Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
извини, неќам да кршам филм или нешо.. ама имаш 1001 тема вакви со некои сличиња, докази и слично.
што со ова? односно, што ако ги постираше на форумов? мислиш бакојани го чита и дека ќе се премисли?
се надевам дека бар ги користиш надвор од форумов како што треба. ако ти седат во компјутер само(и на форумов), ништо од тоа.
Грчката нација е вештачка творба пријателе.
Она што треба некој да го направи, е да ги прочепка Турските архиви.
Многу ти е мерак да вадиш работи од контекст. Ај ОК.
Изгледа нешто не читаш или не ти се чита и гледа, јас посочив примери каде АНТИ го користат во контрадикторни ситуации.
Аминта би можел да се толкува како “вистински“, ако се земат во предвид Христовите зборови “Вистина, вистина ви велам...“, или : “Амин, амин глагољу вам...“, но и крајот на молитвата : АМИН со која се потврдува сето кажано дотогаш, односно се вели : ВИСТИНА (е така). За тоа да го потврдам, ќе се послужам со корелација со она што претходно го кажав за турската титула ЕМИН што значи “доверлив човек“, но кој збор не е турски туку позајмен од нас, затоа што го имаат дури и Хрватите како ЈЕМАЦ, или ЈЕМСТВО, а кај нас е ете како архаизам задржан во молитвите како АМИН, но и при расправија велиме : АМИ, како да не... (вистина, како да не...)
Се надевам дека бев корисен.:helou:
Јас одамна прашав зошто некои медицински поими се на гејски... пример: Кардиоваскуларни заболувања.