Google Chrome (официјална тема)

• Креатор на темата Креатор на темата teneke
  • Време на започнување Време на започнување
Eve go simnav i go instalirav
Izgleda dobro, raboti brzo... za sega (nekolku minuti)

Не се препорачува користење. Гугл одсекогаш е критикуван за тоа колку информации зема од корисниците, па дури и од кликањето на нивните ads. Anyway за нормални корисници не е лош :)

E ама ќе се офајдат од моите информации...

:) :pos2:
Зеро пиши им емаил на Гугл...

Драги Гугл
Верувам дека ќе го користам Chrome само ве молам не ми ги крадете информациите
ЗероСтајл

:vozbud:

Инаку, го користам веќе и имам неколку забелешки и позитивни работи.
1. Позитивни
  • Брз
  • добра е расподелбата на меморијата
  • кога гасиш таб- изгасен е. Нема претрупување на меморијата
  • не зема многу ресурси
2. Негативни
  • Не прикажува рич-бокс (како едиторов на кајганава)
  • При рефреш не памти се во кешот, и гледаш бел екран на кратко (што е проблем за игри или апликации кои користат ауто рефреш)
  • Едит: Уф катастрофално се снајде со јутуб (а нивна страна)... - Ајде само БЕТА е ова.. ќе го биде

ne gi pamti site pasvordi na nekoi stranici na koi mozilata nudese opcija remember password, googleto ne reagira i moram na sekoe racno da gi pisam

ali sepak ova e BETA verzija, znaci kje ima podobruvanja

Да, и кај мене исто.
Нема mouse-gestures, откако ќе ставиш нешто на bookmark tab-от, неможеш да го извадиш освен ако не го избришеш скрос. Баш сега стиснав Ctrl+U, да го подвлечам скрос, ми излезе... нешто сасвим трето, програмерско мамбо-џабмо. Како да подвлекувам со keyboard shortcut сега, а? Добро е средена историјата, со точно време кога си го отворил сајтот. Се нервирав едно време што нема онакво за пребарувачи како што има на опера и фајрфокс ама го решив и тоа. Таму кај URL-от напиши го пребарувачот, немора цел, кога ќе го покаже само селектирај го и TAB и можеш да пребаруваш со тој пребарувач.

Еве и јас со Chrome да пишам пост, сега засега се е ок.
:wink:

Хмм ок ...

Како што забележив нема статус бар?
Или не сум го најдел копчето да го пуштам .
Прво нешто што забележив е брзината .

Има некој опции за девилпер но сеуште малку далеку од фире буг.

За бета како бета само може да го пофалам со брзината инаку се друго е доста сиромашна , а да ќе заборавив добро и се средени јазиците .

Уште не сум видел дали испраќа информации на гугле кој страни ги листиш ,но сигруно испраќа и интегриран со гугле паџе ранг за овие работи сигурно експертите ќе кажат.

Како open-source проект очекувам брз развој и многу поправки

Сега засега бајги добар и стабилен ми се виде. Дури и FCKEditor работеше без проблем, нешто што Opera сеуште неможе да го постигне.

Кој спомна дека не работат Rich Internet Applications?

Сега засега бајги добар и стабилен ми се виде. Дури и FCKEditor работеше без проблем, нешто што Opera сеуште неможе да го постигне.
Ми крашнува кога пуштам Јутуб, и кликам на пауза... не секогаш, но, 2 пати ми се случи

Кој спомна дека не работат Rich Internet Applications?
Jaс....

f_Untitled1m_a8c7a65.png

И кај мене го има истиот проблем како кај Димитар... Се надевам дека ке го опраат во наредната верзија, инаку ме бендисува. Многу е брз.

Еве сега го користам, ужасно е побрз од фајроксот...неверојатно.
Ако се покаже како добар од мозила ќе си имат гаден проблем!

Сепак, за фајрфокс има многу додатоци од типот сликање на скрин, ју тјуб даунлоадер, проверка на маил... Овие хром ги нема сега за сега, така да фајрфокс има уште да живее.

Доста брз,побрз и од Опера.
Нема status bar,но затоа одлично е интегриран со Vista,навистина феноменално изгледа.

Табовите се напикани најгоре,што остава повеќе простор за прегледност на страни,лева граница нема,а десната е сведена на скролот само.
Очекувам добри нешта,конечно да ја сменам Операва по толку време :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom