Развод - a децата каде?

• Креатор на темата Креатор на темата bella
  • Време на започнување Време на започнување
Во ред, јас не сум против од тоа да таткото го гледа детето, но, јас сум за тоа да детето да живее и биде израснето од мајката. Во вашата ситуација Вие мислам дека имате потполно право да си барате подолг период со Вашето дете.
По правило на природата детето треба да расте со двајцата родители без разлика дали се разделени или не

Sent from my SM-N9005 using Tapatalk

Во ред, јас не сум против од тоа да таткото го гледа детето, но, јас сум за тоа да детето да живее и биде израснето од мајката. Во вашата ситуација Вие мислам дека имате потполно право да си барате подолг период со Вашето дете.
А што е мајката подобра од таткото?Што, мајката нема други обврски,нема некоја работа од воздух ќе живее со детето или мама ќе го чува и кај неа[emoji40] а да мајката нејзина е подобра од мајката на таткото.Е мори душо, замисли тебе како мајка да ти дозволат само во недела на неколку саати да си го видиш детето[emoji35]

А што е мајката подобра од таткото?Што, мајката нема други обврски,нема некоја работа од воздух ќе живее со детето или мама ќе го чува и кај неа[emoji40] а да мајката нејзина е подобра од мајката на таткото.Е мори душо, замисли тебе како мајка да ти дозволат само во недела на неколку саати да си го видиш детето[emoji35]
Не знам колку ме свати, но не реков јас дека мајката е многу подобра. И таа е родител и таткото е родител. Но кога станува збор за жртвување на детето секогаш мајката повеќе се жртвува за детото него ли таткото. НА пример ( прости примери ) мајката оди на кафе детето со неа , а таткото сам сака да оди и сл примери да не набројувам. Еве во случај на развод јас сум 100 % сигурна дека мајката ако треба ќе оди само прва смена на раб и ќе го остави детето во градинка и после цел ден ќе биде со детето него ли таткото. Мислам дека сум во право. А за гледање на детото секој родител ако изрази желба повеќе време да минува со детето дека ни социјално ни суд нема да му го скрати тоа право, освен ако нема добра причина за ускратување на тоа право. Може грешам ама тоа е мое мислење и не дај боже да се најдам во ваква ситуација.

Дoкoлку тaткoтo пoкaжувa желбa декa сaкa дa дели старателствo врз дететo сo мaјкaтa, не смее НИКOЈ дa му гo oдземе тoa прaвo. Рaзбирaм декa гoлем дел, дa не речaм пoвеќетo тaткoвци и сaмите не сaкaaт дететo дa гo земaт пoд свoјa oдгoвoрнoст, нo нa oние штo сaкaaт сo љубoв дa гo oдгледaaт свoетo дете (сo пoделбa нa старателството се разбира), кaкo мoже некoј дa не му гo дoзвoли тoa? Кaкo тoa сaмo мaјкaтa имa прaвo вo 95% oд случаите? Тaткoтo претстaвувa пoтрoшлив мaтеријaл? Кaкo пoмaл и јaс мoжеби пoвеќе јa сaкaв мaјкa ми, нo кaкo штo рaстев сфaтив сaмo кoлку им е нaмaленa улoгaтa нa тaткoвците вo рaстењетo нa свoетo дете, без разлика дaли сaмите си гo прaвaт тoa или oпштествoтo кaкo целинa.

Абе се во ред, пишував и во една друга тема тогаш уште бев во брак не ни очекував дека ке се разведам, само напишав дека не би давал пари лично нејзе, оти после развод жената те гледа како непријател а не како човек со кој некогаш сте биле среќни, само едно ке ви кажам само да си знаете што раните дома :)

Абе се во ред, пишував и во една друга тема тогаш уште бев во брак не ни очекував дека ке се разведам, само напишав дека не би давал пари лично нејзе, оти после развод жената те гледа како непријател а не како човек со кој некогаш сте биле среќни, само едно ке ви кажам само да си знаете што раните дома :)

Демек ти ја ранеше само, они ни најмалце не придонесувала за семејството??Ти воа и нејзе и го имаш речено сигурно па за тоа и тој непријателски однос кон тебе. Мене еве мажот ми да ми ја каже ваа реченица после развод никогаш нема да го погледнам не па да се договорам со него. Демек она не те ранела тебе ( макар и да не работела се грижела за домаќинството ) !

Демек ти ја ранеше само, они ни најмалце не придонесувала за семејството??Ти воа и нејзе и го имаш речено сигурно па за тоа и тој непријателски однос кон тебе. Мене еве мажот ми да ми ја каже ваа реченица после развод никогаш нема да го погледнам не па да се договорам со него. Демек она не те ранела тебе ( макар и да не работела се грижела за домаќинството ) !
Не ја свати поентата али нема веза :)

знаете како, јас сум дете израснато прво со двајцата родители, на 8 години до мајката, на 12 со таткото и така натаму. И можам од сопствено искуство да кажам дека потребни се и двајцата и на крајот, се се сведува на компромис. Додека живеев со двајцата не ми фалеше ништо, когс живеев со мајка ми, сите другарчиња имаа татковци што ги носат да гледаат утакмици (иако сум женско, гордост е да се отиде некаде со татко, било да е фудбалски натпревар, или сладолед во парк), а кога живеев со мајка ми, на сите другарки мајките ги дотеруваа, а јас морав сама да се учам да си правам плетенки, да не зборувам за женските проблеми. Ова се само мали примери, каде што и мајката и таткото имаат огромен удел, секој посебно. И сметам дека мора да се најде компромис да детето не почувствува празнина на едниот родител, бидејќи сето тоа се резултира негативно.

Sent from my A0001 using Tapatalk

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom