Кафе и локум

• Креатор на темата Креатор на темата ManowaR
  • Време на започнување Време на започнување
Во Скопје мислам дека во Roma - Parigi во ГТЦ служат така, барем еднаш со краткото ми донесоа и локумче :)

Многу почитувам вакви домаќински делиции. По можност кафенцето сервирано во оние ѓезвињана златесто-бакарни, еден филџан што им е мерката, а локумот со ореви...Лелелелелееле :nesvest:.

М м м...во Турска чаршија некаде, автентично да е:)
Којзнае дали има..?

А локумче со ореви...или...фстаци!

неам пробано никад ...ке нарачам сеа да ми купат локумче и ке си пробам :) само ако не е убаво! хахахха

Аааа лиги ми потекоа кога го прочитав насловот на темава! Еее беља работа...:pos2:

А со чоколокум би одело ли, а?

4365g.jpg

Ни кафе пијам ни локум јадам,којзнае каква е таа комбинација.:toe:

Mnogu dobra kombinacija,pogotovo lokum so golemi orevi,bez kokos:jaj:

Кафе и локум? Ау ќе се удавам од таква комбинација а локум порано јадев со кокос , друг вид на локум Јок :toe:

Добро бе луѓе, локумот не оди во комбинација со кафето, туку се јаде откако ќе се испие кафето. Доколку си гладен може да ти се слоши, но доколку си добро најаден, па кафе и на крај локум, е тоа е живот. :) Tурците не за џабе 1000 години практикуваат.

Одлична комбинација но само за луѓе кои не се на диета:) Иначе обично го пијам Вита Голд, бидејќи сакам да ослабам, но ако еден ден би ги намалила килограмите повеќе од сега што ги имам, тогаш секако би се вклучила и на локумот со ореви :)))

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom