Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
А што значеше идеалот автономна Македонија ?
И бугарските македонци се бореа за тој идеал, нели.
Вие формиравте македонски дивизии и подло ги натеравте македонците со крв да платат за парчето земја кое што после тоа на превара им го одземавте.
Секако,во дослух и по договор со `учените` македонци кои што својата слобода и живот ја стрампаа за бенефиции и добри позиции во рамките на државата Бугарија.
Не мора да ги набројам и именувам,нели?
Верно е во право си, повекето от водачите на ВМРО се бореха за автономиа, но голем дел от тех са имали намера по натаму да jа обединат со Бугариа както Източна Румелиа.
Браво.
Секоја чест...
Останува прашањето:
Кога ќе ја вратите?
Определено и педи 18ХХ година бугариja e постоjaла.Дечко нешто не си како што треба ти.
А пред незнам таму која година 18.. постоела Бугарија? Можеби постоело некое кралство таканаречено, но тоа било пред ,,само,, 1000 години, а не вчера.
Додека пак за разлика од вас, Грција никогаш не ни постоела пред 1822 година. Тоа е факт кој неможе да се измени.
Значи не говориме за култура и Ирците и Енглезите зборат ист јазик па нејќат да се видат Шкотите такуѓере.
Да да! Не го питај народот кој што живее таму, дирекно од една тиранија во друга (уште полоша). Значи ако од држава А окупираш земјиште со население Б таа терирорија или ќе си ја присвоиш или ќе ја вратиш на тиранијата А. Кој го пита локалното население. ФМИ се зафркна овој пат. Вие вратете го на турција па ние ќе се разбериме.Македонија постоела пред византија.
:pos2:auuuuuuuuu grcija naslednik na vizantijaa .po cija istorija etoaОпределено и педи 18ХХ година бугариja e постоjaла.
Па мене ми е интересно,ако треба да се врати нешто от 1913 година,на кого да го вратиме?Треба да го вратиме на Отоманската империja,заштото от неja сме го взели со воjна.Отоманска империja нема и наследница е Турциja.Ако сакаш да го вратиме на Турциja?
Грциja не е постоела преди 1822-мммм като име ДА,но Грциja е наследница на Византиja.Па Византиja е постоела доста долго.
Да да! Не го питај народот кој што живее таму, дирекно од една тиранија во друга (уште полоша). Значи ако од држава А окупираш земјиште со население Б таа терирорија или ќе си ја присвоиш или ќе ја вратиш на тиранијата А. Кој го пита локалното население. ФМИ се зафркна овој пат. Вие вратете го на турција па ние ќе се разбериме.Македонија постоела пред византија.
Ти велиш дека ги окупираме,па ние велим дека ги освободуваме.Заштото са грасали за бугарска екзархиja преди неколко години преди това,па не за македонска.
Колонисти во Пиринска Македонија нема - кој да си ходи?
А што ке правим с народа - 286 400 се сметат за бугари (от обшто 341 000). Сметај колко народ ште остане - турци, цигани и македонци!
Ти велиш дека ги окупираме,па ние велим дека ги освободуваме.Заштото са грасали за бугарска екзархиja преди неколко години преди това,па не за македонска.
ау ау ау ама си ја избркал историјава, леле ми се стемни, како ајвар да бркашОпределено и педи 18ХХ година бугариja e постоjaла.
Па мене ми е интересно,ако треба да се врати нешто от 1913 година,на кого да го вратиме?Треба да го вратиме на Отоманската империja,заштото от неja сме го взели со воjна.Отоманска империja нема и наследница е Турциja.Ако сакаш да го вратиме на Турциja?
Грциja не е постоела преди 1822-мммм като име ДА,но Грциja е наследница на Византиja.Па Византиja е постоела доста долго.