Природна боја на коса или фарбање

• Креатор на темата Креатор на темата Mlad_man
  • Време на започнување Време на започнување

Дали би си ја офарбале косата?

• Да

Гласови: 92 40,4%
  • Не

Гласови: 79 34,6%
  • Можеби

Гласови: 57 25,0%

• Вкупно гласачи
    228
Не би се фарбала барем не во поблиска иднина. Ми се допаѓа мојата боја на коса и неможам да се замислам со плава, црвена или кафеава коса. Мартина црната, така ме препознаваат и таква ќе си останам :pipi:
Тие глупостите со шатирање, матирање и слично многу ми се прости и сељачки ми изгледаат, а пак други девојки како што пиша Mlad Man се фарбаат во иста боја како природната :tapp: Зошто да се масирам со фарбање на секои 2-3 недели и да си ја оштетувам косата ако веќе ја имам бојата која ја сакам? Глупости...

Зашто прости и сељачки?
Знам многу девојчиња кои се шатирани и спуер изгледаат,им стои и воопшто не изгледаат сељачки

Se imam isfarbano crna,site nijansi na crvena,imam probano kafena,lesnik,satirana,sega mi e plava,taka da ako mi teknese porano mozev da si napravam licen katalog za farbi.:icon_lol:

Sakam da ja menuvam bojata na kosata,porano uste poveke ili konecno si ja najdov vistinskata nijansa pa ja nosam podolgo vreme.

Беше тоа еднаш во трета средно кога сметав дека црнокоса ќе бидам поубава, колку само грешев. И си го направив меракот дури два пати а потоа ја оставив да си расте. И бев црна со кафеав корен :kesa: :pos2:
Си ја сакам мојата природна боја и не ја менувам повеќе:pipi:

мене косава мн ми беше мрсна и мислев ако ја исфарбам ќе ми биди посува т.е. повеќе од два дена ќе ми трае,ама гледам ништо од тоа. Иначе никогаш не би се осмелила да ја сменам косава на пример од темна кафена накај црна шо ми е да се напрам плава...на такви експерименти не се впуштам

Се до пред година и пол се фарбав...можеби тоа ми беше навика уште д 8мо одд.
Сум била и црвена и розева и плава и шатирана (лила со бело) ....
Но кога си ја видов својата коса каква ми е (после толку време) страшно се заљубив во неа и немам намера без потребно да ја горам плус и најубаво ми стои ваква...

sega sum isfarbena ama da mi porasne uste kosata i poveke ne se farbam maka mi e site mi vikaa si ga upropasti koosta a jas neli ubava kosa imam:pos2: ne mozam da si ja navitkam taman ke si ja navitkam i ke mi se isprava:toe:
inace koo se isfrbav bese kafena boja farbata a na mojata kosa PORTOKALOVA:vozbud::vozbud:

Se oFarbaF CeLa PlaVa Za da si Ja NapraaM PoSle RoZeva, PoSle Mi PoraSna Mi BeShe CeLa KaFeaVa, Pa Se iShatiRaF, Sea Pak Mi Se Vrati i Ne Bi napRaViLa NiShto oD oVa Pak(ne deka ne mi stoeshe..:)) nitu pak bi se FarBaLa CeLa...Ne SaKam Da Si Ja UproPasTam KoSaTa I OnaKa Mi E KataStroFa oD PeglaNje...Ali bi Si NapraViLa CrvEni Ili LjiljaKoVi PrameNi So OnaKvo PunK Frizurche...:P

не сум ја офарбал а нема ни да ја фарбам :toe:

ne bi se farbal zosto si imam kafeava(mava malce na plava)kosa.
Sepak prirodno si e prirodno

Се имам фарбано у помлади години (средно), црна, црвена (само плава не сум пробала), а сега веќе не, мојата природна боја на коса си ја имам задржано светло-костенлива боја и супер ми е:pipi:

Ја фарбав косата секако, само плава не сум била. А не верувам дека некогаш и би била.
Ама веќе скоро 5 години не сум ставила никаква боја на нејзе и мојата (костенлива) си ми е убава. Нешто ме фркнало да се исфарбам за нијанса потемна од природнава, ама уште сум во дилема.

Порано сакав да ја фарбам косата али сеа ама баш нејчем многу си ја сакам косата ПЛАВА МИ Е ( ЖУТА) хехе таман ми прилега ЛИМУНСКА.

Не се фарбам од причина што косата ми е една од најбитните работи кои ги негувам покрај другите делови од телото..за полуматура еднаш се ишатирав плаво(не жуто него плаво)праменчиња околу 8 и толку беше у иднина понатаму не планирам,ми се свига бојата(кафеаво-костенлива):smir:

Има две вистини кои со тек на време стануваат неважни.

1. Од пушењето се добива рак на бели дробови.
2. Со фарбање побрзо ќе ти обели косата
ова е мит не знам од каде настанал ама нема везе!а што е со тие што обелуваат порано а немаат фарба ставено никогаш?
тоа зависи од пигметот во косата наречен меланин ,и кога тој ќе се изгуби се губи и бојата на косата т.е. побелува,значи нема врска дека ако имаш бели влакна-старееш.или од фарбачње побелува косата.+кога почнува косата да побелува тоа почнува од коренот(внатре во главата) а фарба се става на стеблото на влакното....е така да знаете
Ја не се сеќавам веќе каква ми е природната боја на коса:nesum:
Оние вообичаените као плава, црна, црвена...сите ги иам сменето. А сум била и розова, шарена ко папагал, со зелени прамени итд.

Hello, my name is Ada, and I'm a hair dye addict:( :icon_lol:
он топик
(во хор)hello ada!!
my name i magde and I'm a hair dye addict too...:icon_lol:

почнав да се фарбам во седмо и од тогаш немам престанато,едноставно ми е интересно а и има толку убави бои зашто да не ги пробам...
не се плашам дека ќе ја изгорам зашто и јас и брат ми сме фризери и кога ставам нешто на коса тоа е квалитетно,секако дека доаѓа до минимално оштетување,но со ставање маски/ампули/регенератори(што ми дое прво) коста се враќа во нормала...
сум била плава/црвена/виолетова/темно кафеава/сп прамени во истите бои,сум ја довела од црвена до плава(што е многу тежок процес за косата)..само не сум била црна зашто ние фризерите не ја сакаме таа боја:)
сега шишките ми се црвени а другото плаво-конбинација на двете бои што ми стојат убаво..
немам намера да престанам да се фарбам...
две работи мењавам месечно...распоредот во собата и бојата на косата:)

никогаш досега не сум ја офарбала косата, секогаш ми била природна и мислам дека таква ми е најубава и најубаво ми стои...можеби ако некогаш почувствувам таква потреба ќе сменам нешто:pipi:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom