Започнаа “психичките бомбардирања“ за Северна Македонија!

• Креатор на темата Креатор на темата ABC
  • Време на започнување Време на започнување
Вака сеа, со сите што ме цитираа за постот од пред неколку страни ќе се позанимавам утре, немам време едноставно.

Инаку, лесно е да кажеш не давам име, кога си имаш секакви материјални благодети, покрив над глава, храна на маса, а што да кажат, не малкуте семејства што живеат со 5000 месечно што крпат крај со крај. Како ќе им објасните на нив дека името е поважно од се? Како ќе им објасните дека битно е името, а не покрив над глава и храва?????
Некој кажа- писмен свет во кој си ги знаеш правата..... кој права бе чоече ти имаш само право на секои 4 години да бираш влада која ќе те дупи у здрав разум.
БИ го сменил името , не за кеиф на грците туку за подобро утре и за подостоинсвен живот на нас и на генерациите што доаѓаат. Тоа не ме прави предавник како што мислат некои идиоти на форумов, а вашите тврдоглави ставови...едноставно се без визија!

Утре нашироко ќе пишам на темава. едноставно ме курчат безрбетници коишто секој којшто е со спротивен став од нивниот го етикетираат како предавник. Ниту е разумно , ниту е демократски. Тоа си е мое мислење, јас ќе го кажам моето мислење а вие можете само дами се фатите за к...т!!!!

Ти си идиотот ,првин сакаш да смениш име на твојата држава и пак да останеш патриот е тоа ти е идиотизам,со право те осудуваат луѓето

Инаку, лесно е да кажеш не давам име, кога си имаш секакви материјални благодети
Па уште полесно е да кажеш го менувам. Идиотите кои ја држат таа теза и не бомбардираат по весници колку што знам убаво се нафатирани и имаат поголеми материјални благодети од сите нас овде. Види кои се тие луѓе. Да не трпат за леб?

БИ го сменил името , не за кеиф на грците туку за подобро утре и за подостоинсвен живот на нас и на генерациите што доаѓаат. Тоа не ме прави предавник како што мислат некои идиоти на форумов, а вашите тврдоглави ставови...едноставно се без визија!
Некои идиоти мислат дека смената на името ќе ги направи побогати. И подостојни. Какви идиоти еј, какви очајни идиоти:pos2:

едноставно ме курчат безрбетници коишто секој којшто е со спротивен став од нивниот го етикетираат како предавник. Ниту е разумно , ниту е демократски. Тоа си е мое мислење, јас ќе го кажам моето мислење а вие можете само дами се фатите за к...т!!!!
Можеш и ти да ни се фатиш за к...т. Дури и да се пољуљаш малку. Па и ние имаме право на свое демократско мислење.

Наааа, фати ни се, и викај узбунаааа :uvo:

Го курчеле безрбетници...хих...

Вака сеа, со сите што ме цитираа за постот од пред неколку страни ќе се позанимавам утре, немам време едноставно.

Инаку, лесно е да кажеш не давам име, кога си имаш секакви материјални благодети, покрив над глава, храна на маса, а што да кажат, не малкуте семејства што живеат со 5000 месечно што крпат крај со крај. Како ќе им објасните на нив дека името е поважно од се? Како ќе им објасните дека битно е името, а не покрив над глава и храва?????
Некој кажа- писмен свет во кој си ги знаеш правата..... кој права бе чоече ти имаш само право на секои 4 години да бираш влада која ќе те дупи у здрав разум.

Утре нашироко ќе пишам на темава. едноставно ме курчат безрбетници коишто секој којшто е со спротивен став од нивниот го етикетираат како предавник. Ниту е разумно , ниту е демократски. Тоа си е мое мислење, јас ќе го кажам моето мислење а вие можете само дами се фатите за к...т!!!!
ajde de sto sakas da kazes deka vo makedonija ima siromastija? gladuvaat? ajde de od kade toa ohrid 50000 gosti od koj polovina moze domasni? kriza ? sedis na kej edno pivo 100 denari a kafanite polni? toa esiromastija? najnovi modeli na vozila, sega prestiz i koj pogolem jip. i ti smetas siromastija?koga se menuvase marka evro kako izbezumeni posrameni baaart duplo od toa sto go ima vo bankite , zasto narodot cuva pari pdo pernica na divo nekzakonito , od kriminal , sverc i dr.zavrtise prvo okolu sebe , kako se najmoderno obleceni vo skapi obleki, koj poskapa obleka kupil kade na shoping vo solun ili rim.aj batali so stereotip od tipot makedonija e siromasna zemja izgleda netie poznato deka ima 70000 iljadi prazni stanbeni objekti.netie jasno deka makedonija e na vrvot po glava na zitel so traktori:( i ti smetas deka ovoj narod e siromasen? epa smetaj i ponataka.:tapp:

Толку гладни се “Македонциве“ што дури 100.000 отидоа летоска на одмор во Грција да каснат суво лепче, овде не раѓа земјата...

Е...напротив јас имам време сега да те прашам едно нешто...
Која е потребата за менување...затоа што на некој грчки педер тоа му текнало и се дрзнал тоа да го бара....и го користи тоа што е веќе член некаде каде што ние настојуваме да се зачлениме, да не блокира, ветата му се единствениот аргумент кој лесно му се избива од рака....само треба да се повлечат кандидатурите и да се почека малку, да се покаже дека со тоа прашање (името и се тоа што значи) нема заебанција.

Се повеќе треба да отвараме вакви теми,бидејќи така се повеќе ги фаќаме оние со лажниот патриотизам.Иначе искрено некои многу ме изненадија

Толку гладни се “Македонциве“ што дури 100.000 отидоа летоска на одмор во Грција да каснат суво лепче, овде не раѓа земјата...
nese gladni .tuku alcni so kleptomanski indikaciii.TUKU AJ NEKA NIE VECNA I VEKOVITA NEZAVISNOSTA NA REPUBLIKA MAKEDONIJA I BESMRTNA MAKEDONIJA.DRZAVA OD ANTIKA DO DENES.:smir:

а што да кажат, не малкуте семејства што живеат со 5000 месечно што крпат крај со крај. Како ќе им објасните на нив дека името е поважно од се? Како ќе им објасните дека битно е името, а не покрив над глава и храва?????

А како ти ќе им објасниш на нив дека со промена на името, ништо нема да им смени во ситуацијата во која се сега?!

Според договорот со кој се фиромизиравме, Грција се обврзува да не го попречува патот при интегрирање во ЕУ, НАТО и останатите институции, но сепак го прави тоа!

Затоа, додавка-придавка, само на вашите лични имиња, но не и на мојата држава!

А како ти ќе им објасниш на нив дека со промена на името, ништо нема да им смени во ситуацијата во која се сега?!

Според договорот со кој се фиромизиравме, Грција се обврзува да не го попречува патот при интегрирање во ЕУ, НАТО и останатите институции, но сепак го прави тоа!

Затоа, додавка-придавка, само на вашите лични имиња, но не и на мојата држава!
TRN BATALI ULIZICI:smir::smir:NEKA NIE CESTIT PRAZNIK PA SE GLEDAME NA NAJGOLEMIOT SOBIR VO ISTORJATA NA NEZAVISNA MAKEDONIJA:smir:

Инаку, лесно е да кажеш не давам име, кога си имаш секакви материјални благодети, покрив над глава, храна на маса, а што да кажат, не малкуте семејства што живеат со 5000 месечно што крпат крај со крај. Како ќе им објасните на нив дека името е поважно од се? Како ќе им објасните дека битно е името, а не покрив над глава и храва???

Абе Правниче, и ние(мојата фамилија) живееме со 10.000 месечно па тоа не значи дека треба да се продадеме за уште 50 евра плус шо нема да ги видиме и ако го смениме името. ДАМЕ ГРУЕВ,НИКОЛА КАРЕВ,ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ,КРСТЕ МИСИРКОВ,ПРЛИЧЕВ па и партизаните,па ЧЕНТО,БРАШНАРОВ и многу други .... сите потекнувале од сиромашни семејства што лесно можеле да се продадат за 2-3 гроша . Меѓутоа тие се бореле и загинале за идеали и шо е најбитно ги почитувале тие идеали до крај . А се знае кој ке профитира од евентуалната промена на името - Фрчкоски и компанија шо дојдоја со куфери полни со пари од Грција,а ти сигурно нема да имаш подобар живот и повеќе пари . Треба да направиме држава шо самата ЕУ ќе не моли да влеземе во унијата,а не ние да исполнуваме нечии фашистички услови. А ако напрајме финансиски и економски стабилна држава за к.р ни е ЕУ.

69587597oy7.jpg

koja vecnost ado??? mojata ili tvojata ?? :) inaku za nekoj koj doziveal da slavi i drugi NEKA NI E "CESTIT"...denovi ...posle zaboraveni....malku ke pocekam....... baska mnogu mi e nekako zalepen do 9 Septemvri ............. :) najverojatno "slucajno"...

amanet ostaven za goce delcev `` negovite posmrtni ostanki da pocivaat vo prestolninata na nezavisna makedonija``.....kako pred tie ostanki od delcev nie ke se poklonime ako go smeneme imeto?

kako ke imame mirna svest koga ke zaspieme kon elata na site onie koi svojata mladost ja stavile vo temelite na ovaa drzava niz istorijata/?

kako na nasite deca ke im kazeme deka gi obezimenivme i nacionalno gi osakativme?

ime menuvanje ne dragi moi...nie ke umreme eden den makedonija treba vecno da zivee

Кој Гоце бе?

• Браво, јуначе, дојди да ти ја стиснам раката и да те поздравам, такви и се потребни на мајка Македонија“.
  • Внатрешната организација не се стреми само да им дава оружје на луѓето, ами и да го разбие нивниот ропски дух".
  • Јас не сакам востание со луѓе што ќе ме напуштат при првиот неуспех; јас сакам револуција со граѓани кадарни да ги понесат сите искушенија на една долготрајна борба, каква, поради жестоките политички услови, ќе биде и нашата; - или ќе водиме говеда на касапница."

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom