50 евра за плукање на улица!

• Креатор на темата Креатор на темата Robbie
  • Време на започнување Време на започнување
“Според законот ќе се плаќа казна од 50 евра за колење на кокошки и други животни на јавни места, лепење на плакати на било кое јавно место и вршење на физиолошки потреби ќе“, додаде министерот.

Наредно лето во Охрид, анти-езерско-мочачка единица! Бањајте се со 50 евра во џеб!!!!! :vozbud:

Серпико, што ти реков?
Се крие селебрити во секој од нас :)

Ајде тогаш, да направиме акција еден ден да се избалавиме по цел град - можеби ќе не има на http://perezhilton.com :pipi:

Абе ваков закон требаше, ама не и да претераат, за плукање хехехе.

Се согласувам со законот за забрана на фрлање ѓубре на јавни места, но и државата треба да придонесе до поголема култура со поставување на повеќе канти, а не само да гледа да ти ги земе парите. Хехе можеби државата да заштеди ќе направат и закон секој со него да носи едно ќесе и таму да си го собира ѓубрето па дома во канта да си го фрли ѓубрето.

Законот добро осмислен, но некој претерал во мислењето.

П.С сега ќе имало и наградна игра, ако видиш некој да плукне може да го пријавиш по тел. и ќе ти дадат 10 евра награда (мала шала):smir:

а се важи како пљување, кога ќе напрајш пу да ти е...
??
пљукам, ме казват 50 евра, му давам 100, тој ден му сум прв муштерија, ми вика: пљуни уште еднаш, неам да ти вратам:))

Во Сингапур ми кажуваа дека ако те снимат на камера како си плукнал или мастика ако си фрлил, казна е 500 евра. :jaj:
Дали добро слушнав дека ќе има казна за непуштање вода во WC? :pos:

Ќе се отвори работа алооо...ќе треба да вработат повеќе инспектори на терен :helou:

Најпрофитабилна професија во Македонија хехе Пљук Хантер :vozbud:

Ова звучи возбудливо.
Отсега, луѓето ќе плукаат на големо, и да не им треба.
- Комшо, ептен возбуден сум...
- Зошто?
- Плукнав онаму и не знам дали ме видел некој... одам кај жената брзо.
- Ајде комшо, па да се видиме на кафе деновиве. Пту.

Во Сингапур ми кажуваа дека ако те снимат на камера како си плукнал или мастика ако си фрлил, казна е 500 евра. :jaj:

И јас така мислам дека разбрав, знам дека е казниво и ако нема тоалет во WC.

Да да , ако не пуштиш вода во WC исто така ке се казнува со 50:zlo: евра,ако нема тоалетна хартија во WC исто така 50:zlo:...Абе смешно што да ти кажам....

Ni treba ovaaa.....:pos2::pos2::pos2:

nuzdacf3.jpg

па добро е ова ама тешко некој деа ке плати или ке функционира ама малце време

Dikkkkk....ebate zakonot. :tapp: Ima i luge koi sto plukanjeto im e navika. Imam i nekolku takvi drugari( na sekoj 2 min. plukaat:):)) ... I so ke pravat oni???:pusk:

Ако неможе милум,ќе може силум.Браво за законов.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom