Кафе и локум

• Креатор на темата Креатор на темата ManowaR
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
2 јуни 2007
Мислења
5.704
Поени од реакции
3.266
Па, ова е една од најубавите комбинации кои човекот некогаш ги измислил. Локум и горко турско кафе, прекрасно! Расположението моментално ми се поправа кога ќе се соочам со овие две нешта. Како вам ви се допаѓа една ваква комбинација?

2208374425_5dff083247.jpg

Нема подобра комбинација од турско кафе и локум, хммммммм.

Многу почитувам вакви домаќински делиции. По можност кафенцето сервирано во оние ѓезвињана златесто-бакарни, еден филџан што им е мерката, а локумот со ореви...Лелелелелееле :nesvest:.

Зашто ја се си мислев дека локум иде со чај?
Иначем немам пробано со кафе.

Leleeeee meraci:vozbud:Abe kafe gorko so sekakvo blago e ubitacna kombinacija...ama i LOKUM EVROPA E NAJDOBAR LOKUM NA SVETOT...pff ne onoj turskiot praviot Turkish Delight e najdobar ama reklamata an SkyNet za onoj nasion lokum mi bese favourite svoevremeno!
Anyway..kafence+lokumce=zadovolstvo

ова комбинација е многу добро просто ја обожавам иако немам баш навика често да го практикувам ова

Никогаш не сум пробал таква комбинација , како и секогаш пијам само кафе :toe:

Таман локумот да ти се залепи на забите а кафето да ти ги оцрни... За пигментација на заби - топ комбинација :)

Ај баш ќе пробам иако не сум некој обожавател на кафе.:smir: Локум, и така и така, ко ќе постам го јадам.

Jas pak sea pocnav da izlagam na kafe vamu tamu aj bas ke probam nekoj den samo da se najde doma nekoj lokum:vozbud::smir:

Не сум пробала никогаш, ако ми се пружи шанса ке пробам баш

не сум пробала, ама и не знам дали некаде во Скопјево служат така, можеби само во домашни услови:) кога ќе ми се пружи шанса ќе пробам, ветувам:pipi:

Не би ги комбинирал, штознам некако не ми се допаѓа таа комбинација, а и не сум љубител ни на кафето ниту па на локумот. А сум пробал и не ми се допадна многу.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom