PayPal (официјална тема)

• Креатор на темата Креатор на темата Oblivion
  • Време на започнување Време на започнување
Пред малку пробав со картица на другар, која е стара веќе 2 години мислам.... не може. Се става како да е од Slovenia и му дава: Тhe credit card number you have entered cannot be verified. Only credit cards from approved countries may be used on PayPal.

Јас на времето си направив (пред година и нешто) и сеуште си функционира топ :)

Изгледа си средиле за наредни генерации

Ги прочитав сите постови на темава,и сакам само да додадам дека за Мкаедониа имам поголем проблем,освен што не ги прифаќа картиците
еве јас конкретно имав рег пп во Бугарија,со бугарска картичка со бугарска ИП адреса,со бугарска адреса на живеење,кога требаше да се потврди идентитетот испртатив македоснки документ и бугарска сметка,и ми го затворија пп со следново образложение

Hello D,,, D,,,,

For the safety and security of the PayPal network, we often review accounts
for potential risks. After reviewing your account, we have decided to close
it because of security issues.

само да кажам дека ова не важи за другите држави,имам приател кој верифцира пп во австралија со српски пасош
и сега го користи без проблем од србија.

Има ли нови гласини кога конечно ќе биде достапен за Македонија пп

Колку време треба за да стигнат парите од PayPal на VISA картичката од NLB?

На ebay ми вратија пари, некои 75$ ми ги вратија на PayPal акаунтот, а таму вика дека се одма претени на мојата VISA картичка.
За колку време би требало да стигнат на картичка за да можам да си ги подигнам?

Колку време треба за да стигнат парите од PayPal на VISA картичката од NLB?

На ebay ми вратија пари, некои 75$ ми ги вратија на PayPal акаунтот, а таму вика дека се одма претени на мојата VISA картичка.
За колку време би требало да стигнат на картичка за да можам да си ги подигнам?

за 3-4 дена ќе ти бидат на картичка...

Глупа работа... Ми требаат инто пари на paypal, а неможам да префрлам преку Visa electronic... Глупости...

Има ли некој искуство со ентропај виртуелна виса
со неа може да се верифицира пп,прашав во ентропај, кај нив имаш исто као и интернет банкарство на која се покажуваат сите трансакции,така да може да се виде 4 цифренио код на пп
се што треба е да се депонира 20долари кој може да си ги користите за купување

денес јас си купив една и пред да ја купам ја верифицирав рег. со лични документи за 30 мин без пробелм кај нив
па утре ке ја тестирам на пп,да видам како ке поминам,а пп веќе ми е креиран во словенија со словенсики податоци,остаува уште верификација на картичка..па ако помине или не помине ке пишам
ако некој сака да знае дали да пробува или не .мене ми треба пп само за продажба на ебај не за да примам пари оти кога тогаш пп ,бара ид верификација која шасните да се падне на неа е 90 према 10
а ако некој сака д априма пари од пп има начин многу поедноставен и подржан за макдонија,веб стр е
ццноу.кај нив еднаш плаќаш 40 долари за да отвориш сметка и можеш да наплаќаш од пп или од кредитни картички
проверен и сигурен,потврден и од пп и ебај и виса...

Има ли некој искуство со ентропај виртуелна виса
со неа може да се верифицира пп,прашав во ентропај, кај нив имаш исто као и интернет банкарство на која се покажуваат сите трансакции,така да може да се виде 4 цифренио код на пп
се што треба е да се депонира 20долари кој може да си ги користите за купување

денес јас си купив една и пред да ја купам ја верифицирав рег. со лични документи за 30 мин без пробелм кај нив
па утре ке ја тестирам на пп,да видам како ке поминам,а пп веќе ми е креиран во словенија со словенсики податоци,остаува уште верификација на картичка..па ако помине или не помине ке пишам
ако некој сака да знае дали да пробува или не .мене ми треба пп само за продажба на ебај не за да примам пари оти кога тогаш пп ,бара ид верификација која шасните да се падне на неа е 90 према 10
а ако некој сака д априма пари од пп има начин многу поедноставен и подржан за макдонија,веб стр е
ццноу.кај нив еднаш плаќаш 40 долари за да отвориш сметка и можеш да наплаќаш од пп или од кредитни картички
проверен и сигурен,потврден и од пп и ебај и виса...
ако е за тоа поарно со
https://checkout.google.com
да платиш барем ја има македонија :)

Мене пп не ми треба за плаќање,туку е услов за продавање на ебај
ЕнтроПеј виртуелна картичка не поминува на пп,ја отфрлува и го блокира веднаш пп акаунтот,затоа не губете време со ентропеј за верификација на пп,ентропеј има друга добра страна ,може да се користи за плаќање на банкарски сметки во странство за провизиа од 2-3 долара ,кај нас е 15 евра за да се уплати на сметка во странство.
Еден совет сите што имат пп акаунти а не и се блокирани и не и се ни верифицириани,подобро е на време да ги избришете оти кога ќе ја има мк на пп.ќе имате проблеми со верификација,пп не дозовлува повеќе од 1 рег пп акаунт,автоматски блокира.
Значи нема пп за нас у Македонија уште долго време,единствена можност е со картичка од бугарија,тоа поминува ама користете бугарска адреса и поштенски код за рег.и тоа уште при поднесување на картичка во бугарија.

сакам да прашам дали може да ми го лимитираат пејпел акаунтот ако немам внесено картица, а го користам за праќање, примање и купување преку нет? :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom