Идеална возраст за брак

• Креатор на темата Креатор на темата rossonerka
  • Време на започнување Време на започнување
Е заради вакви прашања се прават стегите у пм!Идеално ова,идеално она,нема ништо идеално!Животот не е филм...Затоа после разочарувања...ме вознемируваат вакви прашања.Се извинувам за испадов!

Не' поднесуваме амандмани за усвојување на закон за возраст за брак :)

Нема идеална возраст за брак. Нема идеална возраст за ништо, нема ништо идеално поточно. Поради тие идеали многу се заебале. Има нешто што се вика сигурност, нешто што ти кажува дека во тој миг или период си спремен за одредени постапки, превземање акции и тоа е единствениот показател за вистинското, во случајов идеално време за брак или било што друго. Некој што сака да избега од средината на живеење е спремен за брак уште на 17, некој што има се и ужива у сингл живот не сака брак до 50. Поголемиот дел од работите и акциите кои ќе сакаме и ќе бидеме спремни да ги направиме се релативни, зависат од самиот човек и неговите гледишта, затоа вакви идеални работи не постојат. Се гледа и по одговорите... јас лично не сум размислувала, нити сакам да размислувам. Ако си зацрташ дека идеално е да се земеш на 25, можеш да направиш грешка со некој што ќе го запознаеш во тој период и можеби да пропуштиш некоја голема љубов што би ти се десила доколку не си ги имал во глава зборот брак и 25-те години.:pipi:

ima idealna doba za brak i toa e bash od 24-26 god za zensko i za mashko od 25-27 god, posho posle 28 god koa ke ragaat "mladicive", ke im pishue medicinski terminoloshki u knishkata starorodki, koa prvo koa vtoro pa i treto...sho mislite deka se trcha po deca na 35 god...muda vasharska...ne se zalazuvajle, kao sho e tezok dinamichen zivotot i so trista otrovi nekvalitetna hranata posle 30 god se omlitavue-koj manje koj vishe, ali bioloshkiot chasovnik bezmilosno odchukuva pogotovo kaj zenite...

PS.ako nemate namera da si go ispolnite zivotot so negovata osnovna smisla-decata, ondak ne vi se obrakam na takvite...ne vazi ova gorespomenatoto...takvite zavrshuvaat u starachki dom nekoj ili u butel eventualno(koj kako) na 50-60 god sami i propadnati od premnogu azdisuenje i bez detchka ljubov...prazni i krajno iritatntni i depresivni...

jas mislam deka prvo treba da zavrsam fakultet,pa da se vrabotime i dvajcata,pa potoa da dojde na red brakot.zosto nekoi se zemaat pa ziveat vo dvosoben stan so roditelite na soprugot.jas toa ne go sakam.sakam i dvajcata da bideme finansiski samostojni od roditelite,i sposobni za brak.tie mozat da pomagaat no do odredena mera.zs ako nie samite ne si go naredime zivotot koj drug.ne mozat roditelite da ne izdrzuvat.dokolku nekoj go ima postignato seto toa ne e vazno dali ke bide 25 ili 35.

jas mislam deka prvo treba da zavrsam fakultet,pa da se vrabotime i dvajcata,pa potoa da dojde na red brakot.zosto nekoi se zemaat pa ziveat vo dvosoben stan so roditelite na soprugot.jas toa ne go sakam.sakam i dvajcata da bideme finansiski samostojni od roditelite,i sposobni za brak.tie mozat da pomagaat no do odredena mera.zs ako nie samite ne si go naredime zivotot koj drug.ne mozat roditelite da ne izdrzuvat.dokolku nekoj go ima postignato seto toa ne e vazno dali ke bide 25 ili 35.

Во ред е да си постојат такви условчиња кај секој човек, но тоа е тешко изводливо за да биде пресудно. Затоа не се зборува и не се гарантира ништо пред време. Барем не од материјалните работи.
Јас како мала сакав да се омажам на 25 години, но сега мислам дека е тоа само убава бројка на која сите девојки паѓаат. А сакам да знам зошто!:pos2:
Сега сакам да се омажам тогаш кога ќе го најдам човекот што ќе биде надополнување на сето тоа што ми недостига во мојот живот и кој ќе го сакам толку колку што не можам ни да замислам. Таквиот и ако нема стан ќе го земам. Нејќам да живеам ни јас со свекрва, па ќе си го правам домазет и ќе си живееме среќно до крајот на животот.:vozbud:

Кога ќе ја проживеам младоста.

Дали ќе биде тоа на 25 или на 40, е сосем ирелевантно (освен ако на 40 ми речат дека нема да можам да забременам зошто ми зарѓале јајце клетките, е тогаш ќе ми биде релевантно богами).

Е тек тогаш со радост ќе му се препуштам на робовскиот живот. :icon_lol:

3000 ако е со средно до 7000 ако ти ја шитнат со факултет.... ама за да сe земе таква треба и зетот малку да вреди, не ги даваат така :pos:

Какви Албанки бе?? Зар ги продаваат и од каде се купуваат?? Имам два тројца стари ергени у фамилија, па да ги прожениме ај!

А идеална возраст мислам дека незнам нема (ја на 21 се омажив!)
Можете повеќе од мене да си поседите, има време, мене ми гореше под нога и затоа рипнав! До сега не се жалам се во најдобар ред, за по натака здрави и живи само ќе видиме:smir:

Би требало на 28...ако го решам станбеното прашање :toe:за предмети не се плашам...на секоја покана ќе пишам што ми фали така да топ ќе ме опремат,башка голема фамилија сме :vozbud: нема да имам проблеми од типот 3 фена и 5 калорифери:pos2:

Порано си викав на 24-25,ама сега ко дојдов 23 некако малку ми изгледат за мажење:pos2:27-28 ќе биди супер.И јас ко lily си викам прво еднаш да го завршам факултетот и дај Боже да си најдам работа,па после брак.Си имам зацртано,дур не го завршам факултетот и не си најдам работа да не се мажам.За то со факултетот ќе се придржувам 100%,а за условот со работата ќе видиме,со оглед на тоа како стојат работите во државата.

Моментот кога ќе почувствувам дека имам цврста подлога за да стапам во брак (решено станбено прашање, работно место и нормално поубава половина :)). Сигурно нема да е пред 25-26 години.

ima edna pogovorka

`` za brakot sekogas ke se kaes, bilo da go sklopis ili ne`` :helou:

jas skoknav na 25 godini, zena mi imase 23, 8 godini minaja, elanot pomina vo navika sega mi e bitno da ma dobar rucek, navreme krediti da isplatam i maliot da e ziv i zdrav. ko detiste sum bil bombona miren i preterano pazliv , sega sum nervozen , se teram u pm i corapi frlam po cela kukja...pretpostavuvam sega me sakaat kako takov.
iam drugari demek uste ergeni nekogas im zaviduvam na nadvoresnata bezgriznost ama vnatre moz im rabotat kompleksite..taka da se si ima prednosti i nedostatoci...toa e.

Со соодветната половина секоја возраст за +3 години од мојава би била идеална.

Идеална возраст според мене нема. Мене еднаш ќе ме венчаа у градинка, ама ја ко улав бегав низ двор и не ме овенчаа :pos:
Океј сериозно. Нема идеална возраст за брак, има само проценка на моменталниот партнер. Секако тоа не би било во идниве 5 години, а и потоа не верувам дека баш онака би имал партнерка само за да склопам брак со неа.Би влегол во брак со партнерката само коа ќе одлучиме да имаме деца(под услов да иаме каде да живееме а тоа не вклучува кај моите или нејзините и двајцата сме вработени), пошо мислам дека има некој социјален закон дека мора децата да бидат израснати само доколку нивните родители се во брачна заедница.

Идеално време за брак според мене за машко мислам дека е 30-31 година.Секој маж треба да си го иживее животот пред да се ожени.А не некои се женат на 20-21година и тие бракови траат многу кратко(чесни ислкучоци)Што повеќе девојки во младоста толку подобар ќе бидеш во бракот.Барем јас така мислам.

Скоро сите ме сместиле во групата за мажење,Фортуно шчо ќе прајме мор:pos:
Кога ќе бидам спремна да создадам свој дом и кога он ќе го посака истото,ќе размениме прстени,односно кога ќе бидеме доволно зрели да изгледаме дете и кога ќе посакаме тоа дете да се роди.Дотогаш врската е идеално решение.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom