Што мислите кого ќе истопори Б.Ц. како кандидат за претседател?

• Креатор на темата Креатор на темата saso82
  • Време на започнување Време на започнување
Што е ова бе ... имате ли памет ??? На насловот стои Б.Ц .. претседателот на Р.Македонија го именувате со иницијал ц ц ц срамота...

Што е ова бе ... имате ли памет ??? На насловот стои Б.Ц .. претседателот на Р.Македонија го именувате со иницијал ц ц ц срамота...

Абе saso82 сигурно мислел на Бојко Цветановски :)

Или евентуално Благородна Цветковска.

зар е заслужил да му се пишуава името и презимето и тоа многу што му го пишуваат како иницијали:pos2:

Жими тебе не е срамота..
Ја поштовам институцијата претседател...ама кога тој што е претседател (самиот значи) не ја почитува својата позиција и институцијата во која работи...како тогаш ние да ја почитуваме таа личност а?

Жими тебе не е срамота..
Ја поштовам институцијата претседател...ама кога тој што е претседател (самиот значи) не ја почитува својата позиција и институцијата во која работи...како тогаш ние да ја почитуваме таа личност а?

Значи кога одиш на суд за некое дело, одиш зошто го почитуваш судот како институција.....ама не сакаш да ти суди одреден судија бидејќи си разбрал дека има на пример швалерка, или дека у работно време оди на пазар да купува компири.
Па си палиш аутото и рикверц дома.
Така ?

ама не сакаш да ти суди одреден судија

По законот имаш право да бараш изземање на судија доколку постои основа за можна необјективност.

Во британскиот/американскиот правен систем поведението што го споменуваш е доволна причина за автоматско суспендирање на судија.

По темата: забелешката дека БЦ самиот не ја почитува институцијата претседател на Македонија е на место.

Значи кога одиш на суд за некое дело, одиш зошто го почитуваш судот како институција.....ама не сакаш да ти суди одреден судија бидејќи си разбрал дека има на пример швалерка, или дека у работно време оди на пазар да купува компири.
Па си палиш аутото и рикверц дома.
Така ?

Извини ама излеа не ја сфаќаш поентата..за конкретен случај зборвиме..ама аку...

По законот имаш право да бараш изземање на судија доколку постои основа за можна необјективност.

Во британскиот/американскиот правен систем поведението што го споменуваш е доволна причина за автоматско суспендирање на судија.

По темата: забелешката дека БЦ самиот не ја почитува институцијата претседател на Македонија е на место.
По законот, и парламентот има право да го смени Претседателот на државата, а моментално ја има таа моќ.
Па доколку проценил дека Претседателот на република Македонија, Господин Бранко Црвенковски, не е достоен за функцијата што ја извршува....се прашувам, зошто не го смени.
Значи и друг некој си прави математика за партиски цели, а не за државни.

Зборот ми беше, колку и да не ми се допаѓа политиката на одреден политичар кој застапува некоја висока функција, од почит спрема државата нема да го ословувам како што ќе ми текне, зошто сепак тоа е државна функција.

Ете мене на пример не ми се допаѓа 80% од политиката која ја води сегашниот Премиер Никола Груевски, па сепак тоа не ми дава за право да го нарекувам со недостојни зборови.

Сепак Нокола Груевски како што е твој, така е и мој Премиер....исто нели како и Бранко Црвенковски.

Извини ама излеа не ја сфаќаш поентата..за конкретен случај зборвиме..ама аку...

Извини, ама ти изгледа примерот не ми го сфати.

По законот, и парламентот има право да го смени Претседателот на државата, а моментално ја има таа моќ.

Импичментот ако се говори за тоа треба да помине и во крајно независниот Уставен суд, каде нели судиите нема да дозволат тој како лидер на пртијата да доживее дебакл на локалните избори туку тука е посинокот.

Зборот ми беше, колку и да не ми се допаѓа политиката на одреден политичар кој застапува некоја висока функција, од почит спрема државата нема да го ословувам како што ќе ми текне, зошто сепак тоа е државна функција.

А кој не стана од почит спрема државата на интонирање на нејзината химна при донесувањето на декларацијата за независност?

Политичар кој од седумнаесет години на власт не бил било како премиер или претседател само 3 години и кој месец (последни месец и пол од 1998, цела 99, 2000 гога сакаше ново мнозинство, први два месеца од 2001, цела 2002) и кога ќе видиме каде сме сега благодарение на таквите политики нели заслужува критика?

Некој кого ама на никого неможе да му текне ниедна придобивка од така малото владеење, треба да не го критикуваме?

Некој кој само шалта од премиер у претседател у сред манадат, па после се враќа по желба у партија, кој партијата ја третира ко негова своина, значи само шалтање на функции, а каде се тука резултатите?...или на кого му е гајле за резултати?

Али изреките ќе влезат во аналите на фрази за обманување на гласачите. Единствено што се памти од неговото владеење се неговите легендарни изјави.

Импичментот ако се говори за тоа треба да помине и во крајно независниот Уставен суд, каде нели судиите нема да дозволат тој како лидер на пртијата да доживее дебакл на локалните избори туку тука е посинокот.
Ма дај бе пријателе, немој да ми кажеш дека ДПМНЕ се плаши дали Уставен ќе потпише.
Едноставно како што Бранко си калкулира во полза на партијата, истата математика си ја прави и Никола.
Немој да сме наивни, ебаго.

Сашо82 знам дека ги има многу од рошавото лице ама заборави да го спомнеш и најновото односно необраќање до нацијата за 8-ми септември.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom