Лекарско уверение за возачка дозвола

• Креатор на темата Креатор на темата 1976
  • Време на започнување Време на започнување
Лекарското трае 18 месеци, не 12 !!
Ако ти истечи, ќе си вадиш ново, неможи да плаќаш за часојте по 2 пати :)

Значи без разлика, и да ми истече пред да полагам полигон / гратска јас можам да си извадам ново без пак да возам часови ?

Зошто знам дека за тестовите е така, ако помине 1 год, а не положиш гратска плаќаш пак за часовите

Не е баш соодветно за овде али дали некој знае каде можам лекарско уверение за вработување да извадам во Скопје, најефтино и брзо да ми го дадат? Ме препорачуваат во Неуромедика некои, некои во Медика Плус, некои во амбулантата на МВР...? Стварно не знам каде да идам...

Што се дешава ако со едното око има ослабен вид, а со другото све нормално ке добие лекарско или не?

Што се дешава ако со едното око има ослабен вид, а со другото све нормално ке добие лекарско или не?
Да ама ќе мора наочари да се добијат или леќи.

то е ке си вадиме сега лекарска нови, пошто стариве истекоја дури чекаме некој да оформи комисија, лугево од другите градови слободно си бркат работа.

Знае ли некој со сигурност да ми каже кои информации се извлекуваат од примерокот од крв за лекарско уверение? Само крвна група, крвни зрнца и група или..?

Знае ли некој со сигурност да ми каже кои информации се извлекуваат од примерокот од крв за лекарско уверение? Само крвна група, крвни зрнца и група или..?
Krvnata grupa e bitna, ako imas veke kartonce od transfuzija, ne mora. Jas imav poso bev donor veke i ne morase da me bockaat.

Krvnata grupa e bitna, ako imas veke kartonce od transfuzija, ne mora. Jas imav poso bev donor veke i ne morase da me bockaat.
Неам никакво картонче, денес ми земаа крв и ме занима точно кои информации ги вадат?

Здраво дечки. Кажете ми каде е најефтино лекарското, во Скопје? Фала Ви!

За продолжување на рокот на важење на возачката не треба уверение освен кога се работи за
- возач кој управува со моторно возило со кое се врши јавен превоз, во временски интервали што не можат да бидат подолги од три години;
- возач на кого му е издадена возачка дозвола за управување со моторни возила од “Д” категорија пред секое продолжување на важноста на возачката дозвола;
- возач на моторно возило на кого му е издадена дозвола со пократок рок на важност заради несоодветна здравствена состојба;
- возач на моторно возило кој наполнил 65 години возраст, во временски интервали кои не можат да бидат подолги од три години и
- возач-инструктор пред секое продолжување на важноста на дозволата за возач-инструктор.
А оти ми бараат мене лекарско за продолжување имам 30 години и Б и Ц категорија еве постот е од 2012 го имаат изменато сега демек и за Ц треба да се вади кога продожуваш или??

А оти ми бараат мене лекарско за продолжување имам 30 години и Б и Ц категорија еве постот е од 2012 го имаат изменато сега демек и за Ц треба да се вади кога продожуваш или??
Не знам, можеби е променет законот од тогаш. Најдобро е да им речеш да проверат за сигурно, да не вадиш лекарско за џабе.

Ајде да ја освежиме темата.
Треба ли лекарско уверение за продолжување на возачка дозвола? Конкретно ме интересира за Ц и Е категорија (и сите изведени од нив). За Б мислам дека не треба, а пред 10 години не требаше и за другите наведени. И дали евентуално можам да ги поништам остнатите категории, да ми остане само Б?
@mandak???

Ајде да ја освежиме темата.
Треба ли лекарско уверение за продолжување на возачка дозвола? Конкретно ме интересира за Ц и Е категорија (и сите изведени од нив). За Б мислам дека не треба, а пред 10 години не требаше и за другите наведени. И дали евентуално можам да ги поништам остнатите категории, да ми остане само Б?
@mandak???
Дали доби информација за лекарското уберение, ме интересира истото прашање и мене ? За Ц и Е дали треба и колку да е старо лекарското... Имам извадено во Декември лекарско до кога ќе ми важи?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom