Матура...

• Креатор на темата Креатор на темата Ханзо
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Па според мене, матурата ќе ти биде потребна за упис на факултет, а дипломата за урамување дома и фалење пред роднини кои ќе оставаат парички на нејзе :D

Грешка, и матурата и дипломата се потребни за упис на факултет, зашто оценките влегуваат со 60 а матурата со 40 посто. Но зошто да не се вклопени во едно, тоа се прашувам?

еј Луѓе, вистина ли е тоа дека ако паднеш на само еден од четирите предмети во јуни, повторно ќе ги полагаш сите четри во август?

еј Луѓе, вистина ли е тоа дека ако паднеш на само еден од четирите предмети во јуни, повторно ќе ги полагаш сите четри во август?

jas pa imam slusnato deka ako padnes samo na eden od cetirite i toj ti go prifakjale i ne moras da prepolagas....sea ne znam kolku e tacno ama vo vakva drzava sVe e mozno.............

абе аманте... ако падниш на македонски само македонски ќе преполагаш...
и не ти давет диплома или шознам јас шо ќе е за завршена матура дур не го положиш македонски...:toe:

Грешка, и матурата и дипломата се потребни за упис на факултет, зашто оценките влегуваат со 60 а матурата со 40 посто. Но зошто да не се вклопени во едно, тоа се прашувам?

Најебачу со успехов од четириве години јаоо:kesa::nesum:многу добра бев, и една година добра...еее да си учев

е сеа може да се каже оти завршив со матурата...интерните си ги поминав со 5, и сеа здравје екстерните шо ќе дадат тоа...битно помина...:tv:

е сеа може да се каже оти завршив со матурата...интерните си ги поминав со 5, и сеа здравје екстерните шо ќе дадат тоа...битно помина...:tv:
Same here.
Проектната ја положив со 5-ка (12 бода), за другите незнам уште ама сум сигурен дека интерните ми се положени со над 95%, а од ектерните очекувам околу 70% - македонски и околу 30% математика - наредно ниво. :D

Jessss, deneska go polagav posledniot interen, angliski jazik, i gotovo veke... Za ocenkite optimist sum, 4-5... :D
Makedonski mi bese lesno, matematika osnovno i toa bese lesno. Interno polagav informatika i angliski, dovolno e samo toa da se kaze :D

Историја положив со 5, проектната исто така. Се ослободив барем од нив.

Уште утре полагам прехранбена технологија и готово со матурава. :kafe:

јас сум задоволна од матурава,дефинитивно положив,сеа за оценките незнам ама не ми е ни гајле,според моите очекувања не верувам дека ќе поминам лошо,,,,,не би требало:vozbud::pos2:

Епа кога се фалите сите и јас да се пофалам дека денес завршив со матурата, отиде последниот испит и сега само резултати со нетрпение ќе чекам. :vozbud:

Ајде и јас утре завршувам.:vozbud:

Најебачу со успехов од четириве години јаоо:kesa::nesum:многу добра бев, и една година добра...еее да си учев

Секоја година ке се зголемвит број на екстерни предмети, а со то и удел на марура во упис, не знам колку е точно ама мислам дека е планирано за некоја година да е минимум обратно (60%матура 40%оцени)

слусшнав дека јас коа ке бидам матурант односно 2010 ке треба да се полагаат 3 задолжителни предмети..Мајчин јазик странски јазик и математика епа јас ке паднам на математика а и многу други..:kesa:

Стефан, не се замарај уште од сега, до 2010 има многу време, никој не знае колку работи ќе се сменат.

И за нас многу работи не беа познати до последен момент.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom