Какви се македонските деца од 11 до 15 години?

• Креатор на темата Креатор на темата vone
  • Време на започнување Време на започнување
Fala za sovetot, iako ne trebase mene da mi go kazes.
Znaes zosto roditelite zastanuvaat na stranata na decata?
Zatoa sto ima profesorka kaj nas sto sekoj cas kasni po 20 min I nie sekoj cas ja cekame, a ne daj Boze posle nea da vlezes. Ke dojde, ke ja "predade" lekcijata beglo I ke ne pusti. Ednas zemav da fakjam beleski dodeka zbori, posto zbori 200 na saat I nisto ne mozev da zapamtam od cas, a sum covek sto samo od predavanje uci. Fakjam beleski, ona prekinuva so predavanje mi se vrti I mi se obrakja "Kike, sto pravis ti tamu?" "Beleski fakjam profesorke, ve slusam" I pocnuva da mi se dere "Pa dobro ti dali si normalna?!? Dali ste vie normalni, goveda edni! Kako ne vi e sram! Beleski fakjala! Se znae deka ne mojot cas samo se slusa, nepismeni edni! Nevospitani! Mi dosle tuka, beleski fakjala ona!" I posle kazi mi, kako da imam pocit kon takviot profesor? Kazi mi, kako da ne se odnesuvam kako kon kreten? Aj te molam objasni mi.
Mojata klasna koga ke dobijam cetvorka, znaes sto mi vika, pred cel klas? "Hristina, ti tones! I drugi profesori mi se pozalija na tvoeto odnesuvanje I na tvoeto ne ucenje, nisto ne znaes", a toa vrska nema, sum dobila nepravedna cetvorka, profesorkata mi odzemala bodovi posto sum pisala deka melizma e peenje na eden slog so povekje tonovi, a ne peenje na povekje tonovi vrz eden slog. I se bunev I kretenkata profesorka kaj koja sto go pravev testot se pozalila kaj klasnata moja.
Vakvi mozam eden kup primeri da ti vadam.
A jas, kako I ostanatite deca na denesnicata, ne funkcionirame socijalisticki. Za da pocituvam nekoj, treba da si ja zasluzi pocitta, t.e. Vo slucajov, da se odnesuva soodvetno na svojata profesija.
Nas ponovata generacija od mali ne ucat deka kolku sto e biten toj pozadi katedrata, tolku pobiten si ti pozadi klupata. A nekoj sto ne go ceni toa, ne treba da se pocituva.
Arogantni? Samouvereni? Da, i se slicno na toa.
Zatoa sto e taka. Pobitna sum od nekoja profesorka sto mi se dere. Posto jas imam idnina pred mene, imam pateka po koja treba da uspeam, imam cel zivot pred mene.
A taa sto ima, osven uste 6-7 godini do penzija?
A nekoja da si leci frustracii na mene, nema da dozvolam.
I bidejki ne dozvoluvame da ne maltretiraat I I'm vrakjame na provokaciite, zatoa sme nevospitani?
Postojano ne ogovaraat vo kancelarija. Gi ogovaraat nasite semejstva, kolku pari imame, kolku pari nemame, dali sme probale da se samoubieme posto tatko ni spiel so drugarkata na majka ni I sl.
Mene koga ke mi se obrati covek sto go pravi ova vo kancelarija, pa ne da nemam pocit, mi se odi da go pluknam u faca!

A nemoj da mislis deka nikoj nema pocit prema lugjeto sto se profesori, na prv pogled. Ako nemase, zosto se site mirni na prviot skolski cas? :)
Zosto ima profesori sto gi cenam I pocituvam neizmerno?
Znaes zosto? Zosto koga ke dojde nekoj od profesorite sto gi sakam na cas doagja ina vreme, posnuva da ja predava lekcijata, zavrsuva, vezbame, doobjasnuva ako ne mu e jasno na nekoj (retko se desava) I ostatokot od casot go pominuva vo muabetenje so nas, kako da sme drugari. E toa se vika profesor, toj profesor zasluzuva pocit.

Normalno, odbivnosta sto ja stvaraat kretenskite profesori kon skoloto, ne moze da se popravi, pa se prenesuva generalno vrz skoloto kako institucija. Na nikoj od nas ne mu se uci, ne mu se ide vo skolo, begame od casovi, "nevospitano" se odnesuvame sprema profesori sto vredat, mislejki deka se isti kako ostanatite 90% koi se idioti itn.

Treba nekogas da se razmislat profesorine "Zosto se ponasaat be decana taka?" Na site odgovorot I'm e "Nemaat domasna kultura" I posle mi se odi da se fatam za glava.
Pa vie profesorite ste tie sto gi ucite na vospituvanje.
Od mali, pogolemiot del od vremeto go pominuvaat so profesorkite. Od 1-5 celodnevna nastava t.e. Toa e na 5 I pol godinki trgnuvaat sega vo skolo. Predtoa odat vo gradinka, kade "ucitelkite" namesto da gi vospituvaat, si pijat kafence.
Koga treba da gi vospitaat roditelite? Od 4 do 8 koga se zaedno?

Никој ништо не ти прави,посебно професори,ако нема причина за тоа.Дека има мрднати професори,има,но сепак,неможеш да имаш таков став према постари,да ја заслужи почитта ? очигледно не си растена на улица,да си растена на улица,немаше да имаш такво домашно мислење на оваа тема.

Побитна си од професорите ? девојче,дали знаеш што све они поминале пред тебе,научиле,виделе ? како тоа си побитна ? тоа што имаш дома оригинална шминка,поради тоа ? или пошто тато и мама ти рекле дека си побитна ? изгледа второво е,пошто сама кажа,дома те учеле така.

спомна и за оговарањето на професорите...кажи ми,кој не оговара ? ти не оговараш ? сите оговараме.

и не сите на прв час се мирни,кај нас на прв час беа испокршени 2-3 компјутери,тастатури,цела училна беше во копчиња,тоа мислам не е мирно..

според ова што кажуваш,дека за 4ка ти се дере класната,сигурно не учиш во "најџанкерското" школо...а кое не е џанкерско,стварно незнам...

Никој ништо не ти прави,посебно професори,ако нема причина за тоа.Дека има мрднати професори,има,но сепак,неможеш да имаш таков став према постари,да ја заслужи почитта ? очигледно не си растена на улица,да си растена на улица,немаше да имаш такво домашно мислење на оваа тема.

Побитна си од професорите ? девојче,дали знаеш што све они поминале пред тебе,научиле,виделе ? како тоа си побитна ? тоа што имаш дома оригинална шминка,поради тоа ? или пошто тато и мама ти рекле дека си побитна ? изгледа второво е,пошто сама кажа,дома те учеле така.

спомна и за оговарањето на професорите...кажи ми,кој не оговара ? ти не оговараш ? сите оговараме.

и не сите на прв час се мирни,кај нас на прв час беа испокршени 2-3 компјутери,тастатури,цела училна беше во копчиња,тоа мислам не е мирно..

според ова што кажуваш,дека за 4ка ти се дере класната,сигурно не учиш во "најџанкерското" школо...а кое не е џанкерско,стварно незнам...
Професорот е наменет да ме научи на нешто во животов, а не да ми се издерава. Како човек може вреди повеќе, не викам не.
Ама, додека се во училиште, позицијата што ја има детето во таа образовна институција, е најбитна. Детето е иднината. А не професорот.
Ако професорите поминале низ социјализам и биле малтретирани поради тоа што џвакале мастика на час, не треба фрустрациите да ги лечат на мене, пошто ова не е социјализам, него капитализам и владее демократија.
А професор, ЗАКОНСКИ нема право да ме малтретира вербално. Тоа се нарекува психичко злоставување или мобинг и може прекршочно да одговара за неговото однесување.

Нека оговараат, ми е гајле. Ама јас према таков човек нема да покажам почит.
Јас не оговарам. Да, многу мрчам, ама само додека е присутна персоната.
Знам да прокоментирам, ама чисто од бес, а не сељачки муабети ко шо праат они овој со оваа бил, овој толку пари има бла бла. само со цел да ти ја урнат самодовербата и да немаш храброст да им вратиш на провокацијата.
Професорка праи муабет за штикли на час, а јас сум била невоспитана што сум направила фаца и што сум го прочистила грлото...

Имам огромна почит кон оние што СЕ пофесори, ама и луѓе. Понекогаш дури и не реагирам соодветно на провокации од страна на професор, баш ради тоа што сум „добро воспитана“ и имам огромна почит кон него, што уствари не ја заслужува.

Професорот е наменет да ме научи на нешто во животов, а не да ми се издерава. Како човек може вреди повеќе, не викам не.
Ама, додека се во училиште, позицијата што ја има детето во таа образовна институција, е најбитна. Детето е иднината. А не професорот.
Ако професорите поминале низ социјализам и биле малтретирани поради тоа што џвакале мастика на час, не треба фрустрациите да ги лечат на мене, пошто ова не е социјализам, него капитализам и владее демократија.
А професор, ЗАКОНСКИ нема право да ме малтретира вербално. Тоа се нарекува психичко злоставување или мобинг и може прекршочно да одговара за неговото однесување.

Нека оговараат, ми е гајле. Ама јас према таков човек нема да покажам почит.
Јас не оговарам. Да, многу мрчам, ама само додека е присутна персоната.
Знам да прокоментирам, ама чисто од бес, а не сељачки муабети ко шо праат они овој со оваа бил, овој толку пари има бла бла. само со цел да ти ја урнат самодовербата и да немаш храброст да им вратиш на провокацијата.
Професорка праи муабет за штикли на час, а јас сум била невоспитана што сум направила фаца и што сум го прочистила грлото...

Имам огромна почит кон оние што СЕ пофесори, ама и луѓе. Понекогаш дури и не реагирам соодветно на провокации од страна на професор, баш ради тоа што сум „добро воспитана“ и имам огромна почит кон него, што уствари не ја заслужува.

Прееска едно,сега друго кажуваш.

едно е тоа што е напишано на хартија девојче,друго е тоа што се спроведува,каква демократија,какви глупости бараш,вербално малтретирање ? втф ?

кога веќе се фаќаш за закони,демократија,и 300 срања,мастика на час несмееш да џвакаш(ме) пошто тој е бон тонот,правилата на однесување се тие во школото,ни се свиѓале на нас или не.

не заборавај,дека тие луѓе работат за смешни пари,а имаат тоооолку многу памет во нив(ок,повеќето) имаат тоолку многу проблеми во животот,баш поради тоа,и верувај,дека ги заболе за твоите права,за тоа дека несмеат они да ти преречат ако направиш ти фаца,пошто е демократија и смееш што сакаш да правиш,или да те остават да си го прочистиш грлото без да ти преречат нешто.

џабе ова што ти зборам,не го сфаќаш сега,но верувам дека за некоја година ќе го сфатиш.

не заборавај,дека тие луѓе работат за смешни пари,а имаат тоооолку многу памет во нив(ок,повеќето) имаат тоолку многу проблеми во животот,баш поради тоа,и верувај,дека ги заболе за твоите права,за тоа дека несмеат они да ти преречат ако направиш ти фаца,пошто е демократија и смееш што сакаш да правиш,или да те остават да си го прочистиш грлото без да ти преречат нешто.

џабе ова што ти зборам,не го сфаќаш сега,но верувам дека за некоја година ќе го сфатиш.

Аман, никој никого не е должен да трпи.
Се знае зошто се професорите на училиште. Ако не знаат да се справат со децата, значи не се способни и можат слободно да ја напуштат работата и да го ослободат местото за некој што повеќе го заслужува.
И не, не се тооооолку мноооогу паметни.

Прееска едно,сега друго кажуваш.

едно е тоа што е напишано на хартија девојче,друго е тоа што се спроведува,каква демократија,какви глупости бараш,вербално малтретирање ? втф ?

кога веќе се фаќаш за закони,демократија,и 300 срања,мастика на час несмееш да џвакаш(ме) пошто тој е бон тонот,правилата на однесување се тие во школото,ни се свиѓале на нас или не.

Ти гледаш вести, дете?
Гледаш дека професори се бркаат од работа ако навредат ученик?
Гледаш дека професори одговараат пред суд ако му се заканат на ученик со намалување оценка?

Да, не викам не, тие се правилата. Мене ќе ми намалат поведение ако џвакам мастика на час, мене ќе ми стават неоправдан ако задоцнам на час, мене ќе ми намалат оцена ако не дојдам спремна на час итн.

Што ќе и направат на мојата професорка што доцни секој час, што прави муабет за штикли, што се понаша ко школото да е нејзино и што психички влијае на своите ученици така што им ја урива самодовербата со вербални напади и навреди?
„Она за тоа ќе си одговара кај директорот“ Гледам, се утепаа од одговарање кај директорот.

Знаеш мене колку ми е гајле за колку пари работат? Ако не им се допаѓа платата, нека дадат отказ.
Они ни професорската работа не се способни да си ја работат како што треба, а неголи нешто друго.
Им тече памет на сите, наместо да предаваат, оговараат ученици во канцеларија и разгледуваат каталози од avon или oriflame на работа...
Попаметни да беа, ќе се однесуваа така.

Не знам каде живееш ти само...

Maкедонските деца од 11 до 15 години се едни ебиветровци и невоспитани магариња а причината е во тоа што има и возрасни "побудалени" и без култура,осет или морал,и нормално тогаш ќе има и такви деца.
Значи нема невоспитани деца, туку има невоспитани родители! Бидејќи децата се слика на родителите.

Неподнослово во крајна мера,зобрувам за машките.Значи брат ми,12 ипол годишник ме полудува.Ми иде да земам и да го топскам од земја...дали оти во пубертет влегува значи толку толку многу ме иритира,сака да ми направи и превласт,глуми невина жртва ууууууууууууф ми иде да го отепам

Глумат хулигани уште од 10 годишна возраст едните а другите се невидени гејмери и кога ке искочат за кратко време надвор да си играат прават имитација на потези од call of duty и counter strike.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom