Што кога вашиот партнер одбива да се запознае/излегува со вашето друштво?

• Креатор на темата Креатор на темата Crazy in Love
  • Време на започнување Време на започнување
Ако несака немора,нема со сила да го терам да ги запознае,јас сама ќе си се дружам со нив,сепак се мои другари.
Но што ако не сака да го шириш кругот на пријатели,односно ти стави златен кафез за нови познанства?Ќе го послушаш?

hmmmmmmmm, nekad znaat taka da se iskopmliciraat rabotite, sho ni srekata nemoze da pomogne, ali zdravje...da se nadeva choek na najdobro, toa e bitno

ja imam obichaj da gi kazuem rabotite otvoreno, i vo sluchajov, sekako kaj nekoj ke se pojavi ljubomora i ke proba da smuti nesho...pa zatoa, koja e logikata od steknuvanje na dopolnitelni problemi-nikoja

zatoa vikam, cura si e cura a drugari se drugari, i nejzinoto drushtvo pogotoo zasho znaesh kako vikaat nekoi curi

"abe ako ona moze da go ima, zasho pa ja da nemozam":smir:

Не ми се случило до сега вакво нешто, а и нема ни да ми се случи.
Би ми било чудно доколку категорично одбива да го запознае моето друштво.

Но што ако не сака да го шириш кругот на пријатели,односно ти стави златен кафез за нови познанства?Ќе го послушаш?
Секако дека не би го послушала, не гледам ни причина зошто би ме ограничувал некој за вакво нешто.
Според мене тоа се случаи кога се нема доверба или посесивноста преминува граници.

i praktichna stvar bi dodal, vishe nego toa drugoto:smir:

аииииии мене ми се има ова случено едвај го запознав со мојата најдобра другарка па при секоја нивна средба очи си вадеа ич не се поднесуваа.А со остатокот од друштвото не ни сакаше воопшто да ги знае, а сакаше постојано да нидеме со неговите другари.Ама срека на врската брзо и дојде крајо па немаше големи проблеми а инаку ако уште малку траеше незнам что ке се случеше:toe:

Па нека одбие бе.....што да и кажам, и така со сила убавина не бива. Вака барем ќе знам дека не ги може моите пријатели и нема да ја замарам, барем кога ќе бидеме излезени нема да и биде тиња времето поминато со мене.
А за пријателите ќе се снајдеме, ќе има време и за нив не е до толку зорт

Друштвото ми е многу битно и кога дечко ми не би сакал да ги запознае или некад да излезе со мое друштво - би се навредила. Се имам навредено така, али тоа беше праисторија, немав поим од врски и слично...

Како и да е, не барам он да ги обожува и да им се клања, ама барем да ги почитува.

На почеток би прифатила компромис некаков, ама ако продолжи да се однесува така...крај.

Ако одбива уште на почеток на врска,најверојатно,па дури и повеќе од најверојатно ќе ја прекинам врската,додека сме уште тазе,да си ги скратам маките уште од старт.

Ако по запознавањето одбива да се дружи понатаму со нив,ќе простам само затоа што разбирам како е кога не поднесуваш некого,ама ќе барам од него максимална почит кон нив,иако не ги сака,барем за мене,да се воздржува.Чим мене не ме изеле нема ни него.
И да,ако ми се жали на некои нивни постапки,или ако на каков било начин се обиде “да ми ги отвори очите“, следи крај на врската.Ако ми одговарале пред да бидам со него,не гледам причина зошто тоа би се променило сега,со него.

Немам некое големо друштво,ама сепак таков проблем не сум имала.Баш напротив,дечко ми е многу друштвен,дури почна и поќе од мене да се дружи со моите пријатели:)Но,ако си претпоставам дека имам таков проблем,и дека одбива да ги запознае, ќе се налутам.Ај да не сака често да излегуваме со нив ќе помини,ама не и да не сака да ги запознае.Не гледам причина зошто некој не би сакал да го запознае друштвото на својот партнер.:toe:

Sum nemala takov problem...No sepak da mi se desi takvo neso definitivno si prodolzuvam da se druzam so moite prijateli a dokolku i toa na nego mi smeta se znae so ke bide-kraj na vrskata.Ama ne razbiram pa zaso da ne se zapoznae so moeto drustvo a ne jadat luge:toe::pipi:

друштвото е цел живот
партнерот си го запознал пред некое време

ако не ти го сака друштвото онда ни ти него нема да го сакаш

боље со многу другари /другарки него сам со партнерот

Нема сака, нејќе. Мене пријателите ми се се на светов, не можам да ги исклучам од животот за да бидам со партнерот. Плус ако не ги прифати, значи дека го потценува мојот избор. Да биле луѓе што не чинат, немало да ми бидат пријатели.
Не само што ќе ги запознае, туку има и да ги засака. :icon_lol: Тоа е услов.

...најголема грешка би напраела когај едноставно би се исклучила од друштво зарад дечко..мислим хелллоооооооу....глупости...имам една пријателка..која зарад дечко не излагаше...чекаше он да ја викне за да излезе...и после кј он ја откачи...другаркеве одвај и се смирија...седеше дома сама два месеца..хмм глупостиии...
..кога нејќе да го запознае твоето друштво значи ем шо нете сака..едноставно не те почитуа..абе општо гледано незнам не фер од негова страна..а тек уште д ати анредуа со кого да се дружиш..доам не можа да ми нареда ..а не он!!!!

Секогаш ги запознавам дечковците со друштвото и засега се било ОК, се прифаќале меѓусебно. Еднаш само ми се случи да не бидам прифатена од друштвото на дечкото, кое патем, му беа ново друштво, многу пократко време се знаеше со нив, отколку што одеше со мене.

Еден ден ке мора тоа да се случи. Сакал или не сакал.. нема секогаш бегање

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom