Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Де бре чедо античко разбравме колку партизани имало 1944 и почетокот на 1945. (по на сетне може и 200 000 да ги изкараш) Даи да видим колку имало пред 1944 г.
Остави ги коунистическите писаниjа , земи прочити нешто ново и ке разбереш што народот им лепнал името шумкари на обичните ти партизани. Изклjучвам истинските борци кои са имали за идеал Обидинета Македониjа. Тех Титовите главорези во Македониjа ги уништиjа на брзо по завршекот на"големата" револjуциа во Jугославиjа.
Баташкото клање е до одредна степен митологизирано. Исто е митологизиран е аналогичниот случаj на Ваташа - "Шесте jастребинчета".
Друго е прашањето дека бројот таму (Баташкото клање) е 100 пати поголем и е опишано од меѓународните набљудувачи, кои биле сведоци на последиците. При описот на случката од Ваташа се зема само информациите од jуго-комунисти, кои можат да си измислат што сакаат. Никогаш, кога се зборува за Ваташа не се кажува зошто токму биле убиени, што точно направиле и сл, т.е. Ваташа се митологизира.
Цитирај ми барем една книга, во која се зборува за Ваташа и се цитираат точни документи од Царство Бугарија - заповеди, обвинувања, опсаниjа на настаните од страна на бугарската полиција. Секогаш се избегнува да се спомене дека човекот кој издава наредбата е роден во Крива Паланка - бугарски офицер од Македонија.
Сега имам 2 интересни прашаниja ком вас.
1. Кога е подпишан Трисраниот пакт от бугарска страна?
2. Кога силите на Третиот Раjх влегуват во Бугариja?
Убаво би било да намерите точниот час.
Па ти тресиш, jaс имам точно прашане. Ти бегаш и не сакаш да отговориш ...Ако не можиш - кажи не можам.
Пак се наврати и види последното ми изречение бе Ченто.Ти от 4-5 изречениja не можеш да разбереш што прашам.
Часот не ми е jaсен. Дали ти го гледаш тамо? Jaс не.
И јас со приложување на документот ти одговорив.fmi напиша:1. Кога е подпишан Трисраниот пакт от бугарска страна?
fmi напиша:Хахаха,пак се врати и види што е подпишано на 7 Септември 1940 и мегу коj и коj, кога конкретизираш, ке получиш и конкретен отговор поради простата причина,дека постоjaт два договора от Краjова. Доколкото мислиш на договорот от 1944. Това е договор за замразнуване на проблемите мегу Jгославиja и Бугариja (а това касае да не се повдигнува прашане за Западните покраjнини и Пиринскиот краj докато не запре воjната) со подписот на Толбухин. Зашто е потребна? Прост отговор - партизаните не можат да запрат германците сами и имат потреба от бугарската армиja, но довчера се биеха един против друг, а преку нок мораше да застанат на една страна.
Извини, ама има луѓе кои тогаш биле деца, а некои биле жени и воопшто не биле приклучени во комунистичките борби или партии.Што значи вистински сведочи? Некои комунисти со цел да се добијат големи херои преувеличават до безумие?
Извини, ама има луѓе кои тогаш биле деца, а некои биле жени и воопшто не биле приклучени во комунистичките борби или партии.
Многу јасно и гласно нагласувам секаде каде што прашувам на што мислам и давам точна дата = 5 октомври 1944 година.
Немој да си измислуваш работи туку одговори што сум те прашал, и кажи ги бугарските претставници на тој договор, а уште поважно кажи што точно е договорено таму.
Отечественофронтовската влада на Бугарија и нејзините претставници во Крајова се тие кои МОЛАТ на бугарската војска да и биде дозволено да учествува во операциите за конечното терање на Германците од Балканот за барем малку да го исперат 3 и пол годишниот ФАШИСТИЧКИ срам.
Еве ја објавата на Танјуг за Договорот од Крајова:
![]()
Абе ти шизофреник си или селективно слеп..?!?Оф Чентооо, jaс сум контретизирал што имам впредвид кога сум прашал КОГА, ама ти пак не читаш.Дали го правиш нарочно да спамираш или немаш поим да отговориш на прашането? Кажи честно.
Во документот не пишува бе Чентооооооо.
Абе абдал, биле или не претставници на вашата отечественофронтовска власт на чело со Добри Колев Трпешев на 5 октомври 1944 година во Крајова, Романија да се договараат-спогодуваат-усогласуваат со Тито под надзор на Толбухин т.е. СССР за тоа дали може вашата бугарска армија да се вклучи во борбените дејствија на Балканот против повлекувањето на Германците или не..?!?fmi напиша:За това што си ми го постирал сега -От кабинетот на председателот пренесува Тануг... повеке да коментирам? Договор ли е това Ченто?
Јас лажам..?fmi напиша:А и да не заборавам да те прашам, каде виде ти,дека Бугрската влада се молела ?И таа твоja лага нема да помине.
Боже Господе...fmi напиша:Па да земам да ти припамтам како друг Тито приемаше парад со тиja што ти им викаш фашисти...
![]()
Да те прашам, коj отсече патот на германската група Е от Грциja за централна Европа? А влегуването во Приштина от кои воjски беше?
Ај мајката, ова дури сега го видов!Она што се обидува да ти објасни fmi е дека во светската историографија Договорот од Крајова е тој од септември 1944. Друг договор во истата година нема.
http://en.wikipedia.org/wiki/Treaty_of_Craiova
Што е ова што си го постирал бе абдалу еден неписмен, ова ли е вашата т.н. "историја за вториот етап на војната"..?!?fmi напиша:Абе ти писмен ли си, зборуваш колкото да спамираш ли?! Поим си неаш от воено дело ли?! Поим си немаш за вториот етап на воjната ли... Паим си немаш што е договор, што е согласие, што е Краjовски договор...
Па еве земи прочитаj малце, белким влезе нешто во главата.Па и мапи да видиш малце, заштото на диво да зборуваи не е работа.
http://rdsc.md.government.bg/BG/About/VoennaIstoria/3_08.php
Пример да ти дадам Приштина - види колко групи са партизаните, види колко са бугарската армиja.
Да те прашам за снимката, дали имаш поим, коj прави проверка на воjската?
Еве това са твоите лаги, лаги и пак лаги... нито един доказ. Само голи зборови. Ама што да се будалам, вие вчера викахте вива Тито, днеска вива Аце...
-Синоќа не сакав да се мешам,ама сега на раат да напишам.Што значи вистински сведочи? Некои комунисти со цел да се добијат големи херои преувеличават до безумие?
-ШШШШШ....ама си ме изнасмеал сега со оваа изјаваВо Крајова на 5 октомври 1944 се склучува спогодба за воена соработка помеѓу Бугарија и претставници на отпорот од окупирана Југославија. А во борбените дејствија учествува уште од 8-9 септември.
Каде бе тоа учествува бугарската армија и во кои тоа "борбени дејствија" против Германците на 8-9 септември 1944 година?!?