Дали тинејџерите знаат што е љубов?

• Креатор на темата Креатор на темата The`bItCh
  • Време на започнување Време на започнување
dajdo напиша:
kako mislish eden kup zenski kolku najdolgo si bil so cura a

najdolgo sum bil 3 meseci.(ne kazuvam pricina zaso e registrirana na kajgana i ke mi gi vide mislenjata)i i raskinav.sea mi e maka ali jebi ga.
a sum imal okolu... so onie za one night oklolu 20
inave sum 16 god.use malku 17

tinejdzerite se tie koi najlesno se zaljubuvaat i odljubuvaat iako pri toa moze da ima i pla4enje zaradi takanare4enata golema ljubov sepak toa ne e ona vistinskoto... za da doznaeme dali e toa vistinskata ljubov treba da razmisluvame so bistri glavi... da znaeme mngu poveke raboti od sega... ednostavno da znaeme sto sakame.. no da znaeme i da primame soveti... a vo tinejdzerskite godini toa ne e mozno... togas mislime deka se znaeme... vistinskata ljubov za tinejdzerite e seuste neotkriena...

не ми текнува кој ми го кажа ова, мислам мојата бивша.
за да преболиш една љубов, ти треба исто толку време колку за да се заљубиш во истата

Според мене мислам дека повеќето од тинејџерите знаат што е љубов. Пред се зависи од карактерот и чувствата. Треба да правите разлика од потреба, задоволства и чувства.

Па што знам дали знаат. Они лекомислено и непромислено се впуштаат во врски, мување и сл. и мислат дека колку повеќе дечковци/девојки, толку поголем успех кај друштвото. Мислам дека и не сакаат да дознаат што е љубов, сакаат да искористат што е можно повеќе време во џаболебарење. Тоа и е на некој начин нормално. Кога си млад, мислиш дека си за се во право и не размислуваш за тоа што, како и зошто.
Тинејџерите не ја сфаќаат љубовта. Они мислат дека знаат што е, но не знаат, затоа што и само некој да им се свиѓа, они тоа како љубов ќе го толкуваат. Се разбира со времето и искуството, увидуваат дека тоа баш и не е така како што изгледа.

Да не се разбереме погрешно, има исклучоци. Има многу кои искрено и чисто се заљубуваат. Сепак поголемиот дел не разликуваат љубов од заљубеност.

Како тоа сите тинејџери ги ставате во иста кошница?Но, има и искључоци

Абе има луѓе и на 50 години што никогаш не доживеале вистинска љубов.
А кај тинејџерите што знам, ваљда повеќе заљубеност, опсесија, воодушевеност, љубов послабо. Со чесни исклучоци.

Да, тинејџерите „знаат“ (ако успеаат да препознаат љубов) да сакаат...
Секунда...па нели љубовта немаше врска со годините?
Или имаше?
Или се тука е генерализирано?
Хммм...

Кога се става еден збор во множина како што е во овој случај, велиме тинејџери значи мора да генерализираме. Значи не смееме да ,,се вадиме,, на исклучоци.Исклучоци секогаш има ама во овој случај не се занимаваме со нив, туку генерално со тинејџерите.А, дали ти знаат што е тоа љубов.Не само што не знаат, туку не верувам дека денес многу ја есапат љубовта. И јас мислам дека се тие повеќе сконцентрирани на собирање искуства, зезање и слично.И да имаат шанса да се заљубат тие продолжуваат понатаму,оти се млади за врзување нели?

Не дека тинејџерите не знаат за љубов... Едноставно различно е чувството и поврзаноста кон партнерот кога имаш 13-14 и 18-19 години. Тоа треба да му е јасно на секој.

има една стих во една песна од Обојени Програм: Полудели Хормони, полудели хормони

vaka... sekoe "jas", duri i ona najnevinoto, ne e celosno i neizvalkano. sekoe jas e eden zbir od neverojatno mnogu "jas", koi se najrazlicni, vo site boi i formi, i koi, vaka ili onaka, go cinat nasiot zivot...sekogas postoi moment koga edno od tie "jas" preovladuva vo nasiot zivot vo odreden period... e sega, za prasanjeto. Ako, na pr. edna licnost e 25 godini i vo momentot pocuvstvuva edna podlaboka forma na ljubov... togas, kaj nea ce postojat dve "jas" vo sudir. Ona "jas", koe opstojuva uste od tinejdzerskiot period i koe ja pretstavuva tinejdzerskata ljubov, kako "vistinska", i drugoto "jas", koe e sosema novo, i se rodilo samo pred edna nedela koga toj/taa ja sretnal/a dlabocinata na ljubovta. znaci, nasiot pogled na ljubovta se menuva vo tekot na nasiot zivot. i da, tinejdzerite mozat da pocuvstvuvaat edna posebna, platonska forma na ljubov, koja za niv vo momentot e vistinska...
no, ova e vo eden idealen svet. Sepak, fakt e deka mnozinstvoto od denesnite tinejdzeri ne cuvstvuvaat ljubov, tuku samo bledi varijanti na zaljubuvanje, shturi, shablonski lagi, koi se produkt na degeneracijata na nasata generacija!
Iako ima i isklucoci...

па да некои знаат што е тоа љубов но во помал број, повеке не внесуваат чувства во врската или мувањето едноставно само се предаваат на заљубувањето

Се што знаат тинејџерите за љубов се ефтини преводи од српски списанија, спакувани во Тин Шема за 30 денари. Жими таквото знаат.
Знаат тинејџерите што е љубов и тоа многу добро.Можеби не како воздрасните но сепак знаат!!!И не го учат тоа од српски списанија зашто љубовта прво не може да се научи туку мора да се почувствува.А сега се гледа кој знае а кој не знае вистински да сака...:pipi::pipi::pipi:

Ти на твои 16 години знаеш што е љубов а?
Е, ај кажи ми пошо јас не знам!
Жал ми е ама не може да се каже љубовта зашто треба да се почувствува.Секој си знае само на свој начин!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom