Идеална возраст за брак

• Креатор на темата Креатор на темата rossonerka
  • Време на започнување Време на започнување
Скоро сите ме сместиле во групата за мажење,Фортуно шчо ќе прајме мор:pos:
Истото сакав да го искоментирам.
Ама ајде, тебе лесно ти е, помала си од мене сепак. Црна јас, останав :pos:

Нема такво нешто како идеална возраст за брак. Подготвеноста да се работи за издржување на семејство, подготвеноста да се пере и чисти (тука мислам на него, секако јас тоа нема да го правам), да си спремен да бидеш родител и да ги изгледаш тие деца. И други работи има бе, ај да не набројувам.
Главно, идеално време е кога и двајцата подеднакво ќе сакаат да го поминат остатокот од животот заедно. Побитно е да знаеш каков човек сакаш да имаш покрај себе. А идеалното време ќе си го препознаете сами.

Истото сакав да го искоментирам.
Ама ајде, тебе лесно ти е, помала си од мене сепак. Црна јас, останав :pos:

Нема такво нешто како идеална возраст за брак. Подготвеноста да се работи за издржување на семејство, подготвеноста да се пере и чисти (тука мислам на него, секако јас тоа нема да го правам), да си спремен да бидеш родител и да ги изгледаш тие деца. И други работи има бе, ај да не набројувам.
Главно, идеално време е кога и двајцата подеднакво ќе сакаат да го поминат остатокот од животот заедно. Побитно е да знаеш каков човек сакаш да имаш покрај себе. А идеалното време ќе си го препознаете сами.

ne te rabrav za boldiranovo so sakas da kazes?

nema da go peris mazot?
ili mazot da e podgotven da peri i cisti?

ne te rabrav za boldiranovo so sakas da kazes?

nema da go peris mazot?
ili mazot da e podgotven da peri i cisti?
Нормално дека нема да го перам, не знам какво е ова прашање.
Да сум го перела мажот:nenene:
И да, тој треба да пере и чисти. И не само тоа, сите домашни работи се негова одговорност.
Ако не, сукалото игра.

И да, тој треба да пере и чисти. И не само тоа, сите домашни работи се негова одговорност.
e dobro de majka mu stara tehnicki perlnata ke isperi, ali zar e tesko da se stavat alistata od mazot vo peralna i psole na balkon uz narodna muzika na radivce vo pozadina da se sprostat istita )))))?

lol i site domasni aktivnosti odgovornost na mazot ))), koga zena mi ke zeme da go iscisti odvodon od sobirnana sahta togas i jas ke zasukam zelnik so spanak )))

eptem hedonisticka soprguga ke si najverojatno

Ако не, сукалото игра.

Така е Fortune :smir:
Апсолутна подршка имаш од мене...

И значи не постои машко што не рипа на ова ако му речеш-„Ја нема да перам“...одма нервозата им удира во глава :pos2::pos2:

онтопик: И ја мислам дека нема идеална возраст за брак...кога човек ќе сака и ќе се чувствува подготвен ќе си стапи во брак.Правила барем за ова не постојат :)))

Ako ne perete ili ke jadete kutek pa ke se razvedete ili ke imate tezok papucar doma pa nema da go sakate ...zemete perete :tv:

Така е Fortune :smir:
Апсолутна подршка имаш од мене...

И значи не постои машко што не рипа на ова ако му речеш-„Ја нема да перам“...одма нервозата им удира во глава :pos2::pos2:

онтопик: И ја мислам дека нема идеална возраст за брак...кога човек ќе сака и ќе се чувствува подготвен ќе си стапи во брак.Правила барем за ова не постојат :)))

lol female power )))))

a tek nekoj da vi spomne noze vo legen navecer na mazot da mu miete )))

nego me raduva mene lucidnost kaj zena samo za zal mnogu legnuvaat na brasnoto sto voopsto ne e strasno duri i za pozdravuvanje e.

e dobro de majka mu stara tehnicki perlnata ke isperi, ali zar e tesko da se stavat alistata od mazot vo peralna i psole na balkon uz narodna muzika na radivce vo pozadina da se sprostat istita )))))?
Не е тешко де, затоа тоа и ќе го прави. А јас ќе му се насладувам додека меша на чочек од Ферус додека пружа алишта.
ogledalo напиша:
lol i site domasni aktivnosti odgovornost na mazot ))), koga zena mi ke zeme da go iscisti odvodon od sobirnana sahta togas i jas ke zasukam zelnik so spanak )))
Од кај знаеше дека со тоа се занимавам?
Гледаш, секој ќе си го најде тоа што си го бара:smir:

ogledalo напиша:
eptem hedonisticka soprguga ke si najverojatno
Koj како ќе си ја нареди:pipi:

Ako ne perete ili ke jadete kutek pa ke se razvedete ili ke imate tezok papucar doma pa nema da go sakate ...zemete perete :tv:
Ако по дома ги правам јас тие работи, ќе бидам папучарка? Како еден маж не оставил жена затоа што знае да испере и исчисти? :icon_lol:

a tek nekoj da vi spomne noze vo legen navecer na mazot da mu miete )))
И за ова честа ќе му припадне нему.

И така. Кога ќе се погодат сите работи, тогаш е идеално време за брак. Затоа добро е од старт да се знаат работите, за да не испадне после - жено, зошто не ми кажа дека не сакаш со Глос да ги мијам садовите. И ете ти веднаш расправија без потреба.

Што знам ..валда 26....имам време уш 10 години:pipi:

Идеална возраст нема. За секого различно. Секој си има различни планови во животот. За мене ќе биде идеално да си ги завршам прво плановите како што се: да завршам факултет, пост-дипломски, да си најдам работа, да почнам да бидам самостојна личност и после брак...нормално ако ја имам идеална личност, ако не ќе си почекам, не ми се брза

Нема.
Бракот е институција во која се влегува под притисок на одредени околности, љубов, пари, место за живеење, дете.
А за да се најдеш во таа ситуација, никој не ги определил годините.:pipi:

Според мене идеална возраст за брак би била некаде 27, 28, 29 год. таман и работа да си најдеш и да си поуживаш и после брак и цел живот после си во брак. (нормално ако не ти се деса некој пиздарие):helou:

јас мислам дека не се битни годините туку зрелоста, што се две скроз различни работи иако често одат заедно едно со друго.
лично мислам дека ќе бидам доволно зрел за брака после 25тата година, дури и да бидам пред таа доволно зрел не би сакал ран брак, зошто мислам дека има време за се во животот и не треба да се брза

Женоооооооооооооо, стај го граот

најубо стара мома да чекате бе жени да сте па после брак:pos2::pos2::pos2:.
Абе раѓајте ќе не снема македонци како што е тргнато

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom