Машински Факултет

• Креатор на темата Креатор на темата DimceY
  • Време на започнување Време на започнување
Каде сте колеги машинци? Што има ново пред стартот на испитната сесија?

Каде сте колеги машинци? Што има ново пред стартот на испитната сесија?
eve si sedam doma i se mislam dali da se pisam masinski,elektro ili voena akademija. tezok izbor neli? :pos2: :pos2:
a inaku aj ako sakas kazi mi od TML,AFI i PI koj smer e najdobar,t.e. najperspektiven spored tebe?mehatronika i IIM gi otfrlam uste od start,toa so motorni vozila i so konstrukciite ne me vlece,energetikata smetam deka od elektro fax e poceneta,i se mislam megu 3te so ti gi napisav

Па, да ти кажам лично, повеќе ги ценам ТМЛ и ПИ, а сум запишан на МЗКИ, погледни ги наставните програми, во I, II и III семестар се учат истите предмети, тоа е и добредојде иден колега.

aj neka pise tuka koj e zapisan na masinski.deneska jas koga bev da se zapisuvam nemase mnogu guzva,light sema.mnogu malku studenti imase.jas se zapisav okolu 1 casot,i bev 100ti na akademski studii i imase 57 na profesionalni.

haha pa so mislis ti kolku ima :). najvise imase ja koa se upisav taa generacija sea pak pagja brojot ko porano

И јас денеска завршив таму работа... Немаше многу гужва, 99 бев... Супер ке ме примат! :)

ti so 3 godini li se zapisa?? oti jas koga se zapisav vcera vo 1 casot imase 100 prijaveni za 4godisni studii i 57 za 3godisni

Уписите на Машински факултет во првиот пријавен рок завршија. При тоа вкупно се пријавија 222 кандидати .
Од нив 137 на академски и 85 на професионални студии.
Резултатите од успехот од средно образование ќе бидат објавен во петок, 21.08.2009!

ПОЧИТУВАНИ КАНДИДАТИ, ГО НАПРАВИВТЕ ПРАВИОТ ИЗБОР,
СТУДИРАЈТЕ МАШИНСКИ ФАКУЛТЕТ

137 na 4godisni i 85 na 3godisni. zna4i se e drzavna kvota :) cestito na site prijaveni

Честитки, идни колеги, многу малку пријавени оваа година. Дали паѓа рејтингот на машинскиот факултет?

jas kako so znam i prethodnite godini imalu malku studenti na masinski,ai tie sto se zapisuvaat pretezno se so poslabi oceni.a inaku namaleniot broj na studenti e i poradi otvoranjeto na novi univerziteti i fakulteti,pa sega skoro vo sekoj grad ima fakultet,pa opsto bi trebalo da e namalen brojot na studenti na site fakulteti vo skopje.samo me interesira ovaa godina dali e namalen brojot na studenti na elektro,oti mislam deka samo IKI se polni prv krug na site drugi ostanuvaat mesta.

jas kako so znam i prethodnite godini imalu malku studenti na masinski,ai tie sto se zapisuvaat pretezno se so poslabi oceni.

Не би рекол дека се запишуваат претежно со слаби оцени, зш јас кога се упишав (пред 2години) не влегов на смерот што сакам иако имав 92 поени .

Не би рекол дека се запишуваат претежно со слаби оцени, зш јас кога се упишав (пред 2години) не влегов на смерот што сакам иако имав 92 поени .
Јас кога се префрлив пред две години, сакав да се запишам кај менаџерите, ама немаше слободни места во вториот уписен рок, па затоа избрав да се запишам на МЗКИ. и сега си мислам дека е подобро шо се запишав на овој смер, поради тоа што има подобра пракса, и сватив дека лично овие смерови повеќе ме интересираат.:helou:

момци,дали со пола неположени предмети односно 5/10 од кои 3 да речеме се од прв семестар и 2 од втор,можам да запишам 2ра година или немам услов и морам пак од почеток???

може да запишеш, ама мислам дека се уште предметите посебно се запишуваат, еден предмет положен е услов за да запишеш друг (пример, положена математика 1 е услов за да запишеш веројатност и статистика во трет семестар). ако ги немаш положено, ги презапишуваш предметите и повторно ги слушаш. вака беше до лани, дали и сега е не знам, провери во студентска или на сајтот на машински, во програмата за секој предмет поединечно пишува кои предмети се услов за дадениот предмет.

момци,дали со пола неположени предмети односно 5/10 од кои 3 да речеме се од прв семестар и 2 од втор,можам да запишам 2ра година или немам услов и морам пак од почеток???

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom