Најдобар женски вокал

Once Again...najdobri,ne omileni:D Vie pa nemoj znaete drugi:D

Па мене ми се најдобри тие...Нема врска што Ејми Ли ми е омилена, сметам дека има прекрасен глас...А Дајдо воопшто не ми е омилена, сеедно,и таа има многу убав глас..И заборавив да ја спомнам и Whitney Houston...и Tina Turner...и толку (и последниве две ми се далеку од омилени) :)

Дефинитивно Zdenka Prado од Estuary. Мислам дека ја иам пишано али нема везе. Типката вади брутален growl. Значи не као таа од Arch Enemy, многу души ми напраија споредба, него баш БРУТАЛЕН ГРОУЛ. Тие што биле на Krisiun у Кастро ќе ме поддржат. Секоја чест на момата.:)

Според мене Мари Фредриксон од групата ROXETTE.Ја обожавам таа женска,покрај добриот глас,има и голема харизма и шарм.

Сандра Нашич од Guano Apes...

рибата знае да рикне, како што еден расен мажјак пеач не може.

Ставете ги у споредба, Сандра нашич и Роби Вилијамс.....

Има да го јаде, дури мислам и ако се степат ќе му е*е дете!

Закон Риба. Ја обожавам!

Респекат за цурава...Најбоље е...

исто така и Tarja, Amy Lee ама врв на се ми е Aretha Franklin!:music3::music3::music3::music3::party3::party3:

Maria Brink, и цурата од Walls Of Jericho, кога првпат ја слушнав помислив дека е машки вокал...

Зависи од каков стил на музика, али можам да ја одвојам Тарја од Најтвиш:zver:

Amy Lee, женскава е закон. Кога ја слушам на Freak on a leash unplugged заедно со KoRn, кожава ми се ежи. Немам зборови за неа

Вокалисткава незнам како се вика , ама гласот едноставно ми влага во глава :)

Вокалисткава незнам како се вика , ама гласот едноставно ми влага во глава :)
Оваа многу ме потсеќа на сандра од гуано ејпс во гласот.
Otep Shamaya се вика...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom