Скејтбординг

• Креатор на темата Креатор на темата Mesaja
  • Време на започнување Време на започнување
Сеа да видиме какви рампи имаме у еден скејтпарк....или ако скејтерите си ги направат сами на улица,шо е случај кај нас :icon_mad:

Funbox...супер работа изведуеш бесни глисти на него 8) grinding,flips,etc...уствари ШО САКАШ,СКЕЈТОТ Е НЕОГРАНИЧЕН!!!! :music3:

funbox2.jpg

gk-funbox.jpg

Half Pipe...овоа го има у големите скејт паркови,може да биде огромно (ќе пишам после податок колкава е највисоката half pipe у светот) се качуеш со скала до врвот,зимаш длабок здив ала мечка стра мене не ме стра и возиш...:wink:

halfpipe.jpg

HALFPIPE.jpg

halfpipe.jpg

Иииии добро познатиот...handrail :wink:
ограда за придржување,неретко користена од скејтери за гриндови

Handrail.jpg

Е тoa беше оригинал а овоа е handrail специјално напраен за скејт

jason_kgrind_3.jpg

Има и бааѓи работи шо можеш да ги направиш во базен...skate pool...како шо тоа го праел Stacy Peralta на времето...идеш со друштвото у комшии кај богаташите им ја празниш водата од базенот,зимаш скирол и викаш другари и праите скејт журче :icon_lol: :icon_eek: :wink:

skate16.jpg

p9170075.jpg

And again...to be continued....sigh...

ама освен на рампи, нема на што друго тука у скопје да научам да возам скејт :)

Гижо напиша:
ама освен на рампи, нема на што друго тука у скопје да научам да возам скејт :)

епа моеш да бидеш стрит скејтер :wink: или freestyler...ајде бе зимај даска и измислуј нови финти!

абе немам желба вака сам, да знаев некој што скејта ке научев

јас за скокање не сум (со ролери) знам некој 10-15 финти и тоа е се, јас сум спидер. Највише што сум скокнал се скалите кај кабрио (9)

добро, ова беше за да се пофалам....

Иначе супер ти се постовиве, само да имав скејт и кај да скејтам.

Ок...еден скирол е составен од(најважни делови)...

ДАСКА

8_Skate-G.jpg

има скроз празни даски,најдобри за почетници,и brand даски...е тие веќе се профешнал.

4 ТРКАЛЦА (обични или силиконски,силиконските се побрзи нормално)

snot_skateboard_wheels.jpg

имаш таму разни фирми,после за тоа...

2 ОСОВИНИ

trucks-web.jpg

и ај да ја ставиме тука и grip tape

EBONY%20GRIP%20TAPE.jpg

овоа се лепи врз даската(кога е гола) за да не ти се лизга под нозете кога скејташ...

грип тејп е популарно наречена шмиргла!

Dimitarc напиша:
јас за скокање не сум (со ролери) знам некој 10-15 финти и тоа е се, јас сум спидер. Највише што сум скокнал се скалите кај кабрио (9)

добро, ова беше за да се пофалам....

Иначе супер ти се постовиве, само да имав скејт и кај да скејтам.

Машала за спидер.
Фала,само шо условиве ни се за нигде иначе ќе беше многу поприфатено.

Kajgana Shop

Постови на неделата

Недела од 12 јули 2025

Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија
Многу изгубија Вмро, Мицковски и Тошковски со ова. 30 години политички партии, еден не се најде да им каже дека не можат да идат со глава во ѕид, и дека не идат лично против Арсовска, туку против функцијата градоначалник на Град Скопје. Толкави...
Фан Клуб: Вардар
убаво е да се знае, не сите комити го делат ставот на “комити“
не може мене никој да ми наметнуваат како да размислувам.

иститие тие пред неколку години во ерата на најуспешните години на вардар бараа вардар да се повардарел. се повардари, си...
Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија
тошковски постапува по судски налози. Конкретно за ова кај судот треба да ја бараш кривицата. Судот моментално не е под влада него ете е независен. ВМРО не смени ниеден судија кога дојде него тие што беа за време на СДС.

Аха, значи ако некој...
Back
На врв Bottom