Природна боја на коса или фарбање

• Креатор на темата Креатор на темата Mlad_man
  • Време на започнување Време на започнување

Дали би си ја офарбале косата?

• Да

Гласови: 92 40,4%
  • Не

Гласови: 79 34,6%
  • Можеби

Гласови: 57 25,0%

• Вкупно гласачи
    228
Природна ,без пардон, дури и ако мора де ја бојам, пак би избрала природна, евентуално нијансирана но повторно во складни и сродни тонови на основната боја.

мојава е природна зелена, ни е капена ни е некојпат измиена хахах :pos2::pos2::pos2::pos2: се шалам
никогаш не би ја офарбал освен ако ми обелит ко ке остарам иначе ми е црна.

Јас не би се фарбала.. освен кога ќе ми побели косата.. тогаш ќе бидам приморана.. искрено ги гледам некои од 5-то 6-то одд се фарбаат.. мислам не ми иде тоа некако.. ја губат таа природна убавина.. се вештачат на силаа :salut:

И јас до вчера бев за задржување на природна боја, но во последно време ми доаѓа некоја желба да додадам некоја кафеава нијанса на косава. Се двоумам ама сепак сега за сега пред матура не си ризикувам после тоа можеби.

Луѓе, ве молам за совет. Дали некој знае како да ја осветлам косава, но не да ми речете бланширање, значи освен тоа. Да имав кафеава коса ќе беше лесно и немаше да барам совет, ама финтата е што сум фарбана црвена, а црвената боја е најтврдокорна да и е*ам...:)
Сега сакам да ја осветлам за некако после тоа да постигнам светло кафеава, но тоа понатаму, сеа ме интересира за осветлувањето..

Хелп?

Луѓе, ве молам за совет. Дали некој знае како да ја осветлам косава, но не да ми речете бланширање, значи освен тоа. Да имав кафеава коса ќе беше лесно и немаше да барам совет, ама финтата е што сум фарбана црвена, а црвената боја е најтврдокорна да и е*ам...:)
Сега сакам да ја осветлам за некако после тоа да постигнам светло кафеава, но тоа понатаму, сеа ме интересира за осветлувањето..

Хелп?
Не се плаши од бланшот толку.Има бланшеви кои не ја оштетуваат косата многу,ќе си купиш после некоја квалитетна маска и ќе ти се врати во нормала брзо.
Секако зборам за да ти ја средат косата во фризерница зашто овие бланшевиве што се во слободна продажба ептен ја оштетуваат.
Најди фризерница која што работи со прозиводите на Revlon или Lisap,они имаат нежни бланшеви.
Исто може да ги прашаш дали работат со отстранувачи на боја,јез да ќе те фати бааги поскапо зашо црвената е стварно многу тешка за вадење и можно е да треба да ти ја вадат и два пати и плус да ти нанесат нова боја..
Ако сакаш кафена,пробај исфарбај ја можно е да фати ама ако е слична висина бојата.Ако е многу посветла-тешко.

Секој со својот вкус. Кој сака да се фарба нека се фарба.
Јас лично не погрешив кога се исфарбав, а искрено и поубаво ми стои плава него ли смеѓа каква што ми беше. Сепак зависи кај кого како. На некои поубаво им прилега природната боја на коса, на некои не. Ама ако ја третираш косата со маски и регенератори нема да ти се оштети до тој степен. Со правилна нега се се средува :wink:

јас досеа само со колор жампон колку да сменам нијанси или да ми прелива косата во две бој да е .... и сеа сакам пак темно црвеноооооо!!!

А има бе фарби кои што не ја оштњтуваат толку многу косата ... и убаво е да се смени ... кога нема шо косата останува :toe:

Ептен ми се свиѓа природната боја шо си ја имам,не би се фарбала никогаш. Башка,мислам дека освен оваа боја,друга нема ни да ми стој толку на лицево и на тенот.:smir:

си ја фарбав косата поцрна да ми биде,не којзнае колку често ама сеа гледам ми се појавиле некои бели влакна и страв ме фака,доста е

многу сакам да се исфрабам или барем шатирам, али пошо мајка ми ми е заљубена у косата не смеам ништо да и праам пошо срце ќе ја стегне:pos2:иначе природно ми е плава!!!

Мене косата ми менува мислење кај женските, појќе ги сакам природни такви какви што се, без фарбана коса

Кага бев 1-2 средно се шатирав неколку пати, ама од тогаш веќе не. Си ја чувам природната боја на косата која ми е плава. Ама немам ништо против фарбање. Ако некој сака да смени боја тоа е негова работа и + постои можност да изгледа поубаво со некоја друга боја на косата.

Добра си е природна,нема потреба од фарбање :)

Природна бе, какво фарбање...
Иначе многу се нервирам кога ќе видам МАШКО кое ја фарбало косата... :tapp:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom