Фан Клуб: Хофенхајм

• Креатор на темата Креатор на темата Феномен
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Јеее Честито победа Ибишевич стварно е ѕвер

Табела после 14 кола

1. TSG 1899 Hoffenheim----------31
2. Bayer 04 Leverkusen-----------28
3. FC Bayern München------------28
4. Hertha BSC Berlin--------------27
5. Borussia Dortmund-------------24

листа на стрелци:

1.V. Ibisevic----------------TSG 1899 Hoffenheim-----------16
2.P. Helmes----------------Bayer 04 Leverkusen------------11
3.Grafite--------------------VfL Wolfsburg-----------------11
4.A. Wichniarek------------Arminia Bielefeld-----------------9
5.M. Novakovic-------------1. FC Köln----------------------8
6.D. Ba----------------------TSG 1899 Hoffenheim----------7

Што е со овие бре... секој меч по три гола даваат. Не ми се верува, претежно на вакви тимови(кој се дојдени од 2 лига) им паѓа формата. Овие стварно се изненадување. :pipi:

Браво.

Замисли да ја освојат вундес лигата,ќе биде сензација :pos2:
од втора лига доаѓаат,плус од село,ќе биде закон,навивам за нив

Честито победа и следна година ке ги глеаме у лига на шампиони да видиме као ке им иде таму...:)

Поука од Хофенхајм...
Ако имаш пари имаш се...Никој ништо не ти може!

Поука од Хофенхајм...

Точно е дека Хофенхајм лани купи јаки играчи дури и за 7м. Евра што беше нов рекорд за 2. Бундеслига, но не даваат без веза пари како на пример Челзи и Абрамович. Хофенхајм купуваше претежно млади таленти кој можеби кај други тимови седеја на клупа и ги вклопи во системот. Посебно тренерот Рангник има голема заслуга за тоа. Него го викаат фудбалски професор во Германија пошто е навистина голем стратег ама и многу иновативен. Нормално за играта од Хофенхајм треба и играчи кој пасуваат во тој систем и Рангник такви играчи купи.

Успехот на Хофенхајм значи нема врска со парите на Хопп туку се тренерот и играчите кој навистина исполнуваат 100% што Рангник очекува.

Точно е дека Хофенхајм лани купи јаки играчи дури и за 7м. Евра што беше нов рекорд за 2. Бундеслига, но не даваат без веза пари како на пример Челзи и Абрамович. Хофенхајм купуваше претежно млади таленти кој можеби кај други тимови седеја на клупа и ги вклопи во системот. Посебно тренерот Рангник има голема заслуга за тоа. Него го викаат фудбалски професор во Германија пошто е навистина голем стратег ама и многу иновативен. Нормално за играта од Хофенхајм треба и играчи кој пасуваат во тој систем и Рангник такви играчи купи.

Успехот на Хофенхајм значи нема врска со парите на Хопп туку се тренерот и играчите кој навистина исполнуваат 100% што Рангник очекува.
За во Германија да бидеш прв не треба да купуваш играчи што вредат многу милиони!

Поука од Хофенхајм...

Познаваш некој играч од Хофенхајм ? Ја големиот дел од нив прв пат ги гледам .

Јас негледам Хофенхајм да се расфрла со пари, ајде кажими еден играч кој што е купен поскапо од 8 милиони евра....
Ибишевиќ, Салиховиќ, Обаси, Ба , Висе...занив никој не знаеше...а сега истите тие станаа интересни за гледање поради нивниот атрактивен фудбал, играт напаѓачки до последна минута.
Па така ги добија симпатиите на сите љубители на фудбалската игра.

За во Германија да бидеш прв не треба да купуваш играчи што вредат многу милиони!

А што има лошо во тоа?

Искрено кажано не ми се допаѓа што во Англија или Шпанија клубови даваат огромни !!! суми за играчи. Значи кој фрла најмногу на крај е прв. Мислам ова не е во интерес на гледачите. Загрижувачки е фактот што многу клубови во Англија, Шпанија и Италија имаат големи долгови.
За разлика во Германија клубовите се принудени да ги трошат парите поразумно пошто критериумите за добивајне лиценца се доста построги. Мислам дека тоа е вистинскиот пат пошто ако фрлат некој клуб пари а нема успех тогаш постој опасност да банкротира.
Има уште една причина зошто Германските клубови неможат да трошат многу пари а тоа е што не добиваат толку многу пари од телевизиските права. На пример еден Баерн добива 20м годишно што е смешно пошто Реал, Барса, Челзи добиваат над 100м!

Сепак мора да се каже дека барем Баерн може да се токми со врвните европски екипи и се надевам за кратко и Хофенхајм.

Може да напраат како Каизерслаутерн пред десетина години кога под водство на Ото Рехагел од втора влегоа во прва лига и станаа прваци(а можда сум и грешка и беа вице-прваци, нека ме поправи некој ако грешам) ...Како и да е, еднаш сум ги глеал, играат супер момците, и заслужено се на прво место у лигата....

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom