АНТИЧКА МАКЕДОНИЈА = ФАШИЗАМ

denesen spic

``Простете, патриотчиња! Бранко ГЕРОСКИ

Вчера многу ве налутив, мили мои патриотчиња, та морам да ви се извинам. Сакав само да ви докажам дека во денешно време, кога светот е глобален и меѓузависен, бојкотот е шутрачка работа. За жал, многубројните јавувања и лавината од навредливи веб-коментари потврдува дека вие одбивате да се соочите со реалноста.
Арно, не мора да ми верувате мене. Учете од примерот на оној познат новинар, кој се смета за идеолошки гуру на вашата омилена партија, а за кого нашата најгледана телевизија тврди дека ја пробил блокадата и летувал во Грција.
Јас, се разбира, не верувам во ваквата гнасна шпекулација и сигурен сум дека таа нема да ви ги помати патриотските чувства. За умот, не гарантирам.``

ovoj veke pizdi cim pocna da se presmetuva so javnost preku sopstveniot vesnik...da se plukne po nego e zadovolstvo i pred se antistres terapija ))))))

denesen spic

Вчера многу ве налутив, мили мои патриотчиња, та морам да ви се извинам. Сакав само да ви докажам дека во денешно време, кога светот е глобален и меѓузависен, бојкотот е шутрачка работа. За жал, многубројните јавувања и лавината од навредливи веб-коментари потврдува дека вие одбивате да се соочите со реалноста.
Арно, не мора да ми верувате мене. Учете од примерот на оној познат новинар, кој се смета за идеолошки гуру на вашата омилена партија, а за кого нашата најгледана телевизија тврди дека ја пробил блокадата и летувал во Грција.
Јас, се разбира, не верувам во ваквата гнасна шпекулација и сигурен сум дека таа нема да ви ги помати патриотските чувства. За умот, не гарантирам.``

ovoj veke pizdi cim pocna da se presmetuva so javnost preku sopstveniot vesnik...da se plukne po nego e zadovolstvo i pred se antistres terapija ))))))

Eптен бојкот! Бранко ГЕРОСКИ

Гледам, мили мои патриотчиња, како заврши вашата идиотска кампања за бојкотирање на грчката економија.
Во јули народот цвикаше, ама во август му летна на одмор во Грција. Оти не, кога Охрид е поскап. Грците, пак, исплашени, си останаа дома. Можеби ќе бидат фер и еврата ќе ни ги пратат по пошта.
И додека нашиот народ троши пари во Грција, исплашените Грци не доаѓаат во Битола и во Гевгелија на шопинг. А лани и домати купуваа од Струмица. Ова време лани струмичани добиваа по едно евро за кило домати, а сега по 3 денари.
Е вгодина, пак бојкотирајте. Пак да им го накршите, шутраци едни!

Абе овој ептен бил крејзи.:tv:

denesen spic

Дај бе нека се најде некој нека му искрши неколку коски на овој па малку да престане со јадење гомна.
И јавен линч би било фино :smir:

Аман бе луѓе, пет страни за овој генетски отпад!!!

site=mkvecer&targetsite=mkvecer&AdSize=468x60&PagePos=2
http://www.vecer.com.mk/?ItemID=8174B1646419BC42A53924A7CB235A8D

НОВИНАР СО ЕДЕН ПОТЕГ ГО СРЕДИИ ГАЗДАТА НА А1 ТЕЛЕВИЗИЈА
Героски за малку ќе го утепаше Велија !

A1019BBDF7FD594EA18DBDEF0E96133D.jpg
Овие денови на Охридското Езеро, главниот и одговорен уредник на Шпиц, Бранко Героски ловејќи риба улови капитален примерок. Ни повеќе, ни помалку, на јадицата му се најде Велија Рамкоски, газдата на А1. Двајцата ловеле риба од бродот на Рамкоски - КАН. Героски при зафрлувањето на јадицата "го уловил" Рамкоски закачувајќи го со јадицата над самото око за веѓата. Со својата ловина одма заминале во Општата болница во Охрид, каде што на повредениот газда на А1, по хируршки пат, му ја извадиле јадицата и се поминало без поголеми последици.

81F45B882D4F0147A71573813C7EB23A.jpg
Коментарот на Рамкоски по несреќно-среќниот крај бил: "Героски со тебе никогаш повеќе по риба".
Од Хируршкото одделение при Општата болница во Охрид, потврдија дека Рамкоски ги посетил на 15 овој месец, каде дежурниот лекар Диел Аголи по интервенцијата ја отстранил јадицата од челото на Рамкоски. Лекарскиот тим на Хируршкото одделение не сакаша повеќе да коментира за овој случај.

А сега вицот на неделата (преземен од коментарите во тупалка)

Геро го фатил Велија на јадица и овој му рекол - Пушти ме Геро ќе ти исполнам три желби.А Геро му рекол исполни ми една Македонија да смени име другите ќе ми ги исполнат грците.

Зошто муабети?

Само целосен бојкот на Шпиц би имал ефект.

Нив им одговара кога дискутираме за нив, т.е за нивните бљувотини од текстови. Од тоа се ранат. Макар и муабетот бил вреѓање.
Дај да не им го даваме тоа задоволство. Ниту да им даваме место каде што би можеле да продолжат да шират анти-македонска атмосфера.

Пак ќе речам, бојкотирајте го Шпиц, и секој весник во кој идиотиве пишуваат. Само така ќе сфатат дека се непожелни.

Зошто муабети?

Само целосен бојкот на Шпиц би имал ефект.

Нив им одговара кога дискутираме за нив, т.е за нивните бљувотини од текстови. Од тоа се ранат. Макар и муабетот бил вреѓање.
Дај да не им го даваме тоа задоволство. Ниту да им даваме место каде што би можеле да продолжат да шират анти-македонска атмосфера.

Пак ќе речам, бојкотирајте го Шпиц, и секој весник во кој идиотиве пишуваат. Само така ќе сфатат дека се непожелни.

Се придружувам кон бојкотот доколку:
Се бојкотира и Вечер.
Се бојкотира Сител.
Се бојкотира гласот на Томиќ.
А највеќе се бојкотира латас.

Од споменатите во твојот пост, немам видено такво дрско негирање на Македонскиот дух. А, Шпиц им паритра на Грците во таа "дисциплина". Дури и им дава оправдување за нивниот фашизам. И тоа е најстрашното кое мора да се засече.

"Патриотчиња“ - Типот си игра мајтап со се што е Македонско!!! Се плашат од новата генерација патриоти т.е. младите генерации кои што не се наклонети кон ничија граница. Страв им е бидејки ќе си ја изгубат платата ако не ги(не`) уништат.

Типот треба малку да прочита историја и да се согледа дека без самосознавање нема напредок. Ние ако одиме во ЕУ како недефинирана нација, само ќе се притопиме во ЕУ ќе станеме Европјани без никакво потекло. Па така после 1000 години кога ќе се распадне ЕУ некој ќе каже „а!!! ми вие не постоите вие сте бугари, срби, грци“... еве да му дадам пример од неговото златно време. Кога Југославија беше држава пред 1940 непостоеа Македонци. Бидејки немаше Македонци имаше Јужно Србијани. По 1945 има и Македонци и во 1991 се определивме да си бидеме држава. Е сега ако не се појавивме на сцена во 1945 таквите како него ќе беа во многу поголем број и денеска ќе бевме во војна со хрватите, бошњаците, албанците, НАТО и т.н. ... разбра? Ај ако не разбра пиши на ПМ... нема да кажам кој си.:smir:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom