Таблети за слабеење

• Креатор на темата Креатор на темата BabyGirL
  • Време на започнување Време на започнување
Значи за џабе се...максимум калории внесувам до 1000 дневно...и многу пешачам..тоа се смета?
1000 калории дневно? Дечко ти ќе се онесвестиш за 15 минути ако искочиш у најтоплово бе.
Шо се будалите јадете поише - ќе ви падне и крв и се, ќе мора да лежите у болница со инфузија да ве освежат.
Јади поише (500 калории дефицит) и трчај 6/7 дена во неделата и внесувај 2 грама протеин по кило за да помогнеш на топење масти и да намалиш трошење на мускул.

Ако внесуваш 1000 калории дневно ќе имаш 30,30 кила ако ти се правилно распоредени.
Пресметај си внес на калории со саканата килажа * 33, покрај тоа има разлика од калории до калории, најмногу треба да внимаваш на јаглехидратите бидејќи тие се задолжени за дебелеењето , не мастите.

И пешачењето се смета за вежба, ама би ти препорачал да почнеш да правиш бар некој вежби по дома ако те мрзи да шеташ по фитнес центри и глупости.
А ако сакаш нешто што поефективно ќе ти изгори масти и даде енергија - земи си L-Carnitine кој не само што не е штетен-туку е здрав.
A kako toa vnes na kalorii so sakanata kilaza..?
I btw si gi istrosiv site pari :)
--- надополнето: 8 јуни 2012 во 18:12 ---
1000 калории дневно? Дечко ти ќе се онесвестиш за 15 минути ако искочиш у најтоплово бе.
Шо се будалите јадете поише - ќе ви падне и крв и се, ќе мора да лежите у болница со инфузија да ве освежат.
Јади поише (500 калории дефицит) и трчај 6/7 дена во неделата и внесувај 2 грама протеин по кило за да помогнеш на топење масти и да намалиш трошење на мускул.
A otkaj se kupuat tie..gleam imase i vo aptekava proetini ama mnogu skapi i site pari si gi ispotrosiv na toa apcinjata..:sick:

A kako toa vnes na kalorii so sakanata kilaza..?
I btw si gi istrosiv site pari :)
--- надополнето: 8 јуни 2012 во 18:12 ---

A otkaj se kupuat tie..gleam imase i vo aptekava proetini ama mnogu skapi i site pari si gi ispotrosiv na toa apcinjata..:sick:

Скапи се протеини како суплемент, ама со внес на млеко/месо/јајца можеш да си го регулираш протеинскиот внес во однос на јаглехидратниот/масниот.

А иначе со саканата килажа иде на принцип :
Сакам 70 кила.
70 * 33 = 2310 калории :)

Груба мерка е ова, пак треба да се внимава од каков извор се калориите.

Скапи се протеини како суплемент, ама со внес на млеко/месо/јајца можеш да си го регулираш протеинскиот внес во однос на јаглехидратниот/масниот.

А иначе со саканата килажа иде на принцип :
Сакам 70 кила.
70 * 33 = 2310 калории :)

Груба мерка е ова, пак треба да се внимава од каков извор се калориите.
ja sakam 60 * 33 = 1980 ama toa e mnogu za mene kalorii! Vazno sto i da kasnam na mene se fakja i baven metabolizam imam.@l voda ke ispiam 4 kg ke se zdebelam! Toa e.. :oops:

ja sakam 60 * 33 = 1980 ama toa e mnogu za mene kalorii! Vazno sto i da kasnam na mene se fakja i baven metabolizam imam.@l voda ke ispiam 4 kg ke se zdebelam! Toa e.. :oops:

Не 1, не 2, по 3-4 литра вода треба да пиеш.
Така се убрзува метаболизам. И со јадење по 5-6 пати дневно, поситни оброци.
Не е многу 1980 калории, само да не ти се од леб. Од варено месо, ориз, леќа, грав...

Не 1, не 2, по 3-4 литра вода треба да пиеш.
Така се убрзува метаболизам. И со јадење по 5-6 пати дневно, поситни оброци.
Не е многу 1980 калории, само да не ти се од леб. Од варено месо, ориз, леќа, грав...
Ne ne velam toa , pojam okolu 10l voda sekoj den ii vo wc odam sekoja 2ra minuta..zdravo e toa?

Ne ne velam toa , pojam okolu 10l voda sekoj den ii vo wc odam sekoja 2ra minuta..zdravo e toa?
По муабетов ти си дебела мрза.
Барем соочи се со фактот и остани си дебел со карактер, пошо и нас ќе не фати мрзи да се објаснуваме.

Не помагаат никакви апчиња.. Некој има што се утепуваат од јадење а се слаби, зависи до организмот., Колку повеќе се замараме да слабееме толку потешко ќе се деси тоа бидејќи јас се замарав многу порано и ништо држев диете ми ослабе крвта и др.. Сеа јадам се што ми душа сака во помало количество, пијам многу вода, пешачам и не се замарам си ја опуштив душата изгубив 7килограми во рокот од еден месец..

*METAБОЛИЗМОТ, и btw шо точно праеше да ослабеш 7кг за месец?
Дечко ти да правеше по еден склек за секое прашање, место да спамираше на форумов, до сеа ќе беше слаб.

Не помагаат никакви апчиња.. Некој има што се утепуваат од јадење а се слаби, зависи до организмот., Колку повеќе се замараме да слабееме толку потешко ќе се деси тоа бидејќи јас се замарав многу порано и ништо држев диете ми ослабе крвта и др.. Сеа јадам се што ми душа сака во помало количество, пијам многу вода, пешачам и не се замарам си ја опуштив душата изгубив 7килограми во рокот од еден месец..

Знаеш шо се дешава коа на организамот не ми ги даваш потребните дневни калории за работа ? Иде у фаза на штедење. Тоа се дешава со тие диетите. Коа улезе у таа фаза , складира масти оти мисле дека гладуваш и го намалува метаболизамот. Значи иде контра ефект. Затоа голем број на луѓе кои држат диета тешко им иде слабеењето.

За слабеење е многу едноставно , биди физички активна , јади често и во мали количини , избегнувај процесирана , junk food , зејтини , газирани сокови ( може да се пијат оние со се Diet или Zero ).

Али луѓето сакат да лежат и дремат пред pc , да јадат шо сакат , да опнат една таблета за слабеење и да добијат инстант тело.. не иде тоа така :гик:

Дечко ти да правеше по еден склек за секое прашање, место да спамираше на форумов, до сеа ќе беше слаб.
:D Секој ден по 50 склека правам и пак ништо :facepalm:Ама тоа у семејството ни е, сите имаме слаби метаболизми!Да испијам литар вода(а секој ден пијам оклу 12 л) ќе качам 5кг! :place:

:D Секој ден по 50 склека правам и пак ништо :facepalm:Ама тоа у семејството ни е, сите имаме слаби метаболизми!Да испијам литар вода(а секој ден пијам оклу 12 л) ќе качам 5кг! :place:

Водата нема калории , ќе качеш само привидна килажа ако испиеш многу вода.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom