Лекарско уверение за возачка дозвола

• Креатор на темата Креатор на темата 1976
  • Време на започнување Време на започнување
Пред се здраво на сите и доколку ја има темава се извинувам (избришете ја или поврзете ја благодарам..)

Правев муабет со едно другарче за Лекарско еве што е проблемот Се случува по грешка да измешат лекарите и да го ограничат лекарското и коа ке вадиш возачка.д. ке ти ја ограничат пример ако ти напишале лекарското важи 1год толку и ќе ти важи дозволата е сега овие нашиве све ќе направат пари да земат ако сакаат ќе го направат и на 2 месеци хахах утка е направено и сега мора ново лекарско а незнае каде да го извади така на брзина без замарање и да му го пишат неограничено само да отиде со л.к. и да си плати да му го дадат така без замарање зошто итно му е ако некој знае нека ми пише во ПП ви благодарам имајте пријатен ден.

Не може лекарите да измешаат, па да ти го ограничат лекарското, туку лекарско уверение важи 12/18 (за возачка мислам дека е 18) месеци. Ако му истекло ќе мора да извади ново. И не може да му го пишат неограничено.

Сакаш да кажеш секогаш кога ќе вади дозвола ќе мора и лекарско абе ај не зезај имам другар возачката му е до 2020 а него му е до 2012 овој месец а на исто место беа и се беше океј значи лекарското можат да го пишат колку сакаат неограничено ,2,3,5,10години и сл еве јас за 3год. мора да ја мењам а ово сега ако имаш проблеми со нешто на лекарското ќе напишат за колку год е и после пак мораш ново и нова возачка За тие што имаат проблеми пример со очи,и слично им ограничуваат ама настанува некогаш и грешка па ќе те зезнат и само пари да фрлаш Приватњаците си ја знаат работа ке ти пишат на помалку за пак да фрлаш пари и тоа е тоа

За продолжување на рокот на важење на возачката не треба уверение освен кога се работи за
- возач кој управува со моторно возило со кое се врши јавен превоз, во временски интервали што не можат да бидат подолги од три години;
- возач на кого му е издадена возачка дозвола за управување со моторни возила од “Д” категорија пред секое продолжување на важноста на возачката дозвола;
- возач на моторно возило на кого му е издадена дозвола со пократок рок на важност заради несоодветна здравствена состојба;
- возач на моторно возило кој наполнил 65 години возраст, во временски интервали кои не можат да бидат подолги од три години и
- возач-инструктор пред секое продолжување на важноста на дозволата за возач-инструктор.

Абе човеку све разбирам еве океј е нема никаов проблем ни нема коа правеше испитувања залекарскот му река се е океј добро никакви проблеми и ете му напишале 2 години што се разбира грешка направиле тоа е тоа јас прашав дали има некој што знае каде може да се заврши работа и тоа е тоа али ипак фала имајте пријатна ноќ поздрав

Човеку, важењето на лекарското нема никаква врска со важењето на возачката дозвола. Незнам ни како дошло до тој муабет. Лекарското трае година дена, возачката 10 години (бар за кола (чинам помалку за постари лица)) и тоа е тоа. Ако возиш автобус, такси или ватевер, вадиш лекарско секоја година...

Човеку, важењето на лекарското нема никаква врска со важењето на возачката дозвола. Незнам ни како дошло до тој муабет. Лекарското трае година дена, возачката 10 години (бар за кола (чинам помалку за постари лица)) и тоа е тоа. Ако возиш автобус, такси или ватевер, вадиш лекарско секоја година...
18 месеци
помлади

macedon89 јас мислам дека може истата уплатница само 60 ден. и двете заедно да ги предадеш но не сум сигурен .
А Tranquility ти гарантирам дека има врска лекарското со возачката ако си ретардиран сигурно ќе ти ја направат на ограничено пример 1год и после пак мораш да вадиш за да земеш нова возачка т.е за да ја продолжиш него му рекле коа ќе вадиш ново лекарско ако се е океј да им рече да го напишат на неограничено или над 3 год
и тоа. кај нас се е можно само пари да прават и сеа за возачка книшка и да не ти е пополнета и ако ја имаш кога мењаваш возачка и нема мора да ја смениш и да си платиш100ден живи глупости според мене.

macedon89 јас мислам дека може истата уплатница само 60 ден. и двете заедно да ги предадеш но не сум сигурен .
А Tranquility ти гарантирам дека има врска лекарското со возачката ако си ретардиран сигурно ќе ти ја направат на ограничено пример 1год и после пак мораш да вадиш за да земеш нова возачка т.е за да ја продолжиш него му рекле коа ќе вадиш ново лекарско ако се е океј да им рече да го напишат на неограничено или над 3 год
и тоа. кај нас се е можно само пари да прават и сеа за возачка книшка и да не ти е пополнета и ако ја имаш кога мењаваш возачка и нема мора да ја смениш и да си платиш100ден живи глупости според мене.
Ако некој е со пречки во развојот нема да добие воопшто лекарско уверение затоа што на лица со пречки во развој не им е дозволено да возат. Затоа и служи лекарскиот преглед, за утврдување дека лицето е психофизички способно да биде возач.
Лекарското е поврзано со траењето на возачката дозвола само кај професионалните возачи и луѓето постари од 65 или 70 години (за возраста не сум сосема сигурна). Кај другите, не е поврзано. Другар ти или го зезнале, или те лаже. ;)
За тие што имаат проблеми со очите (носат наочари) не го ограничуваат, исто важи. Јас вадев пред 5 години скоро, возачката ми важи до 2017, а лекарското беше на 18 месеци мислам дека.

pred 3 dena pusev ganja i sea treba u sreda da odam da vadam lekarsko dali moze da mi najdat nesto vo krvta pa da si napravam problemi sovet nesto

pred 3 dena pusev ganja i sea treba u sreda da odam da vadam lekarsko dali moze da mi najdat nesto vo krvta pa da si napravam problemi sovet nesto
Може да ти најдат, т.е. сигурно ќе ти најдат. Ама таа анализа не ја прават. :icon_lol: За лекарско ти вадат само крв за да ти ја одредат крвната група, друго нив не ги занима.

Имам извадено лекарско за полагање за кола, имам извозено 32 часа од 34, но немам положено тестови.

Прашањето ми е колку време трае лекарското ?
И дали ако ми истече лекарското можам да извадам ново или морам да плаќам од почеток и за часовите, како што е случајот со тестовите ?

Ви благодарам однапред.

Имам извадено лекарско за полагање за кола, имам извозено 32 часа од 34, но немам положено тестови.

И дали ако ми истече лекарското можам да извадам ново или морам да плаќам од почеток и за часовите, како што е случајот со тестовите ?

Ви благодарам однапред.

godina dena trae lekarskoto ne mu se sekiraj, gledaj samo da polozis sto pobrzo. U slucaj da ti istece mora se od novo da se plakja mislam

godina dena trae lekarskoto ne mu se sekiraj, gledaj samo da polozis sto pobrzo. U slucaj da ti istece mora se od novo da se plakja mislam

Да не се плаќа само лекарското ?

Не е можно се од почеток да се плаќа.

Ви благодарам однапред.

Лекарското трае 18 месеци, не 12 !!
Ако ти истечи, ќе си вадиш ново, неможи да плаќаш за часојте по 2 пати :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom