Најдобар женски вокал

tarja.jpg

Tarja Turunen поранешната пејачка на Nightwish

Amy Lee!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:pipi:Oд Evanescence
2ро место Bonnie Talor
3to Celine Dion
4to Alanis Morrisette

Josie (Strangers We've Become) или Zara (Lost). :smir:

Тарја Турунен, Нора Џоунс, Ејми Ли, Аланис Морисет, Селин Дион, па дури и оваа новата на Најтвиш не е лоша!:)

Едит: Сепак мислам дека Тарја е најдобра:) Ретко има да се слушне таков глас каков нејзиниот... Колку се ежам на нејзините песни ејј...Каков моќен глас!

Witney Huston mislam e dokazano najdobar vokal na site vreminja spored site listi ama spored mene j najmnogu si ja cenam i si ja sakam taria nightwish abe tie cela grupa se najkvalitetni muzicari a ne nekoi samouki pa aj od dosada resile muzika da prava toa e umetnost

p.s. steta so zamina taria od nightwish

Типката од The Cranberies (ако го напишав правилно)

Тие што имаат над 20 години возраст ке знаат кои се Кранберис

:)

Ајде сега да видиме кои се според вас најдобри женски вокали што воопшто постојат. Со слики ако можете исто ве молам. За мене најдобри од сите, воедно и мои идоли ми се Tarja Turunen, поранешната вокалистка на NIghtwish и Sharon Den Adel, вокалистката на Within Temptation.Се појавува и во хитов In and Out of love со Armin Van Buuren. :)

Sharon Den Adel
1285642148_892718f5b5.jpg

2770411725_e5e2d50f18.jpg

Tarja Turunen
3010551944_b3eebe5aee.jpg

Tarja Turunen мислам дека сите ќе се сложите дека е една од највпечатливите и најдобрите вокалистки евр.. :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom