Google Chrome (официјална тема)

• Креатор на темата Креатор на темата teneke
  • Време на започнување Време на започнување
Мора да истакнам дека кај мене хромов иде најбоље, зашо хром ми е 5 мин. пешки од дома :pos:

Што сте се фатиле за браусерот утре можи и Кајгана ќе имаат нивни по опен сорсе лиценца.Ако користи јава како мозилата и зафаќа меморија нема да го користам.

:vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud:

Повеќе кул ствари :

1.Ако на пример напишете Monica Belluci во adress bar-от,и притиснете ентер,тој автоматски ќе го пребара гугл за таа информација.
2.На секое отварање,нема home-page,туку во мали прозорчиња со слики страниците на кои последни сте биле.
3.Статус-барот е во долен десен агол,pop up е,и скоро неприметлив при сурфање,не ви смета.

Само малце повеќе опции да стават,како местење на позиција на табови итн...

Во моментов го користам и од прва ме воодушеви. Сега да го прочачкам малце да видам до кај ке издржи со трошење меморија итн....

Прееска го симнав Хромов, и за мене е одличен, компактен, нема многу менија и џиџири - баџара, све е склопено на место, а и као шо забележав многу побрзо отвара сајтови за разлика од Мозила.

И е сосема поврзан со Google Search, пример откуцуваш некоја страна во address bar-от, и не ја знаеш точно како е, ти излегуваат suggestions од Google кој би можел да биде URL-то до таа страна.

Сепак сеуште е бета верзија, ќе ја видиме финалната верзија каква ќе биде. Стрепете се.

А за багови, досеа не приметив ниеден, но сепак мора да има по некој.

Повеќе кул ствари :

1.Ако на пример напишете Monica Belluci во adress bar-от,и притиснете ентер,тој автоматски ќе го пребара гугл за таа информација.
2.На секое отварање,нема home-page,туку во мали прозорчиња со слики страниците на кои последни сте биле.
3.Статус-барот е во долен десен агол,pop up е,и скоро неприметлив при сурфање,не ви смета.

Само малце повеќе опции да стават,како местење на позиција на табови итн...

1. Ако Гугл е дифлт браузер, а може и друг да биде.
2. Истото може и на фајрфокс
3. Тоа е стварно јако:smir:
На што точно мислиш во врска со табовите? На редоследот? Зашто тој се менува.

Probuvam da go instaliram ovoj google chrom , da vidam so e kako e sea nov bil slusam

ali koa zavrsuva instalacijata i se pokreva aplikacijata go dobivam ova The application failed to initialize properly (0xc00000022). Click on OK to terminate the application.

iam service pack 3 , moze toa da praj nekoj problem (so se somnevam ali aj...)
Care ??

Конечно го пробав... и.. ова е страшно брзо или мене такак ми изгледа?

WOW... :vozbud:

Го тестирав и при отворање на ист број на табови корисити повеке меморија од Мозилата.А иначе во работата е далеку побрз од мозила.

1. Ако Гугл е дифлт браузер, а може и друг да биде.
2. Истото може и на фајрфокс
3. Тоа е стварно јако:smir:
На што точно мислиш во врска со табовите? На редоследот? Зашто тој се менува.

Мислев на можноста да ги преместиме горе,доле,лево десно во броусерот,не мора само горе да стојат :)

Добар е Chrome,само најголемиот проблем е што нема уште многу опции.Направиле некоја мини револуција кај пребарувачите,но чисто сумљам дека ќе биде баш забележана.
Најдобрата страна е тоа што не го оптоварува PC-то.
И јас ќе се сложам дека мора малку да го ишминкаат,пошо после 2 саата сурфање на него ми стана монотоно многу.
Друго е тоа што многу бавно реагира на download линковите и сите што се пожалија-се изгуби тотално на youtube.
Дефинитивно ќе се префрлам на него,доколку стигне до финална верзија и доколку се искоренат овие пропусти.

alo be na nikoj ne mu praj problem ?? citaj pogore uste me e*ava nemozam da go koristam lol :vozbud:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom