Неупотреблива облека?

• Креатор на темата Креатор на темата зунза
  • Време на започнување Време на започнување
Немам таква. Се што не носам отиде во одаите на Ц.К. на неколку наврати изминатава година.
Дури и бебешките алишта што мајка ми ги чува за успомен веќе 20 години. Колку непрактично нешто да се чува, боже мој. Све сум раздала, цел шкаф со бебешки глупости.
Она уште не знае. Псссст.

Пун ми е шкафот со работи што не ги носам...

немам такви зш сите работи што не ги користам ги давам на сиромашните луѓе што ги знам..најчесто се комшиите или кога доаѓаат да питат па им давам:toe:

Најчесто облеката која што ми е мала ја давам во Црвен Крст. Мислам дека некому може многу да му користи а мене и онака цело време би ми фаќала прашина во некој шкаф.

Охх, тоа ми е голем проблем. Облеката што ми е мала мајка ми ја поклонува на некои братучеди. А таа шо ми е таман, а не ми се допаѓа и знам дека нема шанси да ја употребам со месеци ќе ми се мота низ плакар...за на крај да заврши во подрум.
Има парчиња шо знам дека нема да ги облечам ама ги чувам оти ми се мили...

Во принцип, старата облека ја подарувам низ добротворни акции, но во последно време решив да експериментирам со неа и да создавам нови покул и посекси парчиња од старото досадно парче облека :) И морам да кажам дека сум задоволна од својата работа :pipi: Ќе ме биде за моден дизајнер :icon_lol:

Sekogas imam edna mana da kupuvam izbrzano nesto a posle dva pati da go oblecam.I taka da si stojat novi raboti dolgo vreme a mi e zal da gi flam pa gi davam na edna drugarka koja rado bi da i dadam garderoba bidejki se i se dopaga a plus e nova.Ako e nesto staro,ofarbano ili skinato normalno deka toa parce obleka go flam ne bi go poklonila nikomu.A da cuvam so kupovi obleka koja ne ke ja nosam nema sansi pa da mi fati garderoberot molci,ne fala.Taka da se ide vo korpa.

Најчесто ги давам на помали братучетки или скапуваат под кревет:)

Зависи....
она што ми омалело го давам наваму натаму кај некој што може да го употреби
она што не ми се свиѓа стои дома во шкаф и само се убедувам себеси да не го фрлам,дека некој ден ќе ми притреба
Одвреме навреме некое парче облека воскреснува со тоа што ќе го променам некако(стеснување,проширување,префарбување,кратење ,додавање и тн)тие ми се омилени:smir:

Облеката што не ја носам најчесто ја подарувам по комшиите..Најхумано нешто..

имам еден куп облека што не ја носам и ништо не и правам...така седи и ми смета. Веќе долго време сакам да ја дадам во црвен крст или нешто слично ама веќе неколку години неможам да најдам време да ги средам :) така да само седат и ми сафаќаат место

Дел од неа носам во црвен крст дел давам на семејства што ги познавам а знам дека се сиромашни па да им ги видете очите како им се смеат кога им ја давате облеката...а некоја блуза што ми е многу мила ја задржувам за себе....имам 3 такви блузи кои не ги давам...а останатото е дадено...зошто да збира прашина дома кога некој ке се израдува и ке го носе...

ја носам у црвен крст а ако ме е мала и ја давам на сестра ми да си ја носи

ја давам во цевен крст ако не ја носам а ако ми е мала и ја давам на сестра ми да си ја носи

Cela neupotrebliva obleka ide kaj pomalite bratucedi sto mi se:helou:

ја давам во цевен крст ако не ја носам а ако ми е мала и ја давам на сестра ми да си ја носи[/quote]

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom