Што кога вашиот партнер одбива да се запознае/излегува со вашето друштво?

• Креатор на темата Креатор на темата Crazy in Love
  • Време на започнување Време на започнување
Па ако несака да излезе со друштвото мое , па сигурно ке најдеме некое заедничко решение , ја ке идам со друштво , та ке си иде со друштвото нејзино , па послем излагање пак ке си бидеме заедно ... мислам тоа не е никаков проблем ако се случи 2-3 пати , ама ако постојано се случува тогаш ке разговараме ке прашам што и пречи у друштвото , сепак они се мои другари и ако ме сака мене и сака да биде со мене ке мора да го прифати и моето друштво ... сосема реално нели :smir:

Доста сум флексибилен кога во прашање што бара партнерката.... Да, ок, не мора да излегува со моето друштво но ќе мора да ме разбере дека некогаш и јас сакам да се видам со моите другари. Бар за еден ден негледање не се умира....

Не треба да го присилуваш и тој си има свое друштво прашај го. Ако не сака ако рече не не му се лути само речи му ок не денеска ама некој ден мора да ги запознаеш. Само не го присилувај!

Нема да ми смета многу...Јас ќе имам време и за нив и за него немора да е тој со моето друштво ниту пак јас со неговото.Нема шанси да ги откачам пријателите заради еден дечко ама и тој што тоа не сака да излегува со нив не е причина за раскинување...

Би ја прашал што бара таа со мене?Ако не го сака моето друштво значи не ме сака и мене.Јас сум израснал со нив,целиот живот ке го поминам со нив тие се дел од мене.Ако сака таа да е со мене ке мора да ги прифати.Не мора кој знае колку да живее или да ги сака.Нека ги почитува како мои другари и едно здраво може да има :S. Истото и јас би го сторил за нејзиното друштво.Како што вие девојчињата викате *FRIENDS FOREVER-BOYS WHATEVER* Слично е и со нас..другарите ке останат засекогаш а женските ке идат и ке поминуваат..кога ке дојде таа вистинската ке барам од неа барем да ги почитува ништо повеке..

Ако не му се свиѓа моето друштво нека не излегува со нив, никој не го тера, само да има почит спрема нив. Воопшто не ми смета. Дали би ми било мене убаво да ме тера да излегувам со неговите другари, а јас да не сакам?

Не ми се случило дечко да не сака да се запознава со другар(к)и мои...:toe: Не знам зошто воопшто некому би му било тешко да се запознава со другари на својот парнтер. Ако мојот дечко не сака да се запознае со моето друштво ќе го сметам за чуден.

А ако не сака да се дружи со нив, ок, негово право. И мене не ми се допаѓаат по некои луѓе од неговата околина. Плус, и онака не сакам да ги здружувам многу-многу дечкото со другарките. Да ги почитува и да не зборува лошо за нив, бар не во мое присуство, да имаат контакт и некој површен пријателски разговор е оптимална варијанта за мене. :)

Мене досега ми се нема случено мој партнер да одбие да се запознаее со моја другарка или другар, но сепак сметам дека форсирање на излегување со едно или друго друштво не е потребно - секој со своето друштво ќе си излегува. Кога ќе сакаме да се видиме, помило ќе ми биде да бидеме сами, а и сеуште не ми се јасни паровите кои се гледаат секој ден - Зарем не им здосадува? Токму поради оваа причина според мене се распаѓаат многу врски, или пак многу пријателства. Ако имам дечко, тоа не значи дека треба да ги забаталам пријателите. Сепак секоја врска на крајот може да се распадне и што би правеле потоа.. би седеле дома, сами , бедни и без пријатели??

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom