Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
На почетокот постоел јудеизмот, ...
вистинската религија е таа во која јас верувам:smir:
Вистината е во православието. Докажано, иако многумина плукат по него, демек ако поповите се арамии и православието не чини, каква грешка! Православието е потполно и вистинито, јас цел живот трагав за на крајот пак да се вратам кон православието и да се покајам што сум забегал на други страни. Сега сум среќен што ја знам вистината.
Според мене најдобро е микс на религии, односно извлекување на најмудрите и најпаметните работи од секоја религија и живеење според нив.
Na niv gledame kako koga ke go izvadis sokot od stottina jabolka,pa dobivas eden sok i neznaes koj sok e od koe jabolko...
Значи за тебе Оној кој се отелотвори во ИСУС е еднаков со оние другине што ги наброја?:nesvest:
Ти имаш право да веруваш во што сакаш но те молам неспоредувај Го неспоредливиот со никого, за да не си наштетиш себеси и на другите уште повеќе!
Луѓе, незнам дали сфаќате, ама се надевам дека ќе ви текне еден ден: Исус да знае во што прерасна (односно беше насилно изопачена) неговата некогашна прекрасна чиста мисла за духовниот живот на човекот, ќе посака никогаш да не се родел.