Започнаа “психичките бомбардирања“ за Северна Македонија!

• Креатор на темата Креатор на темата ABC
  • Време на започнување Време на започнување
ТОА Е РЕАЛНОСТА САКАЛ ТИ ДА ЈА ПРИФАТИШ ИЛИ НЕ!!!!!!!!!!!

Тоа е сликата за реалноста каква што ти ја гледаш, и со тоа кажуваш многу повеќе за себе одошто за реалноста надвор од тебе.

povtoruvanjeto e majka na znaenjeto rekle starite Latini i Pero ponavljacot :)

i Her Joseph Goebbels, не го прескокнувај најважниот.

goebbels3_narrowweb__300x391,0.jpg

Keep on the good work!

Ја слушнавте ли изјават на Јанис која ја даде во Собранието?

Брука, таква изјава да даде еден потпретседател на Собранието, а по повод говорот на премиерот вчера. Демек Груевски кога вика дека грците не можат да ни наметнуваат име тоа било говор на изолација. Демек ако се нагузиме грците и нивните другарчиња не прекрстат и се викаме како они сакаат е тоа е супер, добро, одлично, извонредно...

Како може вакви изјави да даваат Македонски функционери? Замислете ваква изјава да даде некој Хрватски функционер? Кој би гласал за ваков човек? Кој не ни помислува да се бори за своите права? Уствари неговите права не се никакви ако не е на власт?

Многу интересна дискусија.
Луѓе разапнати помеѓу дилемата за идентитетот и неговиот коефициент на еластичност.
Само малку ја заборавивте втората страна, а таа сака пакет кој се вика едно сложено име за целосна употреба.
цитат:
Our goal and aspirations are crystal clear: a composite solution, with a geographical determinant, that will be in effect for all. A solution that will enable us to accept our neighbor as an ally in NATO and to continue to support it in its difficult adaptation towards a European future. A solution that will help our neighbors stop trapping themselves in the past and move forward, with Greece’s backing, to a more hopeful future of stability, cooperation and constant development," Bakoyannis added.
извор http://www.phantis.com/cosmos/spip.php?article174

Македонија ниту имала ниту ќе има поголем непријател од Хел ас , затоа да се чуваме од данајците и поклони кога носат.

Поклони?

Кои ќе бидат поклоните т.е. коњите кои настојуваат да ги уфрлат како во Троја?

се роди форумџискиот ХЕМИНГВЕЈ!!!!
Во секој од нас по некој Хемигвеј спие,
а меѓу нас по некој малодушник се крие.
Си го поставува прашањето "Е како цацко виски пие",
а сака до пладне секој ден да спие.
Сонува малиот Сизиф за богатства и слава
пусти желби ја владеат неговата глава.

А главата лесно се мати
од желба за карати
и тогаш не е битен ни идентитет ни име,
тој сака да стане богат до зиме.

Па правничето мало во крик вика:
"Луѓе, дај бе да смениме име, не е фер,
дај нека заврши агонијата веќе,
ако треба еве, нека ми го расцветаат гзот ко цвеќе,
нека дојдат чичковци со куфери евра
еве, еве јас ги нудам и моите бедра".

Ма дааај :)

Поклони?

Поклонот го имаш во самиот цитат:

Our goal and aspirations are crystal clear: a composite solution, with a geographical determinant, that will be in effect for all. A solution that will enable us to accept our neighbor as an ally in NATO and to continue to support it in its difficult adaptation towards a European future. A solution that will help our neighbors stop trapping themselves in the past and move forward, with Greece’s backing, to a more hopeful future of stability, cooperation and constant development," Bakoyannis added.
извор http://www.phantis.com/cosmos/spip.php?article174

towards - mnogu jebitacen zbor ... KON ... aham yeah ...

Englezite imaat izreka

daden zbor kuka ne rastura ! iliti obecanje ludom radovanje

Nema para nema dara ... PARI PARI PARI i ako ne spomnav pak PARI :tv:

Зборам за ортаците на данајците кои се присутни кај нас и кои водат интензивна кампања за попуштање по секоја цена, за некои ,,стратешки,, цели...ајде беее?...а никако да разбереме кои се тија стратешки цели.

За тија ,,стратешки,, цели ја направија и територијалната организација која нема потреба да ја коментираме.

На 2-ри август - се навршуваат точно 2.346 година од битката на Херонеја кога ги поразивме Атињаните...

ете го, се позна Македонецот! точно е дека херонеја се десила во 338 година п.н.е. ама дека била на 2 август можеш само да сонуваш!!!!!!нема историчар кој ќе ти потврде или кој може да знае дека била на 2ри август. Најди докази ако си толку сигурен! Ги нема!!!!!
втора работа - тогаш не настанала државата- а што е со античкото кралство на Аминта, што е со пердика, што е со кралството на Александар 1 Филхелен, кралството на Филип македонски???? Нив не ли ги признаваш???? Или познавањата за историја не ти се толку јаки??? Можеш слободно да одиш во институтот за националнаисторија мислам дека некој ќе се согласи да ти ги објасни работиве.
сега да те видам кој датум ќе го славиш????

со самото тоа што вие името го поистовеувате со идентитетот девалвирате се останато што влегува во македонскиот идентитет. Но ниту јас ќе докажам ,ниту вие мене, тоа е едноставно различен поглед на светот.
што се однесува до поемата на Мистичен ....никој не очекува богатење преку ноќ, но ќе се отворат перспективи на сите полиња , перспрективи кои сега ги немаме.да ги имавме немаше пола држава да се сели од македонија. И истите тие птици селици мене да ми солат памет дека ќе живееле од идеи,сонови и корења за македонската држава. некогаш може ќе не одведе патот да испиеме едно пиво заедно па ќе се објасниме убаво вака....тешко!

Samo kreteni idat da napagaat Rusija u sred zima a pred toa da ne ja unistat Anglija a mozele ...tupsoni

Па добро, знаеш дека не им беше планот да чекаат зима ама се задржаа по други места. Грешка во планови.

Инаку, Русија во зима, смрт. Знае и Наполеон.

Ја слушнавте ли изјават на Јанис која ја даде во Собранието?

Брука, таква изјава да даде еден потпретседател на Собранието, а по повод говорот на премиерот вчера. Демек Груевски кога вика дека грците не можат да ни наметнуваат име тоа било говор на изолација. Демек ако се нагузиме грците и нивните другарчиња не прекрстат и се викаме како они сакаат е тоа е супер, добро, одлично, извонредно...

Како може вакви изјави да даваат Македонски функционери? Замислете ваква изјава да даде некој Хрватски функционер? Кој би гласал за ваков човек? Кој не ни помислува да се бори за своите права? Уствари неговите права не се никакви ако не е на власт?

Во Македонија не се гласа за човек,во Македонија се гласа за партија и нејзини лидери,без разлика на нивната заслуга да бидат или не политичари.:toe:

Поклони?

ете го, се позна Македонецот! точно е дека херонеја се десила во 338 година п.н.е. ама дека била на 2 август можеш само да сонуваш!!!!!!нема историчар кој ќе ти потврде или кој може да знае дека била на 2ри август. Најди докази ако си толку сигурен! Ги нема!!!!!
втора работа - тогаш не настанала државата- а што е со античкото кралство на Аминта, што е со пердика, што е со кралството на Александар 1 Филхелен, кралството на Филип македонски???? Нив не ли ги признаваш???? Или познавањата за историја не ти се толку јаки??? Можеш слободно да одиш во институтот за националнаисторија мислам дека некој ќе се согласи да ти ги објасни работиве.
сега да те видам кој датум ќе го славиш????

Со Херонеја практично започнала експанзија на Македонското големо царство,од кое денес е останато само ова парче земја кое можеме лесно да го изгубиме ако се преименуваме,со што Македонија ќе исчезне засекогаш како држава.:toe:

Ради можна метафора, нека стојат одредени постови. Ама држете се до темата.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom