 natprevari pa go gledam ovoj sport duri i pravilata gi nauciv :) inace sum za NY YANKEE :)

Јас навивам за Yomiuri Giants , момците се од Токио и се основани во 1934 година.

У моментов играат Торонто и Оукленд натпревар стигнаа до 12ти ининг и уште е 0-0

:cuc:

Pred nedela dena povtorno pocna novata sezona vo Bejzbol..
p.s tuzna temava :(

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom