Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Морав да го испоштувам човекот кој ја направи Pistolero (која ми беше рингтон едно време) и по многу долга пауза отидов на Juno Reactor!
Искрено настапот на Juno Reactor ми беше прекраток и просечен, иако неговите албуми активно ги слушам по дома и го ценам. Неговата музика ја доживувам како филм, секој албум му е тематски со етно/трајбл елементи ама некако не ми е за DJ настап. Може дека премногу му беа миксани и ремиксувани траките до непрепознавање. Како и да е не беше воопшто лошо, можеше и подобро.
Е сега тотална спротивност беше музиката на Atma, кој настапи после Juno. Atma кога сум го пуштал рандом по дома ми бил апла досаден, не се разликува трака од трака и во принцип не го сакам тој Full-On/Progressive ама признавам многу добро функционираше за на подиум. Значи Atma имаше подобар настап според мене.
На крај ваљда беше тој нашиот DJ, не останав долго но од тие неколку траки можам да кажам дека беше ОК психоделија ама не по мој вкус.
За локацијата само пофалби, отворено си е отворено и имаше доволно простор да се игра и да се дише. Озвучувањето исто беше добро, тоа во затворен простор би било предимензионирано и сите би си оделе дома со оштетен слух хаха. Дрмаше квалитетно, таман си беше.
Се си беше супер ама како тоа транс жур без Guarana Energy Drink?! Ах да и публиката е многу сменета од пред 10 години, незгодно ми беше со флуоро маичка хаха. Ама барем сите беа расположени и фини, така да не се сменило многу, само дрес кодот.![]()
Нешто старо и реално 96'. Ме потсети тракава да земам дома што ги имам некои албуми од почетоците и да ги стаам на јутјуб пошто барав една трака за џудо ја нема на нет.![]()
Јас не налетав на нешто ново но пред малку сакав да се навратам малку на Indoor од нешто старо ми фалат овие стари траки некако новиве не ми се по кејф не зборувам за Indoor туку општо. Инаку фала што ме потсети сега баш ќе видам што има ново.Ау браво. Indoor проектов е = Oforia + Space Cat. Баш денојве налетав на една трака, од нивното ново EP... Го воскреснале проектов после многу години.
Истиот звук, алал да им е
Јас не налетав на нешто ново но пред малку сакав да се навратам малку на Indoor од нешто старо ми фалат овие стари траки некако новиве не ми се по кејф не зборувам за Indoor туку општо. Инаку фала што ме потсети сега баш ќе видам што има ново.![]()
Штом си трансер имаш ли дома некои оргиналки? Јас чувам оргиналки уште од почетоците на трансот мислам дека ги имам постирано во аудиофили темата... Да се поослободам малку ќе земам да ги сликам сите албуми аи се надевам ќе успеам да ги прикачам на јутјуб пошто таквите албуми немаат ценаИ јас не слушам многу, многу нови ствари, случајно налетав. Се знајт до кога се праело јак трансСега 90% е тапа, ретко некоја добра трака да се скоцкат.
Штом си трансер имаш ли дома некои оргиналки? Јас чувам оргиналки уште од почетоците на трансот мислам дека ги имам постирано во аудиофили темата... Да се поослободам малку ќе земам да ги сликам сите албуми аи се надевам ќе успеам да ги прикачам на јутјуб пошто таквите албуми немаат цена![]()
Кои албуми конкретно? Имам јас голема Psytrance (Goa и Full-On главно) дигитална колекција, 75% се lossless (FLAC, ALAC, Monkey's Audio) а остатокот MP3. Од rutracker.org симнувам, има преголем избор за музика од било кој жанр.Штом си трансер имаш ли дома некои оргиналки? Јас чувам оргиналки уште од почетоците на трансот мислам дека ги имам постирано во аудиофили темата... Да се поослободам малку ќе земам да ги сликам сите албуми аи се надевам ќе успеам да ги прикачам на јутјуб пошто таквите албуми немаат цена![]()
Јас па не ги можам Darkpsy, Forest или како и да ги викаат тие правци каде иде едноличен бас и само нафрлаат рандом психоделични звуци без некој концепт, лесно е сега сите со компјутерите прават музика ама го губи шмекот и делува многу евтино. Исто неќам преголемо сецкање во траките, ОК е прелази и се ама да не го руши ритамот на траката да може да се игра. Исто неможам да го смислам и Nitzonot Goa правецот, премногу ми е нинтендо cheesy.
И да албумите на Astral Projection се безвремени класици, се разбира стариот материјал до Amen, потоа ја губат магијата. Searching for U.F.O.s ми е омилена нивна трака а од другите ептен ми се свиѓаат и Nilaya, Soundform, Aurora Borealis, Liquid Sun, Mahadeva '99, Kabalah, People Can Fly, Power Gen, Dancing Galaxy и Anything is Possible. Уствари првите 4 албуми им се да ги пуштиш цели и да уживаш, без да рипаш траки.
Во последно време пак слушам некои помалку познати Goa имиња како Darshan, Somaton, Morphem, Orion, Omnius, Cydonia, K.U.R.O., Virtuart, Luminus, Slinky Wizard, Orichalcum & The Deviant, Witchcraft, Mystica, Tandu и др. Голема е листата, симнувам и пронаоѓам нови албуми од таа ера 1995-2000, некои помалку квалитетни но сепак се наоѓа и по некој подценет гем албум.
Нема многу форуми за оваа музика но најдобар што јас го знам е psynews.org и има секции за рецензии поделени по години. Исто добар начин за откривање нов материјал за слушање е дата база страницата на discogs.com каде внесувам албум и ми дава сугестии за слични албуми (правци, година и сл.).
Пак забегав јас со објаснување.![]()